Alexandra Milea, asteapta al 3 copil si o speranta

09:44:00 0 Comments A+ a-






Despre Alexandra Milea am mai scris pe imparte.ro  AICI si pe blogul meu, este din Bucuresti si nici ea si nici sotul ei nu au venituri, decat din alocatiile copiilor si  din ce lucreaza cu ziua sotul Alexandrei.

Alexandra are acum 2 copii, un baietel de 2 ani si unul de 8 luni si  la inceputul anului viitor va aduce pe lume al 3-lea copil. As vrea sa va opriti din a judeca venirea celui de al 3 lea copil pe care Alexandra nu l-a dorit, insa cand a aflat ca este din nou insarcinata nu s-a gandit nici o clipa sa intrerupa sarcina, in ciuda dificultatilor materiale prin care trece familia ei. Deja se descurca greu cu hranirea celor 2 copii, sotul lucreaza cu ziua unde poate, nu se poate angaja, avand niste probleme de sanatate pentru care nici o firma nu vrea sa isi complice viata.


Alexandra e si fericita ca are copii sanatosi, dar si disperata pentru ca nu stie daca va mai avea cu ce sa ii hraneasca si cat mai va rezista sotul ei la acest stres de a munci de azi pe maine, el avand si o forma de diabet.

Nu au acces la servicii medicale, nici la alte forme de informare sau servicii sociale, au mai apelat la fundatii , insa toata lumea in final le inchide usa. Alexandra ramane acasa cu copiii zilnic si nu are cum sa plece sa bata si la alte usi sau sa se informeze despre ce drepturi ar avea. Imi dau seama ca si eu, cu acces la informatie , nu am gasit pana acum nici o forma prin care sa ii spun Alexandrei ca ar putea sa-si gaseasca resurse materiale sau o forma prin care sotul ei sa poata lucra organizat.
Bun, hai sa vedem ce am putea face noi, cei care nu avem grija painii nici de azi si nici de maine, cel mult grija a ce punem pe langa paine J.
 Vorbind cu Alexandra mi-a spus ca prioritatea pentru ea este hrana celor doi copii si scutecele de zi cu zi, de care inca nu se poate lipsi. Baitelului de 8 luni ii da laptele Milupa nr 2 care trebuie cumparat des si care nu poate fi inlocuit cu nimic altceva.

Mi se pare ca suna un pic ipocrit si din partea mea tot acest mesaj, am mai ajutat-o pe Alexandra si din resurse personale si acum chiar nu mai am resurse in acest moment pentru astfel de gesturi.
Cred ca societatea noastra, romaneasca, in acest moment nu ne mai sprijina nici pe noi cei care suntem in asa numita patura sociala medie sau aproape medie, pe cei care muncim, care sustinem din venituri taxele si banii care sustin statul roman....pe care il platim sa ne ofere normalitate! Eu nu pot intelege cum astazi, in 2012, dupa ce ne declaram un stat european si civilizat, avem inca copii sanatosi care insa sunt terminati de foame si fac diverse forme de depresie pentru ca nu au acces la educatie, jucarii, un mediu normal pentru un copil aflat in dezvoltare.
Imi doresc de cateva luni sa iau niste carti de povesti ilustrate, cum aveam cand eram mica. Nu am gasit nimic sub 50 de lei. Si nu mi-am permis sa cumpar, am avut de ales intre aceste carti si alte lucruri necesare de zi cu zi. Si cred ca din pacate multi parinti ajungem in situatia de a renunta la o carte pentru a cumpara fructe si lapte.
Atunci cum as putea eu sa o ajut pe Alexandra?

Daca voi aveti cum, iata datele ei de contact:

Telefon: 0727.369.926
Adresa: Str.Grigore Iancu;Nr.18;Sector 3;Bucuresti
e-mail: milea.alexandra@yahoo.com
( pe e-mail are acces extrem de rar, intra de la o vecina, preferabil sa o sunati)
Mai adaug ca au nevoie si de materiale de constructie, casa lor e inca neterminata si improprie pentru a locui acolo cu copii, daramite bebelusi si orice ar fi binevenit.