Vine bebe, ce cumparam mai intai?

16:37:00 1 Comments A+ a-


Primele 3 luni de sarcina, stam cu emotii sa vedem cum decurge sarcina, urmeaza apoi ecografiile sa aflam ce va fi bebe si din luna a 7-a intram pe ultima suta de metri cu pregatirile. Bebe cand va sosi nu prea ne va mai lasa timp sa analizam magazinele si ofertele, asa ca este bine sa ne pregatim din timp cu toate cumparaturile dedicate noului membru al familiei. Eu am lasat deoparte acele superstitii care spun ca nu este bine sa cumperi lucruri pentru copil dinainte sa se nasca. Am gandit lucrurile la rece, cum va fi cand vom ajunge cu bebe acasa si nu vom avea nimic pentru el. Cred ca ar fi fost foarte neplacut, am fi avut un mare disconfort si pentru bebe s implicit pentru noi. In plus, am analizat si ideea aceea de camera de bebe din povesti si am realizat spatiul destinat bebelusului trebuie sa fie bine organizat, usor de curatat si aerisit.




Noi am analizat ce patut de bebelus sa cumparam inca din luna a 7-a de sarcina si cand aveam deja 8 luni de sarcina implinite, curierul imi livra patutul. Am facut inainte analiza spatiului, am masurat, am decis unde facem loc pentru coltul in care sa avem si patut si masa de infasat. Am masurat zona si am vazut apoi ce ne permitem ca si spatiu. Este foarte important sa faceti niste masuratori, sa vedeti daca locul e bine pozitionat, sa nu fie intr-o zona prea slab luminata sau intr-un colt mai rece al camerei. Luati-va din timp si salteluta, asternuturi din bumbac in culori pastelate. Nu va recomand sa fie totul alb, copilul se va simti mai bine sa vada si culori pe patut, insa va recomand sa fie culori calde si pastelate, nu agresive.

Pentru patut este indicat sa aveti cateva asternuturi de schimb, in prima faza nu are sens sa cumparati pernuta. Pernuta nici nu prea indicat sa luati pentru bebelus, decat perne special concepute pentru ei si care sa nu le deformeze felul in care tin capul. Noi am evitat pana tarziu sa ii punem pernuta in patut.


Daca treaba cu patutul ati rezolvat-o, nu uitati de dotarea din masina. Nu doar legea cere sa aveti scoica pentru bebe, dar si confortul celui mic precum si al parintilor. Nu ai cum sa circuli cu cel mic doar in brate. Un scaun auto pentru copii reprezinta o alta investitie pe care e bine sa o planificati cu atentie. In primele luni de viata este nevoie de un scaun de tip scoica, apoi veti avea avea nevoie de un scaun care permite celui mic sa stea confortabil in sezut, dar sa poata fi lasat si pe spate atunci cand adoarme in masina. Dupa 2 ani este nevoie de alt scaun, adaptat la noile dimensiuni. Asadar daca aveti masina, trebuie sa aveti pentru copil scaun auto adaptat varstei.

Vor fi multe investitii de facut din momentul in care apare bebe si v-as recomanda sa va sfatuiti cu cei apropiati, prieteni, familie, daca tot isi doresc sa faca un cadou celui mic, poate sa contribuie la niste cadouri practice si utile. Decat sa va treziti cu 100 de jucarii de plus si seturi de body colorat aduse de fiecare prieten sau membru din familie, mai bine discutati treptat si deschis cu fiecare in asa fel incat sa nu faceti depozit de jucarii si hainute, ci sa ii luati celui mic lucruri de care aveti nevoie cu adevarat. Va recomand sa incepeti aceste pregatiri si discutii inca din luna a 7-a de sarcina ca sa va puteti organiza cat mai bine si fara sa va grabiti.

Totodata, eu recomand ca deja pe final de luna a 8-a de sarcina sa incepeti sa faceti un mic trusou de hainute, sa le spalati la 90 de grade cu un detergent dedicat hainelor de bebelusi, sa le calcati si sa le puneti intr-un sertar special dedicat lui bebe.

Sunt multe pregatiri pentru un bebe, insa daca le faceti treptat si din timp, va va fi mai usor si veti astepta mai relaxati prima zi alaturi de bebe.

1 comments:

Write comments
Unknown
AUTHOR
29 aprilie 2015 la 13:12 delete

Ahhhh imi starnesti amintiri cu pregatirile noastre pentru venirea copilului. Apropo de patut, am luat si noi unul pentru bebe si nu a dormit deloc in el oricat am incercat. El s-a acomodat bine in patul de 1 persoana din camera lui la care am pus o bara de protectie. You live you learn!

Cred ca ii placea ca acolo il alaptam si adormea la san, eu plecam si el ramanea in patul lui de 1 persoana.

Reply
avatar