Nebulizatorul, de folos la casa omului

12:59:00 2 Comments A+ a-


De cand am experimentat ce inseamna bronsiolita, nebulizatorul sau aparatul de aerosoli a fost introdus in arsenalul de aparate pe care le-am cumparat de cand avem copil. Aparatele de acest gen au preturi in jur de 200. 250 sau chiar 400 de lei, depinde de cat de dotat este.
Este foarte bun la casa omului si mai ales atunci cand aveti copii sub 2 ani, dar si mai mari. Inca de la primele semne de raceala, poate fi folosit doar cu ser fiziologic pentru a ajuta la curatarea canalelor respiratorii. Cred ca cei care aveti copii mici, stiti cat de greu este sa le sufli nasul, adica e aproape imposibil daca nu folositi aspirator. Insa si aspiratorul nu da uneori rezultate pentru ca mucozitatile nu se aduna si nasucul este infundat, copilul tuseste, e marait, nu are chef de asemenea manevre. Nebulizatorul nu este nici el cel mai simpatizat aparat, insa baietelul nostru dupa ce a vazut ca nu i se intampla nimic rau de la acest aparat, l-a tolerat extrem de bine, ba chiar sta cu el agatat  fara sa i-l mai tinem noi.



In functie de ce va recomanda pediatrul, veti combina serul fiziologic cu alte substante cum ar fi Flixotide ( care este atat de bun si se gaseste asa greu) sau Ventoline sau chiar Adrenalina. Eu am mai folosit in solutia de nebulizator si tot felul de picaturi cu propolis, in suspensie apoasa, pe care le-am gasit la farmacia BebeTei sau pe magazinul online Organicbaby.ro. De obicei, doza pentru copii incepand cu 2 ani este cam de 2ml de ser fiziologic combinat cu 1 ml sau alti 2 ml de substanta speciala.

Un nebulizator il ajuta pe cel mic sa respire mai bine atunci cand e racit, sa i se descongestioneze si nasucul si canalele respiratorii si sa evitati sa ajunga la bronsiolita sau bronsita. Pediatrii cu care noi am discutat de-a lungul timpului ne-au recomandat ca de la primul semn de raceala sa folosim nebulizatorul doar cu ser fiziologic, poate fi folosit de cate ori vreti pe zi daca este folosit doar cu ser fiziologic, si din start cel mic va trece mai usor peste raceala. Stiti si voi ca daca nu respira bine, nici nu doarme si nici nu mananca.

Sanatate si daca aveti intrebari, va raspund cu drag.

2 comments

Write comments
coco
AUTHOR
26 ianuarie 2015 la 20:18 delete

am achizitionat si eu unul de curand, nu l-am folosit inca!

Reply
avatar
Roxana
AUTHOR
18 februarie 2015 la 11:29 delete

Cum il curatati? Mi-ar placea o modalitate de a-l "steriliza" mai ales ca se foloseste pe perioada de boala...

Reply
avatar