Adolescentele in vizorul Ladybook

11:06:00 4 Comments A+ a-

Am facut un foarte mic tur de shopping cu ocazia reducerilor de vara, acum nici nu mai rezist la cumparaturi foarte mult si, vreau nu vreau, tot inspre magazinele de bebe ma indrept.
Am fost surprinsa sa vad la shopping multe adolescente, in orice caz fete care nu au un job , si care cumparau cu febrilitate sacosele si sacosele. Ori au crescut alocatiile, ori parintii au inceput sa isi cedeze sume importante din bugete pentru cumparaturile de moft ale copiilor. Mai dezamagita am fost sa le vad cum erau imbracate, nu sunt genul care sa spuna ca nu trebuie sa fii cocheta si de la 7 ani daca simti asta, dar nu prea am vazut cochetarie si nici macar creativitate , ci imitatie si dorinta de a epata prin chestii vulgare sau kitchoase.
Azi fac cateva comentarii despre tinutele adolescentelor , nu am certitudinea ca ele vor citi articolul, dar poate macar mamele, prietenele sau profesoarele lor si atunci vor avea ceva sa le transmita.
- Colantii sau leggins-ii se poarta de obicei cu ceva lungut peste, obligatoriu sa iti acopere fundul complet. Daca esti mai grasuta , in partea de sus trebuie sa porti un tricou gen baby doll sau cu ceva largut, altfel corpul se vede ca un sirag de carnati, adica... elasticul strange la mijloc pe talie si apoi se revarsa carnita deasupra si dedesubt. Fundul, oricat de adolescentin si fara celulita este, nu e frumos sa se vada, daca vrei sa fii very hot acopera cu un tricou mai pe corp sa iti arati formele, insa cu cat e mai strans si mai mulat cu atat frizezi ridicolul. Verifica in oglinda sa nu ti se vada cusaturile chilotilor si prin colanti si prin tricou, sa nu fie colantii cam transparenti incat sa se poata vedea bikinii de dedesubt atunci cand te mai apleci.
- La cumparaturi e ciudat sa mergi incaltata cu tocuri, in orice caz nu vad sensul sa porti tocuri de peste 4 cm cand ai pana in 16-18 ani. Dati pe google si cititi despre efectul tocurilor inalte in perioada in care ti se dezvolta osatura, nu o sa tin eu aici lectii de anatomie. Insa pe langa factorul de sanatate, luati in calcul aspectul practic, la cumparaturi te duci sa stai ore printre rafturi, in cabine de proba si un pantof cu toc peste 4 cm este o piedica in acest placut maraton si la un moment dat, de oboseala , miscarea voastra nu va mai fi nici gratioasa. Tocuri poti purta la o petrecere, la un banchet, insa ...cauta un model adaptat cu tine, nu lua pantofii care seamana cu cei ai mamei sau ai surorii mai mari ca se va vedea diferenta de stil intre tine si acel pantof si nu vei fi decat un nou motiv de ironie al petrecerii. Plus asigura-te ca mergi asa cum trebuie pe ei daca nu vrei sa rada toata lumea de tine.
- Topurile, tricourile , bluzele trebuie sa le adaptezi in functie de cat te-ai dezvoltat. Fa un test – ia un tricou super mulat si uita-te in oglinda, se vad sanii, chiar si ca niste ridicaturi nesemnificative?? Daca da, din acest moment sutienul va fi piesa obligatorie in garderoba ta sau bustiera. Nimic nu e mai vulgar in tinuta unei femei decat sa i se vada sfarcurile sau portiuni mari din sani, oricat de sexy vrei sa fii. A...daca defilezi pe podium si tinuta respectiva o face creatorul sa fie si cu o nota de nuditate, ok, este arta, este altceva, insa pe strada, la scoala, in magazine nu suntem pe catwalk. Sutienele trebuie sa le adaptezi la cum esti tu, in magazinele de specialitate aceste articole se pot proba si poti vedea cum te simti in ele. Sunt sutiene pentru adolescente extrem de comode si placute – incearca la Oysho, la hypermarketuri de asemenea exista acum la raionul de copii si asemenea articole, la C&A si la Takko Fashion. In orice caz, dupa ce le-ai cumparat, intai le speli si apoi le porti. Si la proba iti recomand sa ai un maieu super subtire si mulat si sa probezi sutienul peste el, ori cu 3 mm ori fara, e acelasi lucru, deci nu vei gresi masura. Sunt multe boli de piele si nu numai care se transmit direct prin contact la nivelul pielii si mai ales in zona sanilor, axilelor unde pielea este si mai sensibila, reactiva, unde se mai retine umiditate etc. Asa ca nu te risca.


Cam asta pentru azi, spuneti-mi ce ati mai dori sa stiti .
Zi frumoasa si sa incepeti scoala cat mai bine si mai relaxat.

4 comments

Write comments
alinac
AUTHOR
15 septembrie 2010 la 19:58 delete

Si mie imi face rau sa le vad atat de colorate, si fara stil, as spune eu, desi, nu sunt chiar asa preocupata de asta...dar ma oboseste vizual.

Reply
avatar
Ladybook
AUTHOR
16 septembrie 2010 la 19:14 delete

Colorate depinde cum, ador culoarea si combinatiile de culori...:) . Dar ce parere ai despre cum se imbraca adolescentele astazi?

Reply
avatar
Dan
AUTHOR
16 septembrie 2010 la 21:43 delete

Din pacate nu doar adolescentele nu isi adapteaza colantii cu un tricou sau o bluza mai lunga, la fel si cu sutienele la fel multe fete si chiar femei le cam uita.

Nu vreau sa fac pe sfantul si sa neg ca mie ca si barbat nu imi atrage instinctual privirea un decolteu generos sau un colant transparent insa nu admir o asemenea femeie sau fata.

Si din pacate majoritatea stiu exact ca o asemenea tinuta atrage priviri si tocmai de aceea o si adopta.

O parte de vina o are si partea masculina care incurajeaza aceste adolescente prin false complimente bineinteles pentru a ajunge ...

Oricum o femeie este atragatoare si senzuala in primul rand prin atitudine si incredere in fortele proprii.

Cateva exemple : Floriana Jucan, Paula Seling, femei care au reusit intr-un domeniu unde sexualitatea este folosita foarte mult.

Reply
avatar
Ladybook
AUTHOR
17 septembrie 2010 la 18:12 delete

Dan, multumesc si tie pentru comentarii, cu atat mai mult cu cat aceste comentarii vin din partea unui barbat :). Eu am luat in vizor adolescentele pentru ca ele mai pot face ceva la timp daca afla niste lucruri , multe din ele nici nu au acasa cu cine sa discute, se iau dupa ce vad la TV...si chiar ma doare sufletul sa vad fete frumoase ca isi bat joc de ele si ca din cauza asta sunt judecate gresit si ajung in diverse situatii care nu le sunt de ajutor. La doamnele care deja sunt mature....nu prea mai ai ce sa le faci si oricum au ideile fixate , uita-te la anumite persoane publice care pur si simplu te zgaraie vizual cand apar la evenimente. Adolescentelor sper macar sa le trezesc acolo un beculet mic care sa le dea de gandit, macar ca se vor mai uita o data in oglinda inainte sa iasa din casa.

Reply
avatar