De ce stau la coada la Paul?

10:30:00 0 Comments A+ a-




Cand m-am apucat sa scriu articolul, am zis ca sunt singura cu problema asta sau cel putin singura pe care a apucat-o scrisul pe tema asta. Si am vazut ca nu e asa. Paul, desi este o brutarie de origine franceza cu pretentii si cu produse foarte bune, este la pamant pe partea de relatii clienti. Si cand vorbim si de targetul caruia i se adreseaza, e si mai tragic. La Paul un croissant e 5 lei, asadar clar se adreseaza cumparatorilor cu venituri mai peste medie, care automat au si alte asteptari atunci cand vin si se uita in vitrina imbietoare de la Paul.

Am cam cumparat de la toate brutariile Paul din capitala, mai ales ca baietelului meu ii plac croissantele, am zis sa luam de undeva unde exista calitate maxima. Nu mananca 10 croissante pe zi si atunci nu are sens sa ma zgarcesc, nu ? ei, dar statul la coada la Paul este cel care te termina nervos.
La inceputul anului chiar era cat pe ce sa lesin stand la coada.
Coada se formeaza pentru ca ei sambata la ora 15 nu tin decat o casa deschisa, desi au doua!! Vorbesc de brutaria din Baneasa... unde am observat ca e cel mai aglomerat. Chiar daca esti vazut ca stai cu copil mic langa tine care nu mai are rabdare, managerul de brutarie nu se sinchiseste sa zica sa deschida si a doua casa unde ar putea servi chiar el. Pacat de sortiment si de concept.

Pe site-ul companiei mama din Franta se vorbeste bineinteles de « le sens du client » si de « Exigence, respect ».. Ma intreb daca ei de acolo au idee cum sunt tratati clientii la Paul in Romania si daca tolereaza chestia asta din ratiuni de buget si din ideea ca oricum nu prea au concurenta si manifesta acea atitudine de superioritate gen «  ziceti merci ca am deschis Paul si in Romania ». Eu asta simt ca si client fidel la Paul.

Intre timp  au aparut concurenti si vor mai aparea : la Brioche Doree, Delifrance ( are o brutarie in galerie la Colosseum) , Rue du Pain si vor mai aparea. E o piata care pe zona de premium avanseaza greu, dar sigur. Si pe Restograf, Rue du Pain are niste comentarii mult mai dragute decat Paul.

Paul ...c’est la vie L.