Copilul care nu mananca

17:59:00 2 Comments A+ a-


Astazi am mai tras un soc, dupa ce am vazut copiii batuti la o super gradinita privata din Cotroceni, deja atacul din Bruxelles mi se pare peanuts. A urmat o alta stire cu un alt copil mort de foame. Pentru ca parintii chipurile nu au mai avut bani de lapte praf, i-au dat lapte de la vaca, copilul nu a mai luat in greutate, l-au adus la spital si a murit.

Suntem in anul 2016, ce va povestesc nu este din Evul Mediu, nici macar din perioada comunista. Nu mai exista explicatia ca copilul nu a mancat aia si tu doar aia ii dai ca aia ai si gata. De asemenea, nu exista ca nu ai cu ce. La treaba asta trebuie sa te gandesti inainte de a-l concepe.Si daca chiar nu ai, pentru copil te zbati, suni, te interesezi, sunt atatea fundatii care ajuta mamele cu bebelusi, adica nu inteleg cum te poti culca cand i-ai dat copilului un lapte care nu ii prieste.


Plecand de la aceste cazuri extreme, pentru ca sper sa ramana asa, mai vad cazurile de familii din patura medie care spun clar si raspicat ca al lor copil nu mananca fructe, nu accepta anumite legume si ca atare nu ii dau. Se ajunge la anemie, la diverse probleme de nutritie inca si de la 2-3 ani din pacate. M-am saturat sa vad copii mancand doar carne cu carne si ciorba de carne.

Am fost un copil extrem de mofturos, exagerat chiar, si totusi si acum mai mult de 30 de ani mama mea si bunica mea au gasit forme si solutii sa ma faca sa mananc si legume, si fructe si carne. Copilului ii poti transforma mama in ceva placut, imi aduc aminte si acum de ursuletii din mamaliga cu branza pe care mi-i facea mama sau de tabloul cu Alba Zapada si cei 7 pitici pe care l-a pictat chiar ea la bucatarie. Pe vremea aia nu exista program de desene toata ziua, insa daca ma uitam la acel desen, ma fura peisajul si mancam. Tot mama a inventat forme de a-mi da diverse legume.

Legumele diverse se pot ascunde in piureuri, in sandwich-uri vesele si Slava Domnului acum gasiti pe net diverse forme, doar sa vreti. Adica ce spun eu este ca un copil nu poate fi hranit numai cu sanwich cu salam, supa de pui si friptura cu cartofi prajiti. El trebuie sa vada pe masa si spanac, si ceapa, si rosii, si ardei, si broccoli, si varza, dar din toate si fara a primi in exces un anumit aliment.

Nu este vorba de a alinta copilul, ci de a-i pune la dispozitie tot ce se poate manca.

Nu am scris tot ce am in minte despre acest subiect, insa ma doare sa vad si azi copii care nu mananca fructe, care nu stiu cum se mesteca un mar.

2 comments

Write comments
29 martie 2016 la 18:57 delete

Thanks :) I hope that children will also like it. I know your blog and I read it from times to times, congratulations, you have great reviews for beauty products. I have also a beauty blog: http://beautybarometer.com/

Reply
avatar