Societatea noastra pana la urma vrea si mame?

12:52:00 2 Comments A+ a-


Cand invatam la istorie despre apararea drepturilor, ma gandeam la niste popoare oprimate de altele, la sclavi etc. Astazi in 2012 statutul de mama e privit intr-un fel de lege, de stat si de societate. E o anormalitate sa creezi niste legi artificiale pentru cel mai uman lucru , cel mai natural care poate exista pentru noi ca si fiinte. Acum mi-am dat seama ca e asa ciudat, ca si mama ai un "statut" legal, financiar, social....de parca ai facut ceva rau, de parca ai fi bolnava, in final de parca ai fi o povara acestei societati....culmea, pe care practic o alimentezi cu un nou individ. Noi , cele care devenim mame, ne si incadram legal cumva, daca muncim , trebuie sa vedem ce drepturi avem si sa le solicitam, altfel nu ni le da nimeni si dupa ce nastem, ni se da voie sa stam acasa cu copii 2 ani , adica 2 ani in care inca ne mentinem in stand by anumite conditii sociale. Doamne fereste, as spune.

Si acum vorbim deja de legi si....eu am vorbit un pic la Pro TV legat de legea asta a indemnizatiei.


Ma simt deja de parca as cere de pomana si trebuie sa apar le televizor sa spun asta. Imi pare rau ca cei de la Pro Tv nu au pus tot ce am declarat si anume ca nu ne mai bazam pe stat si pe nimic, ci doar pe noi.

Ma uitam ca pana si in grupurile de animale, femelele care devin mame sunt protejate de haita, in unele comunitati de animale chiar se alapteaza la comun, masculii pazesc puii. Numai la noi, la oameni, exista o dorinta de autodistrugere latenta... oare de ce???

Eu nu vreau indemnizatia asta, nu o cer de pomana, vreau niste drepturi ca si om normal care niste ani am muncit, am adus contributii la stat, practic la aceasta societate,  si apoi am devenit mama ca sa aduc un copil pe lume, nu ca sa stau acasa. De ce nu exista un regim de a munci si de acasa, in regim part-time? pe mine nu m-ar deranja , creierul meu e inca activ...si cum altii nu au vrut sa imi dea de munca, uite asa stau pe bloguri si mai fac si cate o fapta buna pe unde pot.

Nu m-ar deranja sa aud ca sunt mame care stau si 4 ani acasa, chiar daca eu stau numai 2, fiecare copil are nevoile lui. Al meu deja azi e in prima lui zi de gradi si se pare ca ii place :). Dar sunt copii care nu reusesc sa se desparta de mama nici la 2 ani, de ce sa condamnam acea femeie si acel copil la o viata fara alte venituri decat alocatia....care.....ajunge....maxim 2 zile. De ce sa impunem niste reguli artificiale peste cele naturale???? eu asta nu pot intelege, suntem cea mai stupida specie de animale de pe planeta asta din acest punct de vedere. Eu as fi stat langa mama pana la 18 ani pe putin...asa a fost sa fie, imi era enorm de dor de ea cat era la munca, de dimineata si pana seara, dar stiam clar ca daca nu se duce acolo, nu are de unde sa imi ia mancare, carti etc.
Eu sunt convinsa ca se poate inventa un mod de administrare al finantelor unei societati umane in asa fel incat sa avem grija de copii in cel mai firesc mod, pentru ei sunt ziua de azi si de maine, zilele cele mai dragi. Sunt sigura ca se poate crea un sistem de asigurari sociale care sa permita sa ne educam copii cu atentie, langa ei, daca au nevoie, cu limite de bun simt.

2 comments

Write comments
Unknown
AUTHOR
30 iunie 2012 la 09:40 delete

Ar fi bine dacă si la noi s- ar inventa un sistem de asigurări sociale. Așa este in Anglia deși nu chiar la fel totuși...

Reply
avatar
30 iunie 2012 la 13:34 delete

Momentan sistemul pe care il avem acum e un fel de pacaleala permanenta, mai bine sa nu ai nevoie de medici, de bani de la stat etc....

Reply
avatar