De o masina de spalat de la Elanko are cu adevarat nevoie cineva

19:22:00 1 Comments A+ a-

Dupa ce am citit brieful de la BlogalInitative si Elanko.ro de vreo 20 de ori si am analizat campania pe toate partile, m-am gandit ca sincer eu personal ca si blogger nu sunt motivata sa castig masina de spalat de pe locul I. Am si scris articol pentru concurs, sta acolo in arhiva pentru ca nu imi place, nu e genul meu, deja vedeam ajungand masina de spalat la usa blocului etc...si am zis ca eu chiar nu am nevoie de asa ceva, dar Maria ar avea nevoie cu adevarat de ea. Asa ca eu prin acest articol vreau de acum sa rog pe cine va castiga masina de spalat de la Elanko.ro sa i-o trimita Mariei Vasile. Cine e Maria? Hai sa sa va spun, e o poveste care se deruleaza de cateva luni, si eu si altii o privim cu neputinta si un pic cu indignare.



Va dau intai datele tehnice si le gasiti aici si inca ceva aici.
Pe scurt pentru cine nu are chef sa citeasca: Maria e o mama cu 3 copii, are facultatea de drept facuta la stat, pe bune, isi duce copii la scoala unde poate mai bine, chiar cand nu are ce manca, trage cu dintii ca baiatul ei cel mai mare sa aibe manuale , sa mearga la concursuri ( unde si castiga, are o medalie la karate si ceva premii pe la limba romana), a trecut peste o operatie de cancer, a pierdut o mica afacere cu sotul ei pentru ca are sufletul mai mare decat buzunarul si acum....culmea, spala rufe la mana pentru 3 copii!! Cine stie cum se spala rufele la mana si ce inseamna sa speli haine pentru un copil de 2 ani, unul de 4 si unul de 9 cred ca deja zice "mama mia" sau "Doamne fereste".
De ceva vreme si eu si inca cineva incercam sa o ajutam in limitele personale sa treaca peste problemele acestea materiale, insa.... hai sa fim seriosi, e greu azi sa iti acoperi propriile cheltuieli, daramite si ale unei mame cu 3 copii. Maria are un sot care munceste tot ce poate la tara, a pierdut niste oferte pentru ca a vrut sa ramana langa Maria cand a trecut prin operatie, post-operatie si sa aibe grija de ea si de copii. Ei stau la tara acum , undeva in judetul Olt.



Noi blogarim, nu? mai castigam o tableta, un smartphone, bani, electrocasnice, chiar nu am putea sa ne dispensam de o masina de spalat? Nu ma simt destul de pregatita "comercial" sa fac ceva campanie pe blog sa castig eu pe bune campania asta si sa ii trimit Mariei masina de spalat. Ma simt aiurea, dar chiar nu am inspiratia sa fac ceva incat cei de la Elanko.ro sa zica "yes, asta e castigatoarea noastra!". Am scris eu ceva, sta in arhiva si nu ma reprezinta, nu e ok nici pentru Elanko.ro sa isi piarda vremea sa citeasca ceva in ce nu cred. Eu insa ma bucur ca au scos premiul asta, de cand am vazut concursul numai la Maria ma gandesc si o si vad spaland hainele la masina, ca o femeie din secolul XXI.

Vorbesc cam zilnic cu Maria, imi da si sfaturi de mama, ca are mai multa experienta decat mine si e trecuta prin multe, ma mir de unde mai are putere sa gandeasca si sa faca atat, oricum stam putin pe messenger. Calculatorul ei e vechi si mereu ii pica netul sau ea are treaba si nu poate sta de vorba. Imi spunea ca spala zilnic, ZILNIC, si nu 2-3 tricouri, ci tot ce inseamna haine de copil si de adulti. Dupa operatie a fost cel mai greu. Eu, care am un confort decent, simteam o dificultate mare si la o luna dupa cezariana sa duc cosul cu rufe sa il bag in masina, asa ca ma gandesc cum s-a descurcat Maria. Nu imi pot imagina. A incercat sa stranga bani pentru masina de spalat si din pacate s-a poticnit, cu 3 copii apar atatea lucruri, incat chiar nu ai cum sa tii banii pentru genul asta de proiecte cu electrocasnice.

Maria e un om informat, incearca sa fie la curent cu de toate, cat dorm copii mai sta pe net si afla diverse. Isi cauta asa si ceva de lucru. Nu stiu daca ei i-ar folosi sa primeasca newsletter-ul de la Elanko, dar sunt sigura ca o masina de spalat de la ei i-ar aduce in viata acele ore pentru sine si pentru copii pe care acum le consuma stand si spalan la lighean, cu mana, randuri nenumarate de hainute.

Maria zilele astea a pus seminte intr-un solar sa faca diverse legume ca sotul ei sa le vanda in piata. Chiar era obosita. Si tot avea energia sa se gandeasca ca baiatul cel mare care nu stiu ce teme de facut, ca mai are lucrari etc.....

Noi care avem blog, deci laptop, un calculator bun etc sigur avem si masina de spalat....de ce sa incarcam casa cu inca una sau sa ne strofocam sa o vindem???? mai bine o dam cuiva care chiar are nevoie. Eu asa vad lucrurile. Si nu am talent sa fac niste articole sa promovez newsletter-ul Elanko.ro.

Multumesc.

1 comments:

Write comments
17 septembrie 2012 la 09:51 delete

Deci ? a donat cineva masina?

Reply
avatar