MiniLibri - 7-9 decembrie, Plaza Romania Mall

20:43:00 0 Comments A+ a-Va redau mai jos comunicatul de presa pentru acest eveniment cu rugamintea sa mergeti si sa donati carti pentru copii, sa faceti schimb de carti si sa petreceti cu copiii cateva momente frumoase. Cartile sunt pana la urma un cadou frumos, care ramane in suflet , deci....miniLibri va asteapta.

 


Mai sunt doar câteva zile până la începerea singurului târg de carte pentru copii, miniLibri.
Evenimentul se desfășoară anul acesta între 7 şi 9 decembrie în Plaza România. Intrarea este liberă, iar vizitatorii vor avea parte de multe activități interactive, plăcute și amuzante. Târgul va fi deschis între orele 10.00-22.00.
14 edituri vor aduce cărți pentru copii: Adevarul, Aramis, Ascendent, Bookia.ro, Coresi, Corint, Didactica Publishing House, Elf, Erc Press, Girasol, Mac Mac, Mediadocs Publishing, Prior, Sigma.

Poveşti magice, poveşti feerice, pentru cei mici, pentru cei mari, poveşti de citit, poveşti de dăruit, de la cei mai îndrăgiţi autori de cărţi pentru copii din toate timpurile vă aşteaptă la miniLibri. Multe publicaţii vor avea reduceri semnificative, de până la 30%.
Copiii vor putea veni de acasă cu cărțile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, iar la târg, după negocieri chibzuite cu alți copii, se vor alege cu noi povești, noi legende, noi aventuri.
La miniLibri vom face colectare de cărți pentru copii, pentru a le dona Fundației Sfânta Macrina unde sunt găzduiți zilnic aproximativ 120 de copii. Fundația Sfânta Macrina este o organizatie neguvernamentală, înființată în 1996. Scopul Fundației este oferirea de servicii sociale pentru: integrarea socială a copiilor și tinerilor fără adăpost, prevenirea și înlăturarea cauzelor care generează fenomenul copiii străzii. Toate serviciile sociale oferite de Fundația Sfânta Macrina sunt bazate pe educație și sprijin pentru absolvirea învățământului obligatoriu.
Între concursuri, spectacole şi piese de teatru
La târg, atmosfera va fi întreţinută de concursuri amuzante cu premii.
Vizitatorii vor putea asculta şi corul copiilor de la Gradiniţa Bambi „Cu iarna în suflet” (sâmbătă, de la 12.00 și de la 17.30). De asemenea, trupa de teatru pentru copii „Mirciolino” este pregătită cu spectacolul „Fata babei și fata moșului” (duminica, 12.00-13.00).
La Clubul șoriceilor de bibliotecă, participanții vor citi, desena și vor scrie scrisori către personajele preferate, iar cei mai creativi vor primi diplome care vor atesta cu acte în regulă că sunt „șoricei de bibliotecă”.
Pentru că ne aflăm în luna cadourilor, specialiştii de la Şcoala Japoneză îi vor învăţa pe copii meşteşugul împachetării cadourilor pentru cei dragi (duminică, 11.00-12.00).
De asemenea, copiii prezenţi la miniLibri vor putea trăi o experienţă de neuitat în Maşina Timpului prin care îl vor cunoaște pe Napoleon care îi va învăța despre curaj (sâmbătă, 15.00-17.00).
Editura Ascendent va face o lansare de carte, "Pățaniile unui ceainic mic", autor Alex Toma, 8 ani (sâmbătă, 12.30).
Nici în acest an, la cea de-a șasea ediție a târgului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni să citească sau să reinventeze povești cu ajutorul celor mici. Pentru a vedea programul vedetelor, urmăriți www.minilibri.ro si www.facebook.com/minilibri .
Scopul acestui târg este să stârnească interesul copiilor pentru citit și să transforme lectura într-un mijloc de relaționare între părinți și copii.
"Toate fondurile obținute din donații și sponsorizări vor fi investite în continuarea programului "Un start bun în viață". Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educație timpurie de calitate, în parteneriat cu autoritățile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltată, cu populație mixtă din punct de vedere etnic.", spune Carmen Lică, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.
Târgul de carte miniLibri este organizat de Centrul Step by Step pentru Educație și  Dezvoltare Profesională, Grădinița Bambi, Școala Step by Step, Centrul 2 FasTracKids și este susținut de Plaza România.
Partenerii evenimentului sunt: ProCredit Bank, UNIQA Asigurări, Dorna, Walmark, Danone, Primola, Teatrul Ion Creangă, Asociația Națională a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România, Prefectura București.
Partenerii media sunt: 24-FUN, Adevărul, Bookuria.info, Centrul Vechi, Clopoțel.ro, Copilul.ro, Dilema Veche, Europa FM, Eva.ro, Grădinițe.com, Ioana, Itsy Bitsy, Lilik.ro, Mămica.ro, Macmackids.ro, Melc-Codobelc.ro, Ring, Revistatango.ro, Sfatulpărinților.ro, Superbebe, UrbanKid.ro.
Mai multe informații despre târg găsiți pe:
-      minilibri.ro, facebook.com/minilibri
-      plazaromania.ro, facebook.com/plazaromania.

Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională  (CEDP) este o organizaţie neguvernamentală  care dezvoltă programe în domeniul educaţiei.
Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educaţionale Step by Step, alternativă care se aplică în 40 de judeţe din România, în creşe, grădiniţe şi clase din învăţământul primar. www.stepbystep.ro    
Din 2000, CEDP a înfiinţat prima grădiniţă particulară care aplică metodologia alternativă Step by Step, un centru model de bune practici în ceea ce priveşte educaţia timpurie, Grădiniţa Bambi.  www.bambistepbystep.ro         
Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educaţie timpurie, CEDP completeaza spaţiul educaţional cu primul târg de carte pentru copii, Minilibri – spectacolul cărţii pentru copii. www.minilibri.ro  
Din 2007, CEDP promovează cel mai  inovativ program de educaţie timpurie, FasTracKids.  www.ftk.ro
În 2012, CEDP a înfiinţat prima şcoală particulară care aplică metodologia alternativă  Step by Step. www.scoalastepbystep.ro

Grupul Anchor este prezent în România din 1997 fiind unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață,  având în portofoliul său proiecte de retail, residence și clădiri de birouri. Printre realizările Anchor Grup în România se numără Bucureşti Mall, primul centru comercial modern din România, Plaza România, cea mai populară destinaţie pentru cumpărături şi distracţie din Bucureşti, Shopping MallDova, centru comercial deschis în Chişinău, Republica Moldova, Anchor Plaza, prima clădire de birouri de clasă A integrată cu un centru comercial şi InCity Residences, ansamblu rezidenţial situat în centrul oraşului. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la circa 250 milioane euro, continuându-se activ dezvoltarea unor proiecte de anvergură şi extinderea platformei de servicii.

Persoane de contact:
Carmen Tudor – PR Executive Deci Se Poate, 0729 981 917, carmen@decisepoate.ro
Roxana Avram – PR Manager CEDP, 0744 360 004, roxana.avram@stepbystep.ro