Apa are si ea nevoie de o lege!

12:33:00 3 Comments A+ a-

http://www.legea-apei.ro/



Pe 9 noiembrie 2010 am simtit cel mai acut ce inseamna sa ai garantia ca folosesc o apa buna si sanatoasa. Am ajuns acasa cu Mihai, la 3 zile dupa cezariana. Alaptam si beam cam 3 litri de apa pe zi. In plus, din cand in cand mai pregateam si un biberon mic de lapte pentru Mihai ca sa ma pot odihni, vreo 20 - 30 de ml de lapte ii dadeam cam o data pe zi, cand nu faceam fata celor 10-12 mese uneori pe parcursul a 24 de ore.
Dupa 2 luni, ii dadeam chiar un biberon de 60 ml de lapte cu care completam cele 5-6 serii de alaptat. Voiam sa fiu sigura ca si eu si Mihai aveam o apa buna in meniu, de care sa fim siguri, stiam ca nu e bine sa fie nici prea mineralizata, nici prea slab, ceva cu putin nitrat ar trebui sa fie tot citeam pe site-uri pentru copii. Ca sa fiu 100% sigura atunci cumparam pentru Mihai apa de la Humana, care e destul de scumpa si din care oricum aruncam mereu, ca daca mai ramanea un pic pe fundul cutiei, nu ii mai dadeam copilului. Eu variam intre Dorna, Devin, Bucovina, Borsec, Cumpana....incercam eu personal cam toate apele plate :). Eram degustatoare de apa plata si asa am ramas si azi. Cand am trecut la diversificare, inclusiv legumele le fierbeam in apa plata, ca sa fiu sigura. Abea la 1 an am inceput sa ii fierb legumele si carnita in apa normala de robinet, dar uneori mai fac asta tot cu apa plata, ca sa ma simt eu mai sigura.



In final eu vreau sa stiu atunci cand citesc pe eticheta sticlei de apa tot ce contine apa aia si mai ales cantitatea de nitrati. Ce pot sa spun e ca am scris chiar pe blogurile mele despre un copil cu pietre la rinichi la 4 ani....parintii nu au avut posibilitatea sa ii dea mereu apa plata...si cred ca si asta a fost o cauza. Acum medicul le-a recomandat clar, dupa operatie, sa foloseasca numai apa plata pentru cel mic.

Ideal e ca pe toate alimentele sa fie trecute toate substantele care pot fi acolo, insa apa e mai presus de orice. Daca nici de apa pe care o beau nu stiu toate datele....atunci e o problema si inca una mare.

Va invit sa votati aici pentru legea apei, e nevoie de aceasta lege care va obliga producatorii sa declare cantitatea de nitrati si sa spuna si care e concentratia maxim acceptata pentru copii.

E un inceput, sper ca peste cateva luni sa pot vota pentru  o lege care sa imi spuna concentratia de parabeni din alimente, de concentratia de MDM din salamuri, daca puiul pe care vreau sa il gatesc pentru baietii mei a mancat hormoni sau porumb si tot asa....Doamne ajuta!

3 comments

Write comments
ana
AUTHOR
28 martie 2012 la 14:16 delete

Excelenta initiativa! Bravo!

Reply
avatar
28 martie 2012 la 14:38 delete

Multumesc, sa speram ca e doar un inceput si ca vor mai urma.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
5 aprilie 2012 la 18:50 delete

Atata timp cat si eu beau apa , sustin aceasta initiativa si mult noroc cu acest proiect !

Reply
avatar