Calcatul, corvoada, hobby sau necesitate

20:48:00 0 Comments A+ a-


Doamnelor, va place sa calcati? Cred ca putem face un grup al gospodinelor anonime si sa dezbatem treaba cu calcatul rufelor. Eu de multe ori ma intreb cine a inventat treaba asta, pe care de multe ori o percep ca pe o corvoada a femeii de mii de ani. Femeile au calcat cu fiare greoaie cu carbuni, cu fiare care trebuiau sa fie puse la incalzit pe soba si tot asa, eu am prins acel tip de fier de calcat care se supraincalzea, iti mai sareau si sigurantele in casa din cauza faptului ca te apucai de calcat si trebuia mereu sa folosesc o carpa umeda de pus pe haine ca sa nu dau foc camasilor sau hainelor. Vremuri grele, va spun ca nu era o placere sa calci.

Totusi, cand ma uit la noile aparate de calcat pot spune ca incepe sa mi se para mult mai interesant sa calci.



Sursa poza: philips.ro
Minunea asta de calcat vertical de la Philips pare ca vine dintr-un serial SF, dar nu este nici pe departe ceva atat de indepartat. Este un aparat care transforma calcatul intr-o actiune foarte artistica, eu il numesc balet chiar. Da, faci balet si calci sau calci gratios ca si o balerina. Poti calca si o rochie de bal sau un body de bebelus cu aceeasi eficienta si maiestrie. Are manusa de protectie si de asemenea are o functie prin care se inchide sigur daca este lasat nesupravegheat. Chestia asta cu faptul ca se inchide singur mi se pare cea mai interesanta functie pentru o mama... imagineaza-ti ca tu calci si auzi in camera de alaturi cum piciul tau darama cartile din biblioteca. Din instinct pleci si dusa esti. Acest aparat insa are bunul simt de a se inchide singur in urma ta. Ce poate fi mai frumos?

Cred ca si copiii tai te vor aprecia altfel cand te vor vedea calcand asa elegant. Eu am in minte imaginea mamei care calca teancuri de camasi si fete de masa, era obosita, camera mirosea a fier incins. Dupa doua ore de calcat, mama era extenuata, de multe ori o ajutam, insa mi-era groaza de acele sesiuni de calcat. Cred ca astazi daca poti calca cu un asemenea aparat de calcat vertical vei ramane in mintea fetei tale cu imaginea unei doamne cochete care nonsalanta isi calca camasa de matase exact cu 5 minute inainte de a iesi din casa.

Ia-ti o masa de calcat adecvata si un aparat de calcat modern si ai sanse sa transformi calcatul intr-un hobby.