5.000 de participanți vor lua startul la prima ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&Family Run

21:55:00 0 Comments A+ a-

Bucharest Running Club anunță că peste 5.000 de participanți vor lua startul la prima ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&Family Run, la care se oferă peste 150 premii în valoare de peste 15.000 euro și care se va desfășura duminică pe 3 aprilie începând de la ora 09:30 în Piața Constituției.  

Consider că cel mai mare câștig al organizării, de 9 ani încoace, al Maratonului București și al competițiilor internaționale de alergare demarate de Bucharest Running Club este faptul că se aleargă peste tot în țară și în București, în parcuri, pe stadioane, pe trotuare, prin păduri, la munte, la mare ceea ce înseamnă că oamenii au devenit conștienți de importanța sportului, al mișcării în general. Aceasta mi se pare a fi o adevărată investiție în sănătate. De asemenea, fiind o competiție de anvergură, organizarea acestui tip de eveniment implică și participarea a zeci de voluntari, tineri pentru care implicarea în comunitate reprezintă o adevărată lecție. Așadar felicitări Valeriei și Bucharest Running Club pentru contribuția deosebită la dezvoltarea acestui fenomen. a declarat Elisabeta Lipă, Ministru, Ministerul Tineretului și Sportului.


“Un motiv principal care îi determină pe oameni să adopte un stil de viață sănătos este și dorința de a deveni un model pentru familia și copiii lor. Tocmai de aceea, Bucharest Running Club, organizatorul celor mai mari evenimente de alergare stradală din România – Bucharest Running Club premier events – deschide sezonul evenimentelor de alergare lansând provocarea de a petrece o zi în aer liber alături de cei dragi și de a alerga împreună, în paralel cu atleții români și străini de elită care participă la competițiile internaționale”, a declarat Valeria van Groningen, președinte BRC. Așadar, în 3 aprilie, alergătorii performanți pot parcurge 10 km individual sau 5 km la Ștafeta Coca-Cola, pentru a se reuni apoi cu membrii familiei, indiferent de vârstă, ca să alerge sau să meargă împreună 2,9 km în jurul Palatului Parlamentului.
„Susținem alergătorii înscriși în competiție și îi așteptăm la cortul UNIQA Asigurări din Piața Constituției, în zilele de 1, 2 și 3 aprilie, pentru a le testa gratuit sănătatea. În acest spirit plin de energie, tuturor celor înscriși în curse le-am pregătit o ofertă specială pentru o viata sănătoasă (asigurare de sănătate MedSmart și o ofertă unică la asigurarea pentru locuință). În plus, toți alegătorii de la 10k și ștafetă vor primi gratuit în kit-ul de participare o asigurare de accidente UNIQA.”  a declarat Franz Weiler, președinte director general UNIQA Asigurări.
 “La Family Run & Walk se oferă premii atât pentru primele familii care ajung împreună la linia de sosire, dar și pentru cele mai numeroase, iar taxa de participare este per familie indiferent de numărul de membri  - argumente care pot convinge cât mai multe familii să participe împreună cu părinții și socrii, frații și surorile, cumnații și cumnatele, copiii, bunicii, soțul/ soția, unchii, mătușile, verii și verișoarele . Condiția este ca minim un membru să fie adult iar cel care face înscrierile, căpitanul echipei, să fie rudă sau afin de gradul I sau II cu fiecare membru al echipei sale”, a declarat Oana Nastase, director BRC.  “Motto-ul Get Movin' simbolizeaza dedicația Hervis pentru un stil de viață mai bun prin mișcare.De aceea Hervis este unul dintre marii susținători ai sportului în Europa. Alergarea este unul dintre cele mai la îndemână sporturi și în același timp un generator de pasiuni pentru care Hervis vine în susținerea acestor evenimente de alergare, cum este și cursa 10k&Family Run. Pentru și mai multa distracție în aer liber, Hervis oferă câstigătorilor premii în produse:  trotinete, role, rachete de tenis, set de badminton, mingii de baschet.” a declarat Ioana Stanciu, Marketing & PR, Hervis.

Părinții au ocazia să alerge alături de alți părinți care au copii de aceeași vârstă cu ai lor, pentru că în 3 aprilie se întrec la Cursa Caroli pentru Părinții și  Copii, unde Șervețelul Carolino va da startul pe categoriile de vârstă și de gen ale copiilor (5-6/ 7-8/ 9-10/ 11-12 ani băieți/fete). Aici, se câștigă titlul de “Cea mai rapidă mamă” sau “Cel mai rapid tată”  pe categoria de vârstă a copiilor lor”, a declarat Ana Maria Bajan Director Marketing Caroli Foods Group.

„Mişcarea înseamnă fericire”, spunem noi, la Coca-Cola. Acesta e conceptul care stă la baza tuturor programelor Coca-Cola menite să promoveze un stil de viață activ. Parteneriatul cu BRC în cadrul Bucharest 10k&Family Run se încadrează perfect în acest concept. Sportul poate fi foarte plăcut, trebuie doar să găsești acele activități care îți plac și să îți inviți familia și prietenii să te însoțească.” a declarat Mihaela Niță, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola România.

Bebelușii care nu merg încă în picioare se vor întrece târâș și de-a bușilea 4,2195 m, la prima competiție dedicată viitoriilor maratoniști.

Pentru întreaga zi, Piața Constituției se va transforma într-un spațiu pentru celebrarea mișcării și a familiei, unde vor fi amenajate diverse terenuri sportive. Participanții își pot testa abilitățile la mers în sac, tras de frânghie, mers pe bicicletă - slalom printre 20 de conuri, săritura în lungime, săritul corzii, mersul piticului, aruncarea la poartă cu mingea de handbal și șutarea de la 11m.
Participanții deja înregistrați sunt așteptați să își ridice kit-urile de la Sport Expo, spațiul special amenajat în Piața Constituției. Cei care nu s-au înregistrat online, dar vor sa alerge, pot veni de asemenea la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere la 10Km individual, Ștafetă Coca-Cola 2 x 5K, Cursa familiilor (Family Run & Walk) 2,9 Km, Cursa Caroli pentru Copii și Părinți (800m – 1,4km), Cursa Adolescenţilor (Teens' Race) 2,9 Km și Cursa Bebelușilor (4,2195 m).
Sport Expo este deschis vineri, 1 aprilie, între orele 13:00-20:00, sâmbată 2 aprilie, între orele 10:00-20:00, când se pot înscrie și/sau ridica kit-uri precum și duminică, 3 aprilie, în intervalul orar 07:00-17:00 dintre care doar până la 12:30 se mai pot înscrie doar pentru cursele de copii cu părinți și bebeluși.

Traficul va fi închis duminică, 3 aprilie între orele 07:00-15:00 pe bd. Unirii între Piața Constituției și intersecția cu Regina Maria, pe bd. Libertății între Piața Francofoniei și intersecția cu bd. Națiunilor Unite iar între orele 07:00-12:00 pe bd. Unirii, bd. Burebista și bd. Decebal pănă la intersecția cu strada Dristor. Descrierea traseului: http://bucuresti10km.ro/ro/hartile-curselor/

Se vor acorda premii în bani primilor 5 clasați pentru cursele competitive 10k individual, Ștafetă Coca-Cola 2 x 5K, și primilor 5 clasați din categoria persoanelor cu dizabilități motorii la 10k, pe categorii de gen. La Cursa Caroli pentru copii și părinți, se vor oferi premii în produse: trotinete, role, rachete de tenis, set de badminton, mingii de baschet. Primii 5 bebeluși finaliști la cursa carora le este dedicată vor fi premiați cu vouchere de la Hervis. De asemenea, se vor acorda premii pentru primele 3 școli cu cei mai mulți participanți și pentru liceul cu cei mai mulți participanți. Primele familii finaliste la Cursa Familor vor câștiga vouchere de la Hervis, iar cei de la Cursa Adolescenților vor fi premiați cu tricouri tehnice oficiale și rucsaci.
Bucharest Running Club premiază autorii celor mai citite 6 articole care au ca subiect evenimentul de alergare stradală- UNIQA Asigurări Bucharest 10k&Family Run. Se vor acorda 3 premii pentru jurnaliști și 3 premii pentru bloggeri. Premiile sunt oferite de Fundația Romanian Angel Appeal și constau în vouchere în valoare de 100 de lei fiecare.
Ambasadorii UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run care vor fi în 3 aprilie din Piața Constituției alături de familiile lor sunt: Elisabeta Lipă, Ministrul Tineretului și Sportului, Monica Roșu, campioană olimpică, realizatorii radio-TV Mihai Găinușă (Radio Seven), Eli Roman (Realitatea TV), Florentina Opriș (Kanal D), Claudiu Lucaci (TVR), Irina Păcurariu (TVR), Mihai Rădulescu (TVR) și Liana Stanciu (TVR), alaturi de Dana Rogoz actriță, Radu Restivan, blogger sportiv și de Gabriel Tatu Chițoiu, profesor doctor și președinte Atletic Cardio Club și Societatea Romănă de Cardiologie. 
Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti10km.ro și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest10km/. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisiunea se va desfășura duminică 3 aprilie între orele 09:00 – 16:00.
Sponsori și parteneri Bucharest 10k&Family Run
Organizațiile care susțin prima ediție a Bucharest 10k&Family Run sunt:  UNIQA Asigurări – sponsor oficial,  Hervis – sponsor tehnic, Coca Cola- sponsor ștafetă 2x5km, Caroli- sponsor Cursa Copiilor și Părinților, Dorna-apa oficială, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial, Isostar – energizatul oficial, Carrefour, Global Relocation Services,  Uber; Parteneri Expozanți-Fiat, Carrefour și Zepter. Parteneri media: TVR, TV City, Europa fm, Men’s Health, Revista Ioana, National Geographic, Femeia, Mami, Sănătatea de Azi, Bravo Girl, Ring, Itsy Bitsy, Adevărul, Click! și Click Sănătate, In Your Pocket, News.ro, Media TRUST. Parteneri instituționali: Primăria Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Inspectoratul Școlar.
ONG-uri asociate și recomandate 10k&Family Run: Concordia, Touched Romania- Casa Agar, WWF-Team Panda  Romania, Light into Europe, Viitor Plus, Little People, Romanian Angel Appeal, Fundația SAMAS, Special Olympics, Hand 2 Hand, Pachamama România, Fundația Renașterea.