Smart shopping

13:34:00 0 Comments A+ a-



E oricand binevenit sa faci cumparaturi intr-un mod mai atent in asa fel incat sa nu lasi mai multi bani in magazine decat ti-ai propus. Ne place sa facem cumparaturi indiferent de perioada, chiar daca se spune ca mai e si criza si ca va fi si mai greu din punct de vedere financiar.
Astazi va propun niste idei de smart shopping:
- legume si fructe e bine sa cumparati din piata cat mai tarziu, atunci vanzatorii sunt spre sfarsitul zilei si sunt dispusi sa mai lase la pret, considerabil. Am observat ca si prin supermarketuri se mai practica reduceri de pret dupa ora 18:00, asa ca merita sa fiti atenti la aspectul asta.
- reduceri se aplica nu numai la haine, ci si la cosmetice – chiar si la Sephora ,Marionnaud si Douglas sunt in permanenta intr-un colt niste produse cosmetice la reduceri, la fel prin farmacii. De asemenea am observat in Carrefour o zona unde se plaseaza cosmetice si detergenti cu reduceri importante , sunt ultimele 4-5 bucati din anumite stocuri, reducerile ajung si la 50%.
- sunt produse pe care le folositi de zi cu zi si care se pot inlocui cu produse mai ieftine gen rolele de hartie, servetele, saci de gunoi, bureti de vase, lavete, sapun lichid, detergent de WC – le puteti lua de la magazine de tip discount gen Lidl sau Penny si sa cumparati marcile proprii, care sunt ok raport calitate pret. Chiar si in hypermarketuri e bine sa va orientati catre marcile proprii si puteti economisi bani  si aici gamele sunt si mai diversificate, puteti avea surprize foarte placute si la capitolul alimente. Documentati-va inainte si pe site-urile lor sa vedeti ce produse au. Eu am testat multe de la Mega Image si de gama de produse Bio nu am decat cuvinte bune, sunt preturi de bun simt si calitatea este buna.
- evitati magazinele de haine cand au reduceri –da, e ciudat, insa o sa va treziti ca plecati cu produse de care nu aveti nevoie, pe care le-ati cumparat si care nu vor face decat sa stea in dulap mult si bine fara sa le purtati. Sau daca vreti sa profitati de reduceri, stabiliti exact ce aveti nevoie sa cumparati si un buget , altfel tentatia va fi mare sa cumparati si ce nu aveti nevoie. Probati orice vreti sa cumparati la reduceri, desi uneori pretul mic si aglomeratia de la cabinele de proba va fac sa ziceti “lasa ca probez acasa si oricum costa doar 25 de lei, daca nu imi vine, nu e asa mare problema”.
-  v-ati facut vreodata un calcul cat cheltuiti intr-o luna si pe ce? Faceti chestia asta organizat timp de o luna, intr-un tabel si veti fi surprins, dar veti avea o  certitudine asupra banilor vostri si veti vedea daca aveti de unde sa taiati.
-evitati sa cumparati consumabile in cantitati mari, chiar daca calculat in timp poate inseamna o economie per bucata, insa va blocati bani in pachete de detergent de peste 5 kilograme sau baxuri de role de hartie.