Dimineti in Bucuresti

15:31:00 0 Comments A+ a-

M-am reintors in campul muncii si am inceput ca dimineata sa pot revedea Bucurestiul singura, pe distante mari. Am incheiat frumos concediul de bebe, ma adaptez incet incet la ritmul de dinainte......normal cu un nod in gat in fiecare zi cand plec si las puiul meu inca dormind.

 Traversez Bucurestiul incepand cu zona 1 Mai pana in zona Policolor si timp de o saptamana am facut asta cu diverse mijloace de transport, personal, public sau....pe jos , cum imi place cel mai mult. Plec de acasa inaintede ora 7 cu ceva minute si asist la cel mai frumos si curat Bucuresti. La ora asta sunt oameni putini pe strada, sunt cei care fac curat pe drumurile publice, femeile de serviciu si paznicii de la sedii de firme si magazine isi permit o prima cafea , sunt mamici care se grabesc sa isi duca copiii la cresa, sunt tineri care asculta muzica in casti sau citesc ceva in tramvai sau metrou. Cred ca sunt cei mai frumosi si veritabili locuitori ai acestui oras.


O sa radeti, dar la ora aceasta matinala, 6:50-6.55, daca inchizi ochii cand treci pe langa vreun palc de copaci se aud pasarelele de zici ca esti in vreun parc de prin Paris. Si prin anumite zone chiar miroase a iarba.

Am admirat ce femei frumoase merg cu tramvaiul, frumoase in adevaratul sens al cuvantului, doamne cu palarie de soare care au varsta de bunici si aspect de lady, adolescente care au inteles diferenta dintre tinuta de zi si cea de club. Lucrurile astea ma fac sa fiu optimista. Am vazut pensionari care isi cedeaza locul in tramvai, oameni modest imbracati care isi scaneaza constiinciosi cardul de RATB, copii care stau cuminti langa mamele lor cu maini muncite, dar curate.

Cu puiul meu dimineata aveam un program mai gospodaresc - papa, schimbat, lapte, iar papa, spalat castronase, leganat ursuleti de plus -, insa ne si plimbam cam pe la 10 si vedeam ceva din toate acestea si imi spuneam ca probabil vad lumea mai frumoasa pentru ca sunt cu el ....am ramas cu aceasta perceptie....e minunat.

Diminetile in Bucuresti mi-au aratat ca am mii de motive sa imi placa din nou acest oras.