Bebelusi si biberoane

16:09:00 0 Comments A+ a-

Sursa poza: healthspablog.org
Simbolul pentru bebelusi este si ramane biberonul. Cand vezi undeva biberoane si tetine pe masa de la bucatarie stii clar ca acolo in casa cineva este seful si seful e mic si mancacios.
Noi am avut o istorie lunga cu treburile astea. Cauta ce e mai bun, ce e mai simplu, ce este mai netoxic si mai ales ce sa ii placa mai mult celui mic. Am trecut prin multe marci de biberoane, am cumparat de prin farmacii si magazine diverse si tot timpul aveam rezerva minim un biberon si tetinele de schimb. Asta va recomand si voua celor care asteptati un bebe sau care il aveti deja de cateva zile, sa nu ramaneti niciodata in pana de biberoane, indiferent ca cel mic este alaptat la san sau si cu lapte formula.


Mie personal mi-a fost groaza de alaptare. Am mers la cursuri de puericultura cat am fost insarcinata si auzeam povesti scabroase despre dureri, sani angorjati, rani, deja frica de nastere trecea mult pe locul 3-4 fata de frica de alaptare. Am stat si m-am documentat, am luat la cercetat pe net tot ce gaseam in materie de accesorii de alaptare: pompa, pompa manuala, electrica, tampoane speciale,  crème si ajunsesem sa ma intreb care mai este legatura intre hranirea naturala a bebelusului si toata aceasta industrie creata in jurul unui lucru atat de natural , alaptarea.

Momentul cand am aplicat toate cunostintele a fost fix la 12 ore dupa nasterea prin cezariana. Atunci din capul meu au disparut toate teoriile, toate lecturile adunate in capul meu si a ramas ce era cu adevarat important: instinctul matern. Eram si eu un pufulet mic, nascut de 12 ore si care dupa ce primise laptele formula la sectia de neonatologie, astepta sa isi primeasca adevarata hrana din partea mea. Am avut insa norocul sa am langa mine un medic neonatolog exceptional care a insistat sa fiu lasata in pace la prima alaptare, a stat insa langa mine sa se asigure doar ca am cui sa ii cer ajutor si treptat mi-a explicat si de ce este bine sa am acasa o pompa de san, protectii din silicon pentru sani si tampoane protectoare, si perna de alaptare… si tot asa.

Dar primul moment este primul moment si asta fiecare veti simti in felul vostru .
Stresul mai mare a fost cand am ajuns acasa si ne-am dat seama cate lucruri trebuie sa cumparam si in 2010 magazinele online erau cam putine, sublime si cam lipseau cu desavarsire, ca sa parafrazez un clasic.  Nu imi mai permiteam sa stau sa culeg date de pe net, oboseala fizica era mare si din pacate greul alergatului prin farmacii si magazine a cazut pe sotul meu.
Maminet.ro m-ar fi ajutat la vremea aceea sa salvez mult timp si efort fizic, investitiile oricum trebuia sa le fac. Nu-i poti spune unui bebelus de cateva zile ca tu esti obosita si sa isi ia el singur biberonul sau ce mai are nevoie. Si sunt lucruri pe care nu le poti amana. In 2010 erau ceva magazine online, nu foarte ofertante si nu puteam plati nici online. Drumul pana la un bancomat ca sa scoti bani sa ii dau curierului care iti livreaza o comanda pare traversarea Everestului cand alaptezi si la 60 de minute. 

Cumparaturile online nu mai sunt un moft deloc, cand ai un bebe sunt o necesitate de grad zero.

Asadar aveti un motiv macar sa fiti mai relaxate cand veti ajunge acasa cu bebe de la maternitate, mai ramane sa aveti grija de voi ca sa puteti avea grija asa cum va doriti de cel mic.