8 Martie- Piata Universitatii - intalnirea mamicilor care isi vor drepturile normale!

09:55:00 0 Comments A+ a-





De 8 martie, Asociatia Mame pentru Mame incearca inca o data sa adune mamici, tatici, bunici etc ca sa transmitem inca o data celor care guverneaza aceasta tara ca e firesc, natural, sa pastram drepturile mamelor, nu sa le luam inapoi. Nu vrem de pomana, nu vrem sa ni se dea nimic in plus, numai ca vrem o normalitate pentru noi si mai ales pentru copiii nostri. O mama care a muncit niste ani si a strans bani ca sa isi tina copilul in conditii decente, nu prea reuseste nici asa sa asigure un trai normal unui copil. Banii se duc in primul rand pe lucrurile de baza, educatia unui copil insa inseamna si carti, jucarii, o iesire la munte sau la mare, o plimbare in parc etc. Suntem in secolul XXI si ne declaram o societate civilizata.....

In plus, va pun aici o lista cu minimul necesar de cumparat de o mamica pentru primul copil, repet, e minimul minimul, adica am trecut cate o hainuta,  o singura bucata din fiecare articol.
Si am trecut cele mai ieftine variante si am pus si o coloana unde am trecut si ce s-ar putea lua la mana a doua....desi la primul copil e asa normal sa ii poti cumpara doar lucruri noi. Nu am trecut paturica, termometru, pompita de nas, betisoare de urechi, prosoape, un al doilea biberon, sterilizator nici gand, e un lux, nu am trecut ce e necesar pentru mama....nu am trecut multe. Am facut lista aia de supravietuire, adica pentru primele 24 ore acasa cu bebe. Si am ajuns intai la 577 de lei ( daca e sa luam si articole second hand) si apoi daca e sa luam noi ne ajunge la 977 de lei. Inca ceva, ca sa le iei pe cele mai ieftine, e nevoie sa mergi in mai multe magazine, sa cheltui cu transportul, chiar si cu cel in comun, pentru ca nu sunt toate la un loc. In tara asta sunt zeci de mall-uri, insa nu exista centre comerciale unde sa gasesti tot ce ai avea nevoie pentru un bebe.

Scriu articolul acesta cu multa confuzie, sunt in a doua zi cand baietelul ( 1 an si 4 luni) meu e racit, are o raceala usoara si numai pentru cateva medicamente de baza, simple, am lasat la farmacie 100 de lei. Nu mai pun in calcul vizita la medic si alimentele pe care a trebuit sa le iau in plus, se stie clar ca atunci cand un copil mic e racit, trebuie sucuri de fructe, o supa de pui si trebuie ca totul sa fie proaspat si de calitate, copilul cand e racit e mofturos si trebuie sa ai variante multiple. Sa imi explice cei care au propus si votat legile pentru mame, cum ne descurcam cu indemnizatia si cu alocatia ca sa asiguram aceste lucruri....chiar daca mai exista un salariu in familie, se presupune insa ca trebuie sa manance si cei doi parinti si sa plateasca diverse utilitati.

Nou
(cel mai ieftin)
Second
hand
1 Patut 250 100
2 Carucior 350 200
3 Biberon  7
4 Cantar 150 75
5 Sapun copii 5
6 Cadita 20
7 Body/ bluzita 9
8 Pantalonasi 9
10 sosetute 2
11 caciulita 3
12 Combinezon gros 75 50
13 Scutece unica folosinta - 1 pachet mic 25
14 Lapte praf - o cutie, cea mai mica 17
15 Crema bebelusi 30
16 Ser fiziologic 15
17 betadina/ spirt  10
977 577