Nu existã femei frumoase şi femei urâte, ci îngrijite şi neîngrijite

16:23:00 0 Comments A+ a-

Nu existã femei frumoase şi femei urâte, ci îngrijite şi neîngrijite

Când şarpele i-a intins mãrul Evei credeţi cã a fost o simplã coincidenţã? Rãspunsul nu prea existã, însã dacã ne uitãm în toate pozele care ilustreazã aceastã scenã, Eva era foarte frumoasã, pãrul lung, parcã proaspãt fãcut la coafor, pielea albã , sprâncene arcuite şi parcã pãrea mai comunicativã decât Adam , chiar şi pentru un şarpe pornit pe fapte rele.
De curând, am vãzut la muzeul Louvre accesoriile de machiaj şi îngrijire personalã folosite pe vremea Egiptului Antic, pânã şi sisteme de epilat, un fel de mascara, tuş de ochi şi am rãmas surprinsã de asemãnarea foarte mare faţã de ce aveam eu în trusa mea de înfrumuseţare.
Am fãcut atâta introducere ca sã ajung la concluzia titlului şi de asemenea sã îl şi dezvolt un pic: femeia e in sine o expresie a frumuseţii, însa frumuseţea asta, oricât de generoasã ar fi natura, trebuie şlefuitã şi mai ales întreţinutã şi ajutatã.
Astãzi o sã vã vorbesc despre crema de faţã, cel mai prezent şi comentat articol de înfrumuseţare.

De publicitate pe cremelor, m-am cam sãturat, deşi are şi publicitatea asta rostul ei. Am inceput sa caut singurã printre sutele de produse aflate pe piaţã ceva care sã fie cu adevarat bun. Numesc bun ceva care sã fie si cu un preţ decent şi sã şi facã ce promite pe ambalaj, sã mã facã sã mã simt şi bine şi sã nu renunţ la produsul respectiv ceva vreme. De câţiva ani tot testez, de la mãrci cu preţuri modeste pânã la produse care fac cardul sã tremure un pic când le plãtesc.
Şi tu vei face alegerile tale, însã uite ce sfaturi îţi dau pentru momentul când te hotãrãsti sã îţi cumperi celebra şi clasica cremã de faţã:
- evitã sa o cumperi din magazine în care tu nu ai lucra – dacã spaţiul acela îţi dã un pic de fiori, nici produsele care ajung acolo nu vin din stocuri tocmai recente şi poate nici sãnãtoase;
- nu preţul şi nici ambalajul nu asigurã calitatea unei creme de faţã şi nici trâmbiţarea mãrcii respective la infinit pe toate canalele media – decât o cremã despre care vezi cel puţin lunar un spot publicitar la tv, mai bine du-te intr-un Plafar şi încearca ceva de acolo, apeleazã la gamele de dermocosmetice din farmacii , gen Vichy, Uriage, Avene, Galenic sau la soluţia simplã si sigurã: cosmeticele renumite româneşti de la Gerovital , Farmec, Genmar ( Herbagen) şi Elmiplant. Nu am auzit pe nimeni plângându-se de ele.
-
- Nu fã experimente direct pe faţa ta cu nimic, chiar dacã prietena cea mai bunã iţi spune ce minuni face crema ei de noapte – fiecare om e diferit, iar faţa ta trebuie sã te ţinã pânã la adânci bãtrâneţi , asa cã nu o şoca cu nimic. Incearcã pe pielea de pe mânã, pe partea interioarã a braţului unde e şi pielea mai finã, daca te chinuie curiozitatea , însã dacã simţi cã nu e ceea ce te aşteptai…..ia-ţi adio de la cutiuţã.
- Fãrã supãrare, însã nu asculta promoterii din magazine sau chiar din farmacii care îţi imping in sacosã anumite produse – dacã ţi se oferã un eşantion sau sã testezi pe loc ceva, nu e rãu sa incerci, dar nu ceda din prima la nu ştiu câte avantaje şi gratuitãţi date la botul calului.
- Dacã pe o cremã de faţã scrie Dior sau Chanel, nu inseamnã cã este cea mai bunã. Am pãţit-o cu o cremã Dior atât de laudatã si promovatã de doamna Sharon Stone…..în final am folosit crema de faţã pe post de cremã de cãlcâie pentru cã era extrem de grasã. Da, asta e o variantã pentru situaţia în care te-ai procopsit cu o cremã care nu îţi face bine pe fatã şi stã ca untura, o poţi folosi seara dupa duş pe cãlcaie , acolo epiderma este ingroşatã şi nu atât de sensibilã la atâta grãsime. Atenţie, dacã totuşi vezi cã ai o alergie sau nu suporţi mirosul, aruncã crema direct la gunoi, nu te va mai tenta sã faci nimic cu ea şi nici nu o sã mai rişti vreo erupţie pe piele.
- Nu folosi luni de zile aceeaşi cremã de faţã, pielea e ca şi omul, se face comodã si leneşã , tot manâncã acelaşi lucru pe care i-l dai şi nu mai aduce performanţã, mai surprinde-o cu noutãţi. Noutaţi testate în prealabil, bineînţeles.
- De evitat cremele cu nu ştiu câte beneficii imediate şi denumiri extraterestre – sa fim serioase, dacã chiar aşa ar fi, de ce mai existã botox şi chirurgia esteticã? La fel produsele 2 in 1…pai când acţioneazã primul ingredient şi când acţioneazã al doilea? E cremã hidratantã? – ok, pãi sã hidrateze, daca face asta bine, altceva nu mai e necesar. Dacã vreau sa fie şi antirid, mai iau şi o cremã care face activitate antiriduri cu succes.
- Încearcã gamele bio sau organice, dar cele serioase şi din magazine de specialitate sau de pe site-uri specializate. Ce am observat la cremele acestea e cã dau şi o stare de bine, le poti folosi de cate ori ai chef, nu miros artificial şi lucreazã natural în timp. Am folosit creme de la magazinele Natural Paris ( Florame), din gamele prezentate pe site-ul www.rangali.ro sau din gama Dr. Hauska pe care am gãsit-o pe www.strawberrynet.com .


- Sfat de final: dimineaţa primul gest dupã spãlatul pe dinţi şi pe faţã sã fie aplicarea unei creme hidratante, cea mai simplã şi banalã, chiar dacã ieşim sau nu din casã, în timp gestul devine reflex şi tot în timp pielea o sã îţi multumeascã printr-o faptã bunã şi simplã: te va face sa fii mai frumoasã.

Concluzia mea este cã o cremã de faţã nu poate repara in 2 sãptãmâni şi nici mãcãr în 2 luni lucruri de care nu te-ai preocupat ani de zile, aşadar ai rãbdare cu tine însãţi şi ai rãbdare şi cu crema ta de faţã pânã va incepe sã aducã rezultate vizibile. Efectele negative se simt imediat, din fericire, şi aşa ştii sã renunţi la crema respectivã. Primele rezultate le vei simţi : aspect mai luminos, textura pielii devine mai placutã, o stare de bine a feţei tale în general. Însã când le vor vedea si altii .....vei şti singurã .

Vã pup şi sã fiţi frumoase!
Ana-Maria Tãtucu