Social Media for Parents - by Evensys, pe 29 iunie

15:23:00 0 Comments A+ a-



Citeam astazi pe UrbanKid un articol in care autoarea spunea ca e doar mama si atat. Ca nu mai se ocupa de altceva. Suna minunat.Sunt prea obosita acum sa citesc toate comentariile la acest articol. Nu accept insa nota asta un pic idilica, adica stau acasa, sunt doar mama si atat. A fi mama inseamna mai mult decat a sta non stop langa copil. Ideal este sa stai langa el cat mai mult, insa unui copil trebuie sa ii dai si de mancare, mancarea asta se cumpara cu bani pe care ....nu ii poti avea decat muncind ( asta daca nu ai vreo mostenire imensa si nu stii pe ce sa o cheltui sau vreun sot care are un salar cu care poate acoperi 3 capete de consum minim...rare cazuri), trebuie sa ii iei haine, sa il duci in parc, la vaccin, sa ii iei Panadol sau Nurofen, dar si biscuiti cu continut scazut de zahar si blugi si tricouri etc. Copilul trebuie sa vada ca si mama lui face ceva, ca este un om complet pentru a avea si el un model coerent in viata...altfel s-ar putea sa ramana legat mereu de ideea ca mama e mereu acasa, ca orice ar fi, mama e casa si ca dependenta de ea e buna. Ma duc un pic catre extrema, insa vreau sa scot o realitate simpla - ca si mama nu ai cum si nici nu e normal sa ramai doar acasa langa puiul tau ani si ani, trebuie insa sa gasesti o cale de mijloc...pe care intr-adevar societatea nu o incurajeaza.

Va fi un eveniment pe care il astept de mult, de cand m-am dus sa ii spun lui Cristi Manafu dupa Webstock in 2011 ca as vrea un eveniment Mothers on Web, un fel de parafrazare a lui Women on Web. El atunci mi-a zis ca e deja ceva pregatit...si asa e. Nu stiu inca daca voi ajunge la acest eveniment, insa el confirma ca suntem o comunitate de mame, in special, care ne-am reunit pe zona de social media din motivul ca avem ceva de spus. Social Media for Parents e un lucru nu bun, ci foarte bun.


Cineva imi spunea cu putina ironie cum am timp sa mai si scriu cand stau acasa cu Mihai si nu am nici un alt ajutor decat pe sotul meu care ajunge dupa 18, ca orice corporatist din tara asta. Cand copilul doarme sau se joaca linistit undeva unde a descoperit un sertar nou sau rupe vreun CD, pot sa tastez cateva cuvinte care mi se tot aduna in creier....pentru ca surprinzator capacitatea mentala nu scade atunci cand devenim mame, asa cum am mai auzit eu si cum suntem fortate sa credem. Si scriu acum 20 de cuvinte, mai incolo alte 20, la un moment dat se face un articol. Am insa idei si mai multe, continui sa ma informez si social media ma ajuta sa ma educ, sa invat lucruri noi si tot asa. Mai rau e ca nu pot valorifica in aceasta perioada tot ce stiu. In UK exista o agentie de recrutare care da joburi mici mamelor care stau acasa in concediu de maternitate sau care pur si simplu au ales sa fie casnice pentru ca nu au cu cine sa isi lase copiii.Nu am acum site-ul la indemana dar revin cu un comentariu la articol si va spun cum ii cheama. La noi nu exista asa ceva....e bine doar daca ai deja o firma sau te lansezi singura pe ceva....si aici orice ati spune iti trebuie capital si de bani si de timp.
Eu am descoperit blogging-ul si social media de cand am ramas insarcinata si il folosesc pentru ca totusi creierul meu mai cere si el sa isi activeze motoarele, ma refer la partea aia din creier care inca e creativa, care gandeste si altceva decat scutece, baita, supita, spalat vase, iesit in parc, calcat, etc etc. desi partea asta de rutina zilnica, sa zic asa, m-a antrenat mai mult ca orice training din viata mea. Acum stiu cu adevarat cat si ce pot.

Daca nu mergeti la Social Media for Parents pe 29 iunie, ma gandesc ca sigur nu aveti cu cine sa il lasati pe cel mic sau taman in ziua aia a facut 38 cu 5, urmariti totusi ce se va intampla si sustineti miscarea asta. In Social Media putem fi si putem spune ceva si de acasa, dintre scutece si biberoane sau carti de colorat si teme neterminate.Nu trebuie musai sa iesim in strada, avem un spatiu online generos in care putem sa spunem ce avem de zis.

 De pe pagina de Facebook a evenimentului  am luat si studiul acesta , Mame pe Facebook care mi se pare si simpatic si relevant.