Retete pentru mofturici pana in 2 ani

17:56:00 1 Comments A+ a-

Pentru ca de ceva vreme tot intalnesc mamici cu copii mofturosi la trecerea la mancare solida, vin si eu cu niste idei testate , poate o sa va fie si voua de folos. Mihai a fost semimofturos, morcovii i-au placut din prima, ei au fost practic primul aliment introdus in alimentatie altceva decat lapte de la mine sau cel tip formula.

- cand am inceput cu cerealele, cele mai de succes au fost cele de la Hipp cu piersici si caise, dupa ce am tot testat diverse marci si combinatii, cu aceste cereale am reusit sa duc pana la sfarsit portia de cereale care trebuia sa apara in meniu dupa 5 luni, cel putin la noi asa a fost. Pot spune ca si mie mi-au placut la gust, eu am testat pe mine orice i-am dat lui Mihai sa manance. Am testat de la inceput si Organix si Milupa si Humana....si nu faceam decat sa incep cutiile ....nu ii placea. Insa cele de la Hipp au mers foarte bine.

- in piureul de morcov mai adaugam un pic de lapte de formula , noi am folosit si inca folosim Topfer, cand vedeam ca nu prea avea chef sa termine castronelul. Si parea ca ii place mai mult asa.


- dupa morcov leguma urmatoare a fost dovlecelul, il fierbeam intreg fara coaja, il taiam apoi pe lung si scoteam semintele, era mai usor de scos cand era fiert, se lua exact cat trebuia, daca il curatam nefiert, mai luam si din pulpa. Fiert asa intreg isi pastra si mai bine gustul.
- o descoperire mai tarzie, dar binevenita, a fost cartoful dulce, care se poate da celor mici incepand de la 6 luni sub forma de piure. Se gaseste la supermarketuri, la pretul de 10 lei kg, cam asa, insa pe un cartof ajunge sa dai cam 3-4 lei si faci din el de doua ori. Se poate pastra curatat la congelator, ca si morcovul sau alta radacinoasa. E o leguma oarecum cartof, oarecum morcov, are ce e mai bun din fiecare, as zice eu. Se poate combina cu un pic de unt sau branza de vaci, este excelent la gust, noua ne-a fost de mare ajutor la primele raceli ale lui Mihai cand nici o mancare parca nu trecea de testul de gust.

- pulpa de rosie taiata cubulete mici stropita cu un pic de ulei de masline - aceasta era tentatia suprema cand dupa 9-10 luni Mihai devenea tot mai jucaus si la masa si nu reuseam sa il tin pe loc. Ii puneam un pic de pulpa de rosie, fara coaja si seminte, tocata mic mic , cu 2 picaturi de ulei de masline intr-un castronel, in fata lui si isi lua cu manuta. Pe langa asta, eu reuseam sa ii bag si orice alta mancarica, el era atent sa ia rosia, eu pe partea cealalta cu lingurita de piure si carnita.
- la capitolul peste, dorada are un gust care lui Mihai i-a placut foarte mult si e si mai usor de curatat decat pastravul. Cand ii dadeam pastrav, recunosc ca faceam febra musculara la ochi si degete de cautat oasele. facut gratar e cel mai bine si dati doar carnita , fara piele. Am mai incercat halibut, se gasxeste congelat, e scump, dar e bun si fara oase.

1 comments:

Write comments