Stii de fapt cum sta treaba cu tensiunea?

11:06:00 0 Comments A+ a-

Poza preluata de pe ehealthromania.com
De cate ori va duceti la medic, vi se ia tensiunea. Daca ti-e rau, imediat cineva te intreaba cam ce tensiune ai de obicei, daca esti cu tensiune mica sau mare. Hipotensiv sau hipertensiv, simti mereu ca trebuie sa controlezi cat e tensiunea si sa pui pe seama ei diverse neplaceri.

Pentru ca in ultima vreme tot citesc cate ceva de pe portalul de stiri EhealthRomania.com, am zis sa preiau de acolo cateva informatii despre cum facem ca tensiunea sa ramana normala, insa va invit acolo sa cititi mai multe pentru ca articolele sunt documentate foarte bine.

CUM POÈšI PÄ‚STRA TENSIUNEA NORMALÄ‚?

  • Redu sau chiar limitează consumul de sare. ÃŽn locul acesteia, foloseÈ™te la prepararea mâncărurilor plante aromatice È™i condimente.
  • Renunță chiar azi la fumat.
  • ÃŽncepe să faci miÈ™care, chiar dacă aceasta înseamnă într-o primă fază 10-15 minute de mers pe jos. Propune-È›i ca în fiecare zi să faci miÈ™care măcar jumătate de oră.
  • Limitează consumul de carne È™i grăsimi. ÃŽnlocuieÈ™te-le, cel mai bine, cu carne de peÈ™te. De asemenea, introdu în alimentaÈ›ia zilnică legume È™i fructe. ÃŽncepe-È›i ziua, de exemplu, cu un smoothie din legume È™i/sau fructe.