Scoala Altfel 2016

10:17:00 0 Comments A+ a-

Cea de-a 5-a editie a programului „Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun 2016” se apropie, iar scolile pregatesc programe speciale pentru copii, care mai de care mai interesante.

Ce se intampla in saptamana Scoala Altfel?

Editia de anul acesta are loc intre 18 si 22 aprilie, conform OMECS nr. 4496/31.08.2015 care se refera la structura anului scolar 2015 - 2016.



In acesta saptamana altfel, orele normale sunt inlocuite de activitati speciale, pe care parintii, elevii si invatatorii le pot stabili impreuna. Pe langa partea educativa, este important ca activitatile sa aiba si o parte distractiva, informala.
Propuneri de activitati pentru saptamana Scoala Altfel 2016

Pentru saptamana Scoala Altfel, propunem Orar Special cu activitati cu adevarat deosebite: teatru si improvizatie cu actori cunoscuti, lectii de percutie muzicala si karaoke, experimente neobisnuite de fizica si chimie, activitati sportive, vizite in natura si programe de dezvoltare a abilitatilor de viata.

“Am construit acest ghid cu programe interactive de educatie alternativa pentru a face planificarea activitatilor mai usoara pentru scoli si gradinite, care cauta cursuri educative si distractive” - spune Madalina Rapanu, Manager BluParty.

Iata la ce tipuri de activitati pot participa copiii in saptamana Scoala Altfel 2016:

1. Activitati cultural-artistice

Pentru stimularea afinitatii culturale a micutilor, activitati precum vizite la muzeu si institutii publice sunt o idee foarte buna. In aceasta directie, Muzeul National de Geologie organizeaza vizite libere sau ghidate, dar au si programul dedicat Geology by Touch.
Micutii cu inclinatii artistice pot participa la lectii interactive de improvizatie pentru copii. Muzicienii se pot bucura de o experienta muzicala unica, lectie interactiva de tobe africane traditionale Djembe sau pot participa la sesiuni distractive de karaoke, care sa ii umple cu energie pozitiva.

2. Activitati tehnico-stiintifice

Copiii cu inclinatii spre materii reale, care isi doresc sa devina oameni de stiinta au ocazia sa participe la activitati care sa ii stimuleze in aceasta directie. Printre eprubete, pahare Erlenmeyer, coloranti, esente ce isi schimba mirosul si gustul, copiii pot face experimente sub supravegherea atenta a unor profesori trazniti care ii vor distra pe tot parcursul programelor.
Super puterile eroilor preferati si trucurile magicienilor vor deveni banale, iar interesul si atractia micutilor fata de stiinta va creste.

3. Activitati sportive

Copiii cu abilitati sportive pot fi orientati catre activitati care sa ii stimuleze si sa le consume energia. Acestia pot merge la ore de echitatie, organizate de Centrul de Echitatie si Hipoterapie Poveste cu Cai, unde vor avea ocazia sa calareasca ponei si sa invete mai multe despre acest sport.
Micutii care simt nevoia de activitati mai stimulante pot participa la programe intensive de dans unde sa invete miscari de dans contemporan tip RNB, hip-hop si street dance sau pot participa la programe sport cu trasee suspendate.

4. Vizite in natura

Copiii care iubesc viata la tara si pentru care cel mai placut moment al vacantei de vara este atunci cand merg in vizita la bunici, au ocazia sa participe la activitati distractive in natura. Cei mici se pot bucura de o zi la ferma sau o vizita la rezervatia de zimbri unde vor invata despre responsabilitatea protejarii mediului si faunei autohtone.
O alta oportunitate oferita prin programul Alta Turism pentru Scoala Altfel 2016 este vizita la o fabrica de lapte unde micutii vor invata despre procesul de productie a produselor lactate si pot gusta din specialitatile locale.

5. Abilitati de viata. Educatie financiara si orientare in cariera

Dezvoltarea abilitatilor de viata de la o varsta foarte frageda este importanta pentru copii. Prin programul oferit de ONG-ul Junior Achievement Romania, micutii au ocazia sa se familarizeze cu lumea afacerilor, sa joace rolul unor mici antreprenori, sa identifice nevoi si sa propuna solutii care pot genera o schimbare pozitiva in comunitate.

Programele propuse acopera minimum o zi de activitati si sunt potrivite atat pentru copiii de gradinita, cat si pentru elevi.


Pentru mai multe idei inedite de a petrece saptamana Scoala Altfel 2016 si sfaturi pentru planificare, vezi toate posibilitatile in acest ghid care va fi updatat constant, pe masura ce se anunta noi activitati: https://www.bluparty.ro/planificare-activitati-scoala-altfel-2016/