Webstock 2011 - toate motivele sa fii online

20:53:00 4 Comments A+ a-

In dimineata cand am ajuns la Webstock inca eram nauca dupa o trezire pe la 5 dimineata cand i-am facut biberonul de lapte lui Mihai. Sala mare si plina. Foarte plina. Simteam ca e deja coplesitor. Oare atata lume e interesata de online, de a avea un blog, de a vorbi despre social media etc? M-am uitat in jur si am vazut si ca intr-un fel cam ridic media de varsta, dar stiam sigur ca locul meu e acolo. Mai ales ca totusi eram si pe lista Event Ambassador-ilor.

Si a inceput evenimentul. Multe informatii, multe intrebari si mai ales multe sentimente...si unele puternice.
Cand Ivan Patzaichin a urcat pe scena, ceva s-a intamplat acolo.
Mi-aduceam aminte cum in urma cu multi ani il vazusem la tv, in alb negru, urcand pe multe podiumuri si mi se parea asa straniu ca avea par lung, un sportiv cu coada la spate. Dar facea un sport atat de aparte , parca era un fel de Fat Frumos care traversa raurile si marile intr-o barca mica si fragila, cam asa il retineam eu.
Acum a spus doar cateva lucruri simple si o sala intreaga s-a ridicat in picioare. Unii am si plans, daca nu vizibil, macar in sufletul nostru.
Ivan Patzaichin ne-a invatat ca orice ar fi trebuie sa ne regasim un punct de plecare , un nou start si tot va fi un moment cand vom trece linia de finish primii.


Am aflat istoria smartphone-ului de la echipa Vodafone, care a si sponsorizat evenimentul. Tot ei au pregatit acum niste concursuri cu premii extrem de motivante pentru toti cei interesati, in special cei care dezvolta aplicatii pentru telefoane cred ca se simt foarte provocati acum sa castige din premiile puse in joc.

Vlad Petreanu ne-a spus de ce presa de acum nu e atat de libera pe cat se da, feeling pe care il aveam de mult. Nu mai urmaresc stirile decat extrem de rar, cand ramane tv-ul deschis din greseala pe vreun canal de stiri. De cand am ramas insarcinata nu mai suport deloc ipocrizia si minciunile si tot atunci am incetat sa fiu atenta la emisiunile de stiri. De atunci imi caut informatiile in online unde am mai multe sanse sa gasesc ce ma intereseaza si mai nedeformat de filtre si interese.

Cristina Bazavan ne-a vorbit despre cat de importanta este imaginea si in online cu o poza sugestiva: o turma de camile fotografiata dintr-un unghi din care umbrele redau forma animalelor si din animal propriu zis vedeai doar spatele.

De la Madalina Uceanu am auzit si chestii de bani, adica cam cat castiga un om care lucreaza in online cu functie si titulatura legata de online. Nu suna rau, dar nici nemaipomenit. Insa sunt si oameni care traiesc bine si linistiti din online.

In partea a doua am stat la sesiunea de pro-blogging, moderata de Bobby Voicu. Acum in sfarsit am vazut si eu cum si cine sunt Zoso si Piticu'. Si cum sunt ei in offline :). Sunt simpatici, daca mai multi tineri din generatia asta ar avea ceva din constiinta lor si onestitatea lor, ar fi mai multa lumina pe strazile noastre ( aici e o metafora, cine intelege ...e bine, cine nu...sa caute interupatorul de la lumina in continuare).

M-am bucurat sa ma revad la eveniment cu doi dintre cei care au fost in echipa de bloggeri oficiali de la Social Network Conference, si anume cu Florenta  si cu Emil, va rog sa va uitati pe blogurile lor unde sunt multe lucruri utile si bine scrise.

Iata cu ce am ramas eu dupa aceasta conferinta:
- sa fii activ online nu mai este o joaca deloc si trebuie sa ai grija ce iti doresti;
- daca ai un blog si ai cativa cititori, trebuie sa fii responsabil pentru ceea ce transmiti ca si mesaj;
- poti faci bani din online ca din orice lucru pe lumea asta pe care il planifici si il pregatesti in acest sens....nu o sa pice din cer nimic, deci pune mana si fa-ti un plan, exact ce vrei si cum vrei si apoi actioneaza;
- online-ul incepe sa fie din ce in ce mai accesibil dar si mai complex, ai de invatat nu zilnic cate ceva, ci in fiecare minut;
- evenimente ca Webstock trebuie sa fie in agenda ta daca vrei sa inveti ceva din online;

Si am incheiat cu o dorinta: la Women on Web, urmatorul eveniment pe care il astept cu drag, la anul, as vrea sa fie o sectiune Mothers On Web, pentru ca suntem multe mamici care butonam si avem ceva de spus.

Echipa de la Evensys sper sa se odihneasca bine pentru ca la anul eu am un feeling ca evenimentul va fi si mai strong, asa ca, draga Cristian Manafu, cred ca si tu si echipa Evensys va trebui sa luati ceva vitamine sa faceti fata la urmatorul Webstock :).

Nu am facut poze la Webstock, insa am niste poze "after party" sa zic asa cu mine si cu Mihai :).





4 comments

Write comments
Adelina
AUTHOR
30 decembrie 2011 la 14:21 delete

Dragut postul, I LIKE IT!

Reply
avatar
14 martie 2012 la 14:20 delete

Thanks for such a great post. Hope you will get some more.
Moving to or Melbourne

Reply
avatar
14 martie 2012 la 15:10 delete

Thank you too for your comment, you can read my actual post on my new blog www.anamariatatucu.com .

Reply
avatar
Gabi
AUTHOR
30 martie 2012 la 20:37 delete

nu mai ai cum sa te plictisesti in era ata.. tre sa fim recunoascatori

Reply
avatar