De ce sa iei bac-ul

23:27:00 0 Comments A+ a-


Pentru ca zilele acestea a fost simularea examenului de bac si pentru ca rezultatele sunt ingrijoratoare, o sa va spun cateva chestii care sper sa mobilizeze macar putin pe tinerii care sunt un pic confuzi pe aceasta tema.

Va spun doar cateva chestii care se intampla daca nu ai diploma de bac.


1. Nu te poti angaja decat muncitor necalificat, femeie de serviciu, poti face curs de manichiurista.
2. Daca ai reusit totusi sa te angajezi pe undeva, nu vei putea fi promovat nici macar supervizor de tura la femeile de serviciu....
3. Si daca vei avea firma ta, sa zicem ca ai bani, trebuie sa angajezi pe cineva sa fie manager, tu nu ai cum sa te treci oficial manager al firmei, fara bac, nu te poti incadra ca atare. Deci va trebui sa platesti pe altul.
4. Sunt cateva meserii bine platite fara bac, gen sudor, macaragiu, insa .. esti sigur ca faci fata la asemenea efort? Sunt locuri de munca si cu risc mare de accidente de munca.
5. Lipsa diplomei de bac nu iti permite nici sa faci tot felul de cursuri de meserii, asa ca nu ai sansa nici sa te califici pe ceva ce iti place sa faci, gen bucatar sau specialist in design interior. Nici makeup artist nu poti fi fara bac.

Stiu ca e nedrept, stiu ca pare stupid sa mai inveti in ziua de astazi cand pare ca banul guverneaza tot, dar....ia-ti diploma de bac. Nu trebuie sa o iei cu 10. Dar e mai bine sa o ai decat sa nu.