Targul de bio de la Afi Palace

15:21:00 0 Comments A+ a-

De vineri am aflat de acest targ bio in Afi Palace din week-end-ul 18-19 septembrie si in acelasi timp aveam planificat sa merg si la Baby Expo,a celasi calendar...ee, mamico, cum ne miscam noi sa ajungem la amandoua? Am fixat doua targeturi clare, sa vad ambele evenimente , unul sambata si unul duminica cu dozare echilibrata de efort. Si am reusit! Deci inca un sfat pentru viitoarele mamici, dozati vizitele la shopping sau la diverse evenimente cu atentie sa nu trebuiasca sa stati in picioare mai mult de o ora in continuu.
Si am ajuns la Afi Palace la targul bio pe la 11 dimineata. Mi-a placut in primul rand organizarea intr-un spatiu dedicat si inchis, ca intr-un spatiu de expozitie, fara sa te impiedici de standuri si sa vina prea multa lume gura- casca care creeaza o aglomeratie inutila si descurajanta pentru cei cu adevarat interesati.
Expozanti nu erau foarte multi, insa putini si buni: Bacania Veche, pe care de atata vreme tot voiam sa ii vad, cei de la Tremot cu mierea de albine, de la Dacia Plant, de la Sanovita, de la diverse alte firme care fac tot felul de tincturi de plante si chiar si mancare organica pentru animalute.
La Bacania Veche am poposit cel mai mult pentru ca mirosul de paine ( desi nu era calda) m-a captat de cand am intrat si am cerut sa si gust . Ei au un magazin pe Barbu Vacarescu unde voi ajunge in curand mai ales pentru paine. Am luat niste biscuiti cu ciocolata facuti de ei, la prima vedere nu sunt deloc tentanti...insa dupa ce ii gusti e altceva. Sunt genul ala de biscuiti facuti acasa, fara atentie la detalii estetice, din faina mai bronzata si ciocolata este consistenta prin ei si in bucatele mici . Aveau zacusca facuta de ei, arata super bine si mirosea asemenea, insa m-am abtinut pentru ca de ceva vreme stomacul meu inghesuit de bebe reactioneaza destul de politic. Au si un site www.bacaniaveche.ro , eu oricum ii urmaresc pe Facebook de cand au postat primele poze cu bunatatile facute de ei si toata comunitatea Facebook tanjea la cozonacii din poze....
La standul Sanovita am gasit berea cu ghimbir fara alcool pe care pana acum nu am gasit-o decat o singura data la un Plafar. Si am primit cadou un lapte de soia, foarte draguti cei de acolo de la stand. La cate produse au cei de la Sanovita, ar trebui sa isi faca magazine proprii.
Berea fara ghimbir am descoperit-o la un curs de puericultura, o alta graviduta povestea acolo ca daca bea berea asta, multe disconforturi digestive din perioada sarcinii sunt mai usor de trecut...si asa este.
De la Tremot va recomand mierea de zmeura....destepte albinele astea, le lasi in zona cu zmeuris si ele stiu ce au de facut. Mierea cu zmeura mi-a prins bine in perioada asta cand trebuie sa iau vitamine si suplimente care lasa un gust total nepoetic.
Abea astept sa se repete acest targ in acelasi format si in acelasi loc, a fost o idee foarte buna, bravo cui a avut-o.