De ce ma oboseste uneori 8 Martie

16:54:00 0 Comments A+ a-


8 Martie e o zi frumoasa, e ziua mamei, a femeii, e ziua in care celebram tot ce bifeaza sex feminin si ne bucuram maxim sa luam flori, cadouri, sa primim, sa etc.

De ce ma oboseste aceasta zi?

Cand eram mica, de 8 Martie invatam poezii de alea grele si super emotionante, o numeam pe mama "maicuta" si nu intelegeam de ce dintr-odata trebuie sa imi vad mama ca pe o calugarita, in fine. Dupa poezii, era faza cu caratul de flori si cadouri la scoala, stat la rand sa te pupe invatatoarea, profesoara, ce era ea.


Cand am crescut, sunt momentele alea oribile de la birou cand vine cel mai libidinos coleg, de care fugi tot anul, si dintr-odata vrea musai sa iti aduca o floare si sa te pupe, ca na', e 8 Martie si omul e super marcat de moment.

Alt moment oribil la birou este cand sefa este femeie si tot departamentul munceste cu o saptamana inainte cu strangerea banilor de cadou, luarea cadoului, pregatirea momentului care musteste in ipocrizie.Si musai trebuie luat un aranjament de ala floral pompos, ghinion pe ala care trebuie sa il care, si ambalarea cadoului suscita tot simtul artistic al femeilor din departament, timp in care baietii stau la o tigara si se intreaba de ce trebuie sa treaca prin aceasta zi.

Nebunia de pe Facebook!! Da, innebunesc, sunt tag-uita in milioane de poze cu flori, pisici si citate celebre ale femeilor, toata lumea da share la alte poze cu flori, pisici si bomboane de ciocolata, toata lumea iti ureaza iubire si sanatate si te doare mana numai sa tastezi Like sau "Merci" si emoticoanele de rigoare.

La gradinita. Cu o saptamana inainte se discuta intens suma. Pai, cum credeti? Cat se da, cand se da, se da plic, se da voucher, se da ghiveci, se da orhidee, se da bijuterie, se da parfum, ma ia cu durere de cap si eu de obicei ies din discutie si sunt privita ca aia zgarcita si care nu da. Pur si simplu ma termina discutia si ipocrizia, prefer sa duc educatoarei un copil spalat, educat la gradinita, o mica atentie si un Multumesc sincer. 

La multi ani spus la infinit, incepand de la casiera de la Mega Image si pana la functionara de la banca. Ok, stim, e 8 Martie, dar ne cunoastem atat de bine incat sa facem atatea urari?

Barbati disperati si vizibil nervosi in magazine, in parfumerii, la florarii. Unii se mira socati cat poate sa coste un trandafir sau o sticla de parfum, isi dau cu palma peste frunte si apeleaza la vesnicul card de credit, acolo unde se poate.

Floraresele agresive. Treci pe langa ele si te ameninta cu furtuni si cutremure daca nu iei zambilele cu 8 lei firul. In ziua de 8 Martie orice floare devine exotica si pana si un biet ghiocel costa cat o orhidee.

Una peste alta este o zi in care consumam atata timp si energie cu clisee, ar fi frumos ca in acea zi sa ne celebram cu adevarat femeile importante din viata, sa le facem o surpriza pe care chiar sa o aprecieze si fara atatea eroisme.