Stii de fapt cum sta treaba cu tensiunea?

11:06:00 0 Comments A+ a-

Poza preluata de pe ehealthromania.com
De cate ori va duceti la medic, vi se ia tensiunea. Daca ti-e rau, imediat cineva te intreaba cam ce tensiune ai de obicei, daca esti cu tensiune mica sau mare. Hipotensiv sau hipertensiv, simti mereu ca trebuie sa controlezi cat e tensiunea si sa pui pe seama ei diverse neplaceri.

Pentru ca in ultima vreme tot citesc cate ceva de pe portalul de stiri EhealthRomania.com, am zis sa preiau de acolo cateva informatii despre cum facem ca tensiunea sa ramana normala, insa va invit acolo sa cititi mai multe pentru ca articolele sunt documentate foarte bine.

CUM POȚI PĂSTRA TENSIUNEA NORMALĂ?

  • Redu sau chiar limitează consumul de sare. În locul acesteia, folosește la prepararea mâncărurilor plante aromatice și condimente.
  • Renunță chiar azi la fumat.
  • Începe să faci mișcare, chiar dacă aceasta înseamnă într-o primă fază 10-15 minute de mers pe jos. Propune-ți ca în fiecare zi să faci mișcare măcar jumătate de oră.
  • Limitează consumul de carne și grăsimi. Înlocuiește-le, cel mai bine, cu carne de pește. De asemenea, introdu în alimentația zilnică legume și fructe. Începe-ți ziua, de exemplu, cu un smoothie din legume și/sau fructe.