Spitalul de pediatrie Medlife

15:48:00 4 Comments A+ a-

Am fost cu Mihai in spitalul de pediatrie Medlife de pe Zagazului in septembrie cu internare de o zi pentru o bronsiolita detectata la timp si usoara. De asta am si vrut sa scriu articolul, gandindu-ma ce era sa riscam daca nu ajungeam cu copilul atunci la medic.

Mihai a tot racit si la un moment dat, nasucul nu mai arata ca ar mai avea ceva prin el, insa o tuse ciudata si o respiratie mai grea ne-a atras atentia. Nu avea temperatura, era vioi si am zis ca o fi o stare pur si simplu. Dar dupa o zi de intrebari si nelamuriri , am zis mai bine sa merg la camera de garda de la Medlife sa vedem ce are cel mic. Am fost destul de speriati cand am auzit ca e vorba de bronsiolita, deci de o raceala care a coborat la plamani si ca e nevoie de spitalizare de o zi....care tot spitalizare e si care tot stresul de spital il implica.

Nu as fi mers la spital de stat, preferam sa ma imprumut decat sa il duc acolo, desi si acolo as fi avut nevoie de bani. Ne-a costat o zi de spitalizare 380 de lei pentru ca 300 de lei au fost decontati prin casa de asigurari. In banii astia am avut o rezerva super ok in care am stat eu si Mihai, am avut iaurturi, branzica si banane la discretie, apa, ceai si tot ce a insemnat tratament medical dupa prima administrare de cortizoni si prima tura de aerosolo.

A trebuit sa i se puna branula ca sa i se faca niste injectii cu cortizon pentru relaxarea plamanilor si s-a vazut efectul imediat, Mihai a adormit 3 ore fara sa tuseasca deloc.
Acolo am invatat si de aparatul de aerosoli sau nebulizator, care este un moft pana la un punct. Adica o raceala care incepe si care nu suna bine din prima zi, adica muci care ies greu si o tuse enervanta, poate fi tinuta sub control cu aerosoli. Insa daca raceala deja a ajuns la plamani , aerosolii au doar rol de completare la alt tratament mai serios. Cand raceala e la inceput, se pot face aerosoli numai cu ser fiziologic, pana ajungem la pediatru.



Branula se pune usor pentru ca extrem de finuta si mica, insa e mai greu de tinut un copil sa accepte chestia aia la mana. Dupa ce se pune, nu mai doare, lui Mihai i-a ramas un semn foarte mic a doua zi. Din pacate nu a prins din prima si a trebuit sa il intepe de doua ori. Ideea e sa nu te panichezi tu ca parinte si sa intelegi ca e o solutie pentru copil.

Am scris articolul gandindu-ma la cum eram eu inainte de aceasta experienta, nu ma documentasem nicaieri, nu am intrebat pe nimeni ce inseamna sa stai cu copil mic la spital. Acum stiu si am zis ca daca cineva mai trece prin asta, sa aibe un punct de reper.

Mai am niste recomandari - sa ii duci copilului jucarii la spital, nu au deloc, nu ai nevoie de musafiri decat de tata sau de cineva din familie care sa te ajute sa iti aduca ce mai ai nevoie. Pijamale au ei acolo, nu prea au scutece, insa iti dau unul doua la nevoie pana iti iei tu ce ai nevoie. La parterul spitalului e o farmacie bine dotata si iti mai poti lua cand pleci ce ai nevoie.

Daca aveti intrebari, le astept cu drag. Si va urez sa nu aveti nevoie niciodata de un spital, oricat de bine dotat ar fi :).

4 comments

Write comments
adi
AUTHOR
13 aprilie 2017 la 14:20 delete

Ai fost pacalita, copilul mai mult ca sigur nu avea bronsiolita, la Medlife cred ca doctorii au o clauza si primesc comision la internari. De cate ori mergi la Medlife la camera de garda este grav si trebuie internare cel putin o zi. Data viitoare iti recomand sa mai consulti un medic, sau sa incerci la alta clinica, fara spital in dotare, asta daca nu vrei sa dai 380 de lei degeaba. In rest conditii foarte ok, pacat ca in majoritatea timpului sunt numai tepe!

Reply
avatar
13 aprilie 2017 la 14:31 delete

buna, nu prea cred, copilul respira greu, se vedea clar ca face un efort, avea momente cand era apatic brusc, dupa tratamentul de acolo si-a revenit si nici nu a mai tusit....avea accese de tuse pe care nu mai stiam cum sa le calmam.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
20 august 2017 la 14:35 delete

Eu cu baietelul mergem doar la clinica din Zagazului si doar o singura data cind intr adevar copilul respira foatte greu, mi au spus ca mai bine raman peste noapte acolo. Sincer, a fost o alegere f buna. L au pus pe picioare.e adevarat ca a doua zi mi au spus sa mai raman o zi sa fie ei siguri, dat am refuzat. Copilul era bine. Nu am ce sa reprosez. Ce apreciez acolo e ca nu dau antibiotic decat dupa analize.....in alte parti doar se uita un pic la copil si gata....antibiotoc cat cuprinde

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
20 martie 2018 la 21:39 delete

Buna :)
Decontează si casa de asigurări din costurile internarii?
Merci

Reply
avatar