Nici Caroli cu carne, nici Covalact cu lapte de la tara, nici Napolact cu lapte romanesc, nici Danone cu fructe

14:01:00 1 Comments A+ a-


Copilul meu a inceput sa se uite si la reclamele care apar pe Disney Junior. Nu inteleg de ce pe canalele de desene animate exista reclame pana si la detergent. Ca atare incep sa ma ingrijorez si incep sa ii explic cum se fac treburile astea de apar in reclame ca fiind prea bune, prea de la tara sau ca iaurtul ala cu fructe chiar are fructe in el.


1. Nici un salam nu contine doar carne curata. Ma uit la carnatii trimisi de la tara de bunici si ma uit la orice salam roz si pufos din comert. Caroli abia daca pune 80-90% carne, ne bucuram de asta si vai cremvurstii cu sortulet in patratele ne asigura ca mancam un mic dejun sanatos. O, da, dar restul de 10-20% v-ati intrebat ce contine de fapt si ce E-uri sunt acolo? Ar fi bine sa fie numai sare, cum pune bunica in carnati, apropo sarea este tot un E. Iar aditivii si alte grasimi de pe acolo, nu sunt tocmai cele mai bune si cele mai naturale chestii. Asa ca nu este frumos sa mintiti, stimati Caroli si care mai sunteti pe acolo, ca salamurile voastre sunt prieteni ai copiilor nostri, pentru ca nu sunt. De o pofta o data pe luna, poate, dar si atunci cu grija. Nu mi-as hrani nici macar lunar copilul cu salamurile roz din comert. E mai buna slanina aia goala de la tara.

2. Covalact sau Napolact ca de la tara? Cu vaca frumoasa romaneasca care e pieptanata si mangaiata de razele de soare care apare suav in reclama? Nici gand. Toti producatorii de lapte recunosc ca laptele pe care il folosesc poate proveni si din import, Bulgaria sau Ungaria, pentru ca din pacate producatorii nostri nu fac fata sau nu pot vinde la acel pret jenant de mic care li se impune. Dar fabrica trebuie sa mearga si cuvele de lapte trebuie umplute ca parametrii de productie sa fie optimi. Ca sa nu mai vorbim de laptele praf care se adauga. Plus ca orice iaurt din comert nu are legatura cu iaurtul ala de il face bunica la tara, care pune laptele in ulcica, il lasa acoperit, se prinde si noi ne bagam degetelele sa culegem smantana de deasupra. Nu am o problema cu iaurtul din comert, sunt consumatoare mare de asa ceva, dar nu vreau sa fiu mintita ca este precum iaurtul de la tara pentru ca nu este si agentia de publicitate care a venit cu aceasta scorneala ipocrita sa fie pedepsita sa nu manance niciodata un iaurt adevarat ca de la tara. Iaurtul din comert este un iaurt, mai mult sau mai putin bun, insa NU  are nici o legatura cu laptele ala prins de il mancam direct din oala sau pe care ni-l turna bunica in castron dimineata. Da, e drept ca asta din comert e mereu misto la gust, dar nu e ca la tara.

3. Nu exista fruct pe bune in nici un iaurt. Daca ar fi, toata treaba ar fermenta naspa si termenul de valabilitate al unui iaurt ar fi de maxim 48 de ore, tinut la frigider. Fructele alea din iaurturile cu fructe sunt de fapt ca si fructele din compot, un fel de jeleuri cu zahar si alte treburi. Fructele uscate sunt ok, se mai pun si astea prin iaurturi, dar sunt alta treaba si nu sunt in toate. Din nou, nu am nimic cu iaurturile cu fructe, prefer ca baietelul meu sa ia un Danonino din frigider decat o punga de napolitane sau de pufuleti colorati, dar nu il mint ca acolo sunt fructe. Daca vreau sa ii dau fructe, le tai eu, i le amestec in iaurt si gata iaurtul cu fructe.

Sunt constienta ca in ziua de astazi nu mai putem manca foarte sanatos, dar si mai constienta sunt ca se minte grosier! Si mai grav ca mesajele acestea mincinoase apar in reclame cu impact emotional asupra copiilor, pe canalele de desene animate ce le sunt destinate. Chiar nimeni nu controleaza reclamele acestea???

1 comments:

Write comments
Unknown
AUTHOR
14 martie 2016 la 11:47 delete

Atâta timp cât nu sunt cu alcool și tutun pentru ei este totul în regula.....

Reply
avatar