Alaptarea, pompe si sterilizatoare

15:28:00 0 Comments A+ a-


Alaptarea este al doilea mare stres pentru o mama imediat dupa nastere. Este un stres pozitiv, dar din pacate si negativ. Te bucuri ca ii poti da copilului o hrana buna, o parte din tine, insa natura nu functioneaza uneori asa cum te gandesti. Hai sa recunoastem ca ritmul vietii de astazi nu iti prea mai permite ca alaptarea sa mearga asa ca in povesti cand mama isi pune puiul la san si porneste asa voioasa prin poiana cu flori. Plus ca devenim mame si ceva mai tarziu, la 30 si ceva de ani si organismul nu mai functioneaza ca la 20.


Primul stres sunt microbii si faptul ca microbii pot ajunge pe biberoane. Da, poti fi acea mama fericita care iti vei hrani 100% la san bebelusul, insa tot vei avea nevoie de un biberon pentru apa sau de protectii de silicon pe care trebuie sa le sterilizezi. Eu pana la 4 luni, orice ii dadeam copilului, biberon, suzeta sau protectia de silicon pe care o foloseam la alaptat, deci orice trebuia sterilizat inainte. Sterilizarea fara substante chimice este cea mai indicata, de fapt singura, mai ales pentru primele luni de viata ale bebelusului tau.

De la primul biberon si pana la ultimele canite gen biberon, noi am folosit marca Philips Avent. Sterilizatorul din aceeasi gama, iti permite sa pui toate accesoriile intr-o cutie pe care o bagi la cuptorul cu microunde. Sterilizatoarele sunt vitale, noi puneam la sterilizat si primele lingurite pe care le-am folosit la diversificare. Am avut timp sa tot cercetez gamele de biberoane, sterilizatoare si am vazut ca Philips Avent le avea pe toate si toate se potriveau intre ele.

Mai exact si pompa manuala de san, pe care am folosit-o doar o data, mai mult sa vad ce face de fapt, se potrivea perfect cu biberoanele pe care le foloseam.

Eu am avut bafta sa nu am nevoie de pompa de muls, copilul manca tot ce produceam si nu era nevoie sa stochez. Am stat aproape 2 ani acasa cu cel mic si l-am alaptat pana la 6 luni. Niciodata 100% doar cu laptele meu, pentru ca nu aveam pe cat dorea el. Toate persoanele cu care discutam in acea perioada, inclusiv pediatrul, imi spuneau ca am un mare noroc ca am o alaptare echilibrata si ca nu am avut de suferit nici eu si nici cel mic. In primele 3 luni am reusit sa asigur 90% din mesele celui mic, dar am vazut si ce inseamna sa ai mai mult lapte decat are nevoie cel mic si sa fii nevoita sa te mulgi. Prietene de ale mele nu puteau rezista fara aceasta pompa manuala. Plus ca sunt mame care aleg sa se intoarca la munca cat inca alapteaza, eu personal oftez cand aud ca o cariera este mai importanta decat bebelusul tau, dar... bine ca exista pompele acestea, ii poti lasa copilului doza de lapte macar de la o masa. Pot aparea din pacate si situatii neplacute, sa fii nevoita sa iei o medicatie anume dupa nastere si cateva zile sa nu poti alapta copilul, insa ca sa te siguri ca lactatia se mentine, se recomanda o mulgere facuta cu atentie in asa fel incat imediat ce iti revii sa poti hrani copilul natural ca si inainte de tratament.

Una peste alta, ca si mama la inceput, tot acest arsenal de accesorii nu reprezinta un moft. Doar iti recomand sa te informezi din timp si sa investesti din timp in lucrurile de care si daca vei avea nevoie si daca nu vei avea nevoie, e mai bine sa le ai in casa.... e ciudat sa te trezesti intr-o zi la miezul noptii ca ai nevoie de o pompa de san sau de un sterilizator si sa nu le ai.