Scoala Altfel 2015

18:16:00 2 Comments A+ a-


Au inceput inscrierile pentru a 4-a editie “Scoala Altfel”!

2015 este al patrulea an in care Ministerul Educatiei se implica in sutinerea activitatilor informale pentru copii, prin “Programul ScoalaAltfel 2015 – Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

Timp de o saptamana orele normale sunt inlocuite de activitati speciale, pe care parintii, elevii si invatatorii le pot stabili impreuna. Este important ca aceste activitati sa aiba, pe langa partea educativa, si o parte distractiva, informala.

Intre 6-10 aprilie elevii au Orar Special: experimente neobisnuite de fizica si chimie, teatru si improvizatie cu actori cunoscuti, si lectii de percutie muzicala la tobe africane traditionale Djembe.


Cursuri de teatru si improvizatie cu actori de la cele mai importante teatre din Bucuresti, experimente fizice si chimice cu gheata carbonica, curent electric, luminaa fluorescenta si eprubete, conduse de un “Mad Scientist”, dar si lectii de percutie muzicala la tobe africane traditionale Djembe, instrumente vechi de mii de ani, sunt activitati la care parintii, elevii si invatatorii se pot inscrie prin programulScoala Altfel de la BluParty.

“Am construit acest program interactiv de educatie alternativa pentru a face planificarea activitatilor mai usoara pentru scoli si gradinite, care cauta cursuri educative si distractive” - spune Madalina Rapanu, cea care a compus acest program neobisnuit pentru Scoala Altfel.

Programul acopera minimum o zi de activitati,  potrivite atat pentru copiii de gradinita, cat si pentru elevi, iar fiecare activitate dureaza ~1h30' la care pot participa grupuri de 12 – 30 copii. Iata ce implica fiecare activitate:

1.Primul show de teatru si improvizatie pentru copii

Copiii urca pe scena alaturi de sapteactori profesionisti de la cele mai importante Teatre din Bucuresti. Micutii vor lucra cot la cot cu echipa Improvisneyland pentru a afla secretele meseriei de actor de improvizatie si vor participa activ la scene, coordonand momente si jocuri creative sau oferindu-se voluntari pentru diverse scenete.

“Pentru multi dintre cei mici, obisnuiti cu repertoriul clasic al teatrului de copii, improvizatia este un termen complet nou, insa unul cu efecte garantate si care se lasa cu mult ras si buna dispozitie!explica Madalina Rapanu, Manager BluParty.


2.Program de Stiinta distractiv: experimente de fizica si chimie neobisnuite


Atelierele de stiinta distractive Happy Science si Happy Chemistry includ experimente de stiinta interactive care fac copiii sa devina mai interesati de materiile reale ale fizicii si chimiei. Printre eprubete, pahare Erlenmeyer, coloranti, esente ce isi schimba mirosul si gustul, copiii vor  face experimente cu gheata carbonica, vor vedea cum circula curentul electric, si vor intelege cum au loc procesele chimice si fizice.

“Datorita programelor de Science, secretele super-eroilor preferati devin banale, iar stiinta starneste curiozitatea celor mici. Dupa experimentele cu gheata carbonica si lumina fluorescenta, sa nu va mire ca cei mici vor spune ca isi doresc sa devina oameni de stiinta!” continua Madalina Rapanu.


3. Curs de percutie muzicala cu Tobe Africane Djembe


Cursul de percutie muzicala este o experienta muzicala unica, plina de energie pozitiva, in care copiii  invata sa cante la Tobele Africane traditionale Djembe, primele tobe din istoria muzicii.
Sub indrumarea unui instructor, cei mici vor invata tehnici de percutie de baza, cu ajutorul carora vor compune impreuna o bucata muzicala ritmataa. Ei vor afla cum sa isi coordoneze miscarile pe ritmul muzicii, pana cand formeaza o echipa.

Vezi aici cum a fost un curs de percutie muzicala Tobe Africane Djembe:

 “Desi multe scoli organizeaza frecvent activitati extracurriculare, programul Ministerului este o provocare binevenita in sistemul de educatie, tocmai pentru ca abordarea non-formala este foarte stimulanta pentru elevi!”  spune Madalina Rapanu.

Profesorii si invatatorii sunt elemente cheie in acest program, ei fiind cei care stabilesc programul activitatilor, pe baza propunerilor venite din partea parintilor si elevilor.




2 comments

Write comments
Lamiita Petre
AUTHOR
7 aprilie 2015 la 10:54 delete

Un program interesant si util .

Reply
avatar
28 aprilie 2015 la 14:52 delete

Ar fi ideal daca in aceasta saptamina ar pune copii la curatenie , sa stranga cutiile de lapte si cornurile aruncate pe strada.

Reply
avatar