Ghid de seductie dupa ce ai devenit mama

22:46:00 1 Comments A+ a-


Lucrurile par un pic ciudate in ce priveste fazele de transformare ale femeii, ele au mereu legatura cu barbatul sau cu barbatii de langa ea. Nu sunt ciudate, eu nu sunt feminista si recunosc ca o femeie are nevoie de un barbat in viata ei si are nevoie de barbatul potrivit mai ales. Cel nepotrivit are si el rolul ei, daca ea isi da seama la timp si il paraseste la timp. Plus ca femeia are treburile ei si barbatul pe ale lui, pot face mici schimburi de rol daca apar contexte de acest gen, insa oricat doriti sa ma convingeti, nu sunt de acord cu treaba ca o femeie poate face si cariera, sa fie si femeie impecabila, si mama, si buna sotie si de toate...  asta e un vis de prezentat in filme siropoase.


Femeia devine practic femeie se pare dupa ce cunoaste mai bine un barbat si devine mama dupa ce naste, deci treaba tot de la o relatie cu un barbat vine. Se tot vorbeste mult despre cum iti revii dupa sarcina, cat slabesti, cum slabesti, cate vergeturi sa ai, cat par sa iti cada, cat sa alaptezi si multe altele. E obositor, eu personal nu am urmat nici o calendarizare de asta, mi se parea stupid sa imi reglez eu viata mea dupa ce zic manualele si revistele glossy.

In primul rand pentru fiecare femeie nasterea e altceva, chiar daca clinic pare cam aceeasi treaba. Emotional poate insemna un miliard de lucruri. Am vazut numai in jurul meu o gramada de feluri de transformari, de reactii, de comportamente incat nu mai iau in seama cliseele.

Dupa ce am devenit mama, toata lumea m-a avertizat ca gata cu romantismul si ca sa ma obisnuiesc sa miros a ulei de bebelus, a morcovi pasati, sa ma depilez cand apuc si sa ma obisnuiesc ca barbatului meu i s-ar putea face lehamite de mine. Pana si persoane destul de avizate m-au avertizat mai mult sau mai putin pe tema asta.

Primele zile dupa nastere mi-au confirmat insa ca eu inca arat a eu, inca sunt femeie ok, inca le am pe toate la loc si inca nu miros asa rau incat sa fiu dizgratioasa.

Seductia dupa sarcina nu exista daca nu a existat si inainte. Cum aud si cu dietele de dupa sarcina, ele nu vor functiona daca si inainte de sarcina erai dolofana si cu celulita. La 5 ani dupa nastere am aceeasi celulita de dinainte, am aceleasi vergeturi, ce am in plus: o cicatrice abia vizibila pe partea inferioara a abdomenului si un abdomen ceva mai de doamna, cum zic eu. Adica am si o eu dovada ca totusi inauntrul meu a stat un copil. Asa eram si inainte si asa am fost seducatoare pentru iubitul meu.

Dezamagirea pentru cei care cititi acum este si mai mare, nu am sa va fac un ghid de seductie, ci o sa va spun doar ca partea de timing trebuie resetata, dar ... lucrurile raman la fel. Si trebuie sa ramai tot in zona de instinct si nu de show. Nu inseamna ca daca ai copil trebuie sa te izolezi, sa dormi doar cu cel mic si sa limitezi momentele de singuratate cu iubitul tau la ceva aproape inexistent sau episodic. Atentie maxima la prevenirea unei noi sarcini, mai ales imediat dupa nastere in primul an, cand nu este indicat sa ramai insarcinata, cred ca asta e singurul stres real. Slava Domnului ca exista atatea forme de contraceptie, totul e sa le si folosim. 

Nu m-am priceput deloc sa va spun ceva secrete, totusi o sa va spun sa nu va feriti de cel mic in a va manifesta afectiunea, chiar e normal sa va sarutati de fata cu copilul sau cu copiii si.... sa ii obisnuiti ca mama si tata se iubesc, nu sunt doar niste vecini de apartament. Ok, nu inseamna sa faceti show si exibitionism in fata lor, insa de la voi vor prelua acel model de relatie ideala inconstient. In mintea lor trebuie sa se formeze si ideea de cuplu, sa inteleaga ca iubirea se manifesta prin gesturi si prin tandrete, nu doar prin faptul ca cineva duce gunoiul si altcineva face de mancare.

Seductia va tine maxim de cum va organizati ca si timp si spatiu si o sa descoperiti cat de eficienti puteti fi ca si cuplu daca va ordonati frumos treburile domestice si gasiti timpul ala ideal cand sa fiti doar voi doi. Nu va spun mai mult, veti sti singuri.


1 comments:

Write comments