Femeie/ Woman/ Femme/ Mujer......

18:02:00 0 Comments A+ a-

Et Dieu crea la femme.... adica "si Dumnezeu a creat femeia"...de ce? sau numai pe ea? Ea a creat practic dualitatea, ea a creat ideea de diferenta, de "altul", de fapt de "alta". Dar ea este dovada vie ca miracolul vietii exista si se perpetueaza prin femei, de neexplicat inca, nici medicina si nici o stiinta nu poate explica cum se formeaza o noua viata in corpul unei femei.


Insa pana la a da viata, femeia are inca multe alte preocupari si roluri in lumea asta si in societatea umana. Femeia nu este doar frumoasa, senzuala si vesela, ea trece prin aceleasi etape ca orice om, ca si cel de langa ea, barbatul, sau.....trece prin toate singura. Ea nu este neaparat mama si chiar daca natura i-a lasat capacitatea de a da viata unei noi fiinte, nu inseamna ca depinde de asta fericirea ei sau implinirea ei.

Asociem foarte multe clisee femeilor, cred ca mai multe decat cele asociate imaginii barbatului. Pentru a fi acceptata in societate si pentru a primi un loc bun acolo, femeia trebuie neaparat sa fie slaba, sa fie frumoasa, sa fie aranjata, sa vorbeasca frumos si putin, sa fie neaparat "a cuiva"..o femeie singura lasa locul multor interpretari dubioase.., sa stie sa gateasca, sa stie sa calce, sa tina casa, sa hraneasca un copil etc. Toate cliseele o leaga pe ea de "ceva" sau de "cineva". Foarte rar femeia este apreciata si descrisa pentru ceea ce este ea insasi. Societate impune aceste limitari, ea este sotia sau mama cuiva, ea preia numele unui barbat, fie sot , fie tata, pe vremuri daca erai sotia unei persoane celebre, aproape ca nici nu se stia numele tau, erai doamna lui cutare si atat. Nici nu aveai voie sa ai o ocupatie a ta sau sa faci tu ceva independent.


Dar femeia poate fi si este de fapt si altfel. Realitatea feminina nu este mereu roz. Femeia poate fi si urata, si grasa, si fara par lung si matasos, poate avea o voce ragusita, poate fi si batrana, si bolnava, si rautacioasa, si violenta.....dar tot femeie este si ea si ramane sub acelasi auspiciu de fiinta care poate da viata unei alte fiinte, chiar daca nu vrea sau medical nu mai este capabila. O femeie nu este neaparat mama sau devine mama biologic, insa poate fi neputincioasa in a oferi acea afectiune materna care este intr-adevar darul divin. Surprinzator, pot fi tati cu aceasta capacitate de a da copilului acea afectiune paterna/materna care face ca acel copil sa creasca cu adevarat, sa isi dezvolte iubirea si spiritul. Sunt mame care inteleg iubirea prin blocarea repetata a libertatii copilului....sunt femei care nu pot fi mame si nu trebuie judecate pentru asta, insa copilul trebuie sa primeasca o alternativa, acea dragoste materna trebuie sa ii vina de undeva. Femeia nu este neaparat si mama. Asa cum femeia poate sa nu fie iubita unui barbat, dar nici a unei femei, poate fi o femeie care sa aleaga singuratatea, desi pare straniu ca o femeie sa aleaga asta.

Am cautat poze pe web cu femei, poze care sa ilustreze toate aceste fatete ale feminitatii, am pus cateva aici. As vrea sa dispara toate cliseele legate de femei, asa cum imi doresc sa dispara orice alt cliseu din societatea umana. Cliseele ne forteaza, ne limiteaza, ne zdrobesc uneori fiinta . Priviti realitatea si luati-o asa cum e.