Mamici "imposibile"

11:20:00 0 Comments A+ a-

Dupa explozia de bebelusi din showbiz-ul american, a aparut acest curent si la noi. Insa s-a dublat de un nou trend nesanatos: mamica "imposibila"adica mamica care a trecut prin sarcina parca neatinsa si deja la cateva zile dupa nastere poate poza, poate canta in concerte si poate face show. Sarcina nu inseamna automat ca o femeie nu mai poate fi frumoasa si in standarde estetice, dar in nici un caz nu inseamna diete, sport, tocuri si rochii stramte.
Citeam acum prin reviste de Elena si Andra care au nascut recent si care au revenit extrem de repede pe scena sau sub lumina reflectoarelor. Minunat, arata bine in poze, povestesc ca din carti cum e cu ingrijirea unui copil, copiii lor sunt cuminti, nu au colici, sunt genul de bebelusi de pozat pentru reclamele de la Pampers sau Nestle. Cazurile lor au fost destul de mediatizate si nu pot sa nu contrazic acest gen de dezinformare pentru marea masa de mamici.... normal ca ele vor spune ca persoane gen Andreea Marin sau Adriana Bahmuteanu sunt nebune, pentru ca aceste doua persoane publice au pus clar pe locul 1 familia si copilul de indata ce au devenit mame. Ele sunt un model pozitiv, dar nu vorbim despre ele in presa pentru ca nu au nici silicoane, nu arata nici comercial, nu au pictoriale sexy...sau daca au , sunt deja vechi si neinteresante. Si pe tema acestor doua mame mai normale se prefera alt gen de barfe, mai aducatoare de rating cantitativ si nu de un rating calitativ, de educatie.

Asadar marea masa de mamici care stau acasa cu copiii vad la TV sau in presa sau pe net, depinde de ce timp au, ca a fi mama inseamna sa apari la tv, sa faci poze, sa iesi la 3 zile dupa o cezariana pe tocuri de 10 si cu fardul pe fata de 1 cm. Si se intreaba :what is wrong with me? si li se pare ciudat ca ele dupa ce alapteaza de 7-8 ori in 24 de ore nu mai pot sa se urce pe tocuri, nu prea suporta fardurile pentru ca oricum pune si bebe manuta lui pe fata, nu au timp sa se ocupe de casa cum trebuie daramite sa isi puna bigudiuri si sa isi faca o manichiura french.
Dragele mele, nu e nimic wrong cu noi! :) Mamicile vedeta au in spate niste bone, menajere sau restul familiei care deja lucreaza pentru ele , astfel incat ele rar trebuie sa se ocupe efectiv de rolul lor de mama. De asemenea au  acea constiinta un pic deformata si considera ca daca s-ar ocupa prea mult de copil, ar iesi din zona de interes pentru public si asta ar duce la scaderea popularitatii lor...si ele din asta traiesc, din popularitate. Multe din ele nici macar din talent veritabil, din pacate.
Cel mai socant a fost sa vad ce au facut Laurette si Nicoleta Luciu, care practic si-au supus propriul corp unor cazne de infrumusetare drastice. Laurette chiar a avut ghinion, Nicoleta spune ca e bine, insa ma indoiesc ca dupa atatea proceduri si cu 4 copii acasa poti spune ca totul e perfect, un tratament cu electrostimulare provoaca un pic de durere, daramite procedurile folosite de ele. Si iar au fost mediatizate ca sa se "insamanteze" in capul unor mamici ideea ca pot apela la niste operatii estetice, mai mult sau mai putin invazive, ca sa fie exact cum erau inainte de sarcina, ba chiar mai frumoase. Ca sa creasca vanzarile acestor centre de infrumusetare unde din pacate se vehiculeaza multa dezinformare, dar se incaseaza mii de euro pentru iluzii.
As mai putea comenta multe lucruri insa as vrea sa ajung mai repede la esenta. Sa fii mama nu inseamna ca duci o sarcina 9 luni si dupa aia gata totul se termina, tocmai abea dupa cele 9 luni incepi sa fii mama si e firesc sa primesti acest lucru cu acea lumina cu care universul acesta iti trimite un dar unic, un copil. Si medical si moral primele luni sunt dedicate tie si copilului....dar ca unui intreg...nu mama pe scena sau sub luminile de la sedinta foto si bebe acasa cu bona care face laptele la un aparat de ultima generatie. Macar primele 6 luni mama trebuie sa fie zi de zi langa copil, este ceva ce orice medic sau orice cultura sustine prin argumente si medicale si de ordin moral. Si fiind langa copil sunt si niste reguli de bun simt si de igiena.... atatea farduri si haine de scena nu au ce cauta langa un bebe. Desprinderea de bebe temporara se face treptat, oricum copilul si mama raman legati ceva vreme pana cand copilul devine adult si are dorinta clara de a se desprinde de cuib.... dar asta inseamna niste ani. Cred ca ar fi indicat ca toata aceasta mass-media sa faca o educatie pro-familie, pro-parinti si pro-copii, ar fi mai mult de castigat. Revin iar la Andreea Marin, desi nu e cea mai imaculata imagine, insa aceasta femeie dupa ce a devenit mama a facut multe chestii concrete, a scris o carte, a facut niste chestii umanitare, face niste programe de educare a mamelor,a  vorbit cu sinceritate despre adevaratele provocari pentru o mama..care cu certitudine nu sunt niste pantofi noi cu toc de 10cm sau niste silicoane.

Apoi o dau de exemplu pe Heidi Klum care a aparut pe scena la 6 luni dupa nastere si intr-o tinuta mai rezervata, pe Giselle Bundchen care isi alapta copilul la sedintele foto si nu accepta sub nici o forma sa fie deranjata cat facea asta, indiferent de contract....si apoi dau de exemplu pe toate femeile fara imagine publica pe care le vad in parc plimband copiii, stand cu ei de vorba, schimbandu-i, hranindu-i desi sunt femei care aduc si bani in casa, care au niste realizari, care fac o mancare buna sau care stiu sa calce de nota 20, unele mai stiu sa repare si chiuveta sau care sunt pur si simplu niste suflete bune si frumoase. As vrea sa vad promovata in media imaginea adevarata a mamei.