Despre LazyGym

15:49:00 0 Comments A+ a-



Inainte sa ma apuc sa scriu despre LazyGym, o idee care mi-a venit de cateva luni, am dat un search si pe google si normal ca am descoperit ca mai exista ca si concept , ca si nume de sala de fitness si tot asa. Acum sper ca nu o sa supar pe nimeni din spatiul vestic ca mi-a venit si mie in minte acelasi nume, mai ales ca ideea mi-a venit brusc si fara sa ma inspir de nicaieri.

Pentru ca am avut multe incercari la capitolul sanatate si toate avand la baza stresul si surmenajul, mi-am dat seama ca pe langa multe alte lucruri bune pe care le fac de cativa ani pentru mine si sanatatea mea, ar fi si miscarea. Usor de zis, mai greu de facut.

Provocarea maxima a venit cand am devenit mama si cand pe plan fizic trebuie sa fac fata la lucruri mult mai grele decat orice am trait pana acum. Cred ca orice mama, care nu are sau nu isi permite alt ajutor decat sotul/partenerul de viata, stie despre ce vorbesc.De la ridicat copilul in brate de nu stiu cate ori pe zi, de la curatat legume si fructe, spalat vase si vasulete de zeci de ori pe zi pana la calcat, plimbat pe cel mic, casa, masa etc - pentru asta e nevoie de conditie fizica. Si cand mi-am dat seama am zis :cand si cum? am incercat sala, am abandonat dupa 3 luni, am ales si am ramas la balet. Am inclus alergat de cate ori pot. Si am mai adaugat ceva: cate o serie de 3-5 minute de gimnastica focusata pe o anumita parte a corpului atunci cand pot. Adica oricand si oriunde - dimineata acasa inainte de trezirea celorlalti sau ....la birou, da, pentru ca acolo sunt 8-9 ore pe zi si in cele mai importante ore pentru metabolismul meu.
In final concluzia mea e clara: trebuie sa fac miscare in mod organizat in fiecare zi, altfel nu ma pot bucura de joaca cu Mihai, nu pot sa fac fata si treburilor casei , si serviciului si ....mie insami.



Ce fac exact? provocarea mare e la birou, unde sunt imbracata office si nu am un spatiu adecvat. Va dau cateva exemple de miscari de LazyGym - aceasta gimnastica a celor carora lenea fizica ne este impusa de un birou si o tinuta rigida:

- va puteti da pantofii jos doar 1 minut si sa va ridicati pe varfuri de cate ori puteti, incordand tot piciorul- miscarea asta am prins-o de la balet;
- puteti avea intr-un sertar doua gantere mici, cele mai mici, de 500g  fiecare, nu o sa va faca sa transpirati si nici nu o sa arate ciudat langa dosare - cu ele faceti ridicari, miscari timp de jumatate de minut pe fiecare mana, puteti face asta cand cititi un mail, un raport, cand vorbiti la telefon - cu o mana tineti telefonul, cu celalalta lucrati si tot asa.
- stand in picioare, ridicati mainile in sus si intindeti-va cat puteti timp de cateva secunde bune, imaginati-va ca va lungiti si cu 10 cm :)...dar va subtiati cu alti 10....suna bine, nu?
- tot din pozitia stand in picioare, indoiti fiecare picior la spate astfel incat sa va ajunga talpa pe sezut....bine ar fi sa fiti tot descaltati, prindeti piciorul cu ambele maini duse la spate si ramaneti cu un picior indoit, cu celalalt pe pamant, stati asa cat va permiteti....macar 5 secunde...

si s-au cam adunat 3-5 minute de miscare, nu??? Nu am cum sa si ilustrez, dar poate fac curand si un filmulet sa vedeti ce se poate face in 3-5 minute.

Daca aveti un loc de munca cu etaje, evitati liftul la maxim, daca plecati spre o sedinta cu 2-3 minute mai devreme, mare lucru, aveti timp sa faceti un etaj la picior.

LazyGym nu e chiar gimnastica lenesa, insa poate fi facuta si de cine nu e mare fan miscare ....decat nimic mai bine cateva prize de 3-5 minute pe zi....puse cap la cap dau vreo 20 de minute pentru care corpul vostru o sa va recompenseze cat de curand cu zile intregi in care sa va simtiti mai bine. :)