Et Dieu crea la femme....

17:20:00 1 Comments A+ a-

Mi-a placut aceasta expresie mai degraba in franceza, in alte limbi suna neplacut, cel putin in romana parca ar zice cineva "iote si muierea ca a aparut".
Ce e pana la urma cu aceasta expresie? e practic acea fraza din Biblie care rezuma frumos momentul creatiei femeii dupa ce Adam a avut un moment de panica de singuratate. Venita ca un ceva adaugat , ca de asta si apare aceasta conjuctie "si"...adica "Si Dumnezeu a creat femeia"...de fapt ea a continuat sirul, ea a facut locul altor "si.."-uri. Nu stiu daca e bine ca a luat marul pacatos, insa pana la urma ea e cu pacat si tot ea da viata pe lumea asta altor Adami si Eve.
Diferentele femeie - barbat ..of, asa m-am saturat de aceste discutii si de aceste diferente idiotizate si analizate. Normal ca suntem diferiti, e firesc sa fim diferiti...este insa nefiresc sa fim neindreptatiti noi intre noi pentru ca suntem femeie sau barbat. Au si barbatii problemele lor, credeti ca ei se pot angaja asa usor vanzatori sau secretare? stiti cata lume evita sa duca copilul la un medic pediatru doar pentru ca e barbat? Sau...vezi un barbat care pare ca doarme pe o banca si zici "A..e beat" si treci mai departe.
Despre problemele femeilor nu mai zic nimic ca la acest capitol exista literatura de nu mai stii incotro sa te uiti, ele se vad ca si "sexul slab", lor trebuie sa le deschizi usa si sa le lasi sa treaca inaintea ta. Insa....nu le dai salar asa mare ca te gandesti ca nu munceste atat de bine ca si un barbat, nu? Nu le promovezi la job decat daca accepta un proces de masculinizare.
Nedreptatile ni le facem singuri, natura ne-a lasat aceasta diferenta intre noi care naste iubirea pana la urma si creeaza alta viata.
Asadar...Et Dieu crea la femme....si i-a dat ei puterea sa creeze viata alaturi de un barbat in continuare. Acceptati armonia, ea a fost de la inceput si lasati filozofiile inutile.

1 comments:

Write comments
Ladybook
AUTHOR
27 martie 2011 la 18:23 delete

articol inspirat de mama mea si cu dedicatie pentru ea :)

Reply
avatar