O palarioara cu flori si niste paparazzi dezumanizati

18:41:00 0 Comments A+ a-

Nu ma gandeam ca o sa ajung sa scriu despre asta, dar astazi am asistat la niste scene care m-au oripilat.
Un cuplu de persoane publice, recent trecute printr-un divort, au iesit azi intr-un parc din Bucuresti sa isi plimbe fetita. Nu era un moment usor, insa clar placut pentru fetita ca isi revedea parintii din nou impreuna si intr-un loc in care ea se simtea in largul ei.
Fiecare incerca sa se joace cu ea sau sa ii faca acea zi placuta, insa ambii parinti erau stingheri. Imediat iti vine ideea sa judeci parintii, de ce stateau asa ciudat si indepartati parca de copil.
La cateva momente dupa ce am observat asta am inteles atitudinea lor: pe o banca, la vreo suta de metri, doi paparazzi, doua caricaturi umane isi lansau aparatele foto catre familia respectiva. Erau niste maimute, desi nu e corect fata de maimute sa le atribui imaginea catre niste fiinte care nu au nici un pic de bun simt si nici o urma de simtire umana. Maimutele sunt fiinte net superioare acestor creaturi.

Fetita purta o palarioara cu flori si ochelari de soare, desi ea era mica si nu era tocmai momentul sa fie atat de "camuflata", insa am inteles de ce.....si ea, ca si parintii, trebui sa se fereasca de aceste creaturi care ranjeau cu aparatele foto in mana si isi susoteau unul altuia "uite ce poze i-am tras".

Am trecut pe langa ei si m-am infranat sa nu le spun sa le fie rusine si sa se duca sa isi faca mendrele in alta parte, insa si eu eram cu copilul meu de mana si nu ar fi fost tocmai indicat sa fac asa, insa le spun aici, cine stie, in joaca lor de "informare" pe google or gasi si blogul meu si macar o sa citeasca in treacat ce le transmit aici.

Jurnalismul este o meserie nobila la baza, inseamna sa aduci oamenilor informatie, sa ii luminezi, sa ii clarifici, nu sa faci mizerie si circ. Daca vrei sa faci articole din haituirea oamenilor, aia nu mai e jurnalism, nu are calificare. V-ati intrebat oare cum se simtea acel copil simtindu-si parintii stingheri si stand atenti sa nu intre copilul in aria voastra de pozat???? chiar nu aveti ce poza? faceti materiale de educare, ca tot ducem lipsa de asa ceva, scrieti despre stiri care sa ne intereseze, nu are nimeni nevoie de poze in care surprindeti o familie intr-un moment intim si nu vrea nimeni sa haituiti un copil cu aparatele voastre foto care astfel se transforma in arme.