Cosmetica pentru ele si pentru ei

15:56:00 0 Comments A+ a-

Articolul poate fi citit si pe :

http://www.pentruclujeni.ro/index.php/articole/54-top/1306-cosmetica-pentru-ele-si-pentru-ei.html

Pentru ele ÅŸi pentru ei

Vreau să mulÅ£umesc tuturor celor care mi-au dat sugestii despre ce aÅŸ putea să mai scriu ÅŸi mai ales celor care au participat la sondajul făcut pe blogul meu unde am propus 4 teme de articol : „Buget de beauty de austeritate – ce ÅŸi cum cumpăr” , „ Mă duc la salon sau mă tratez singură”, „Sunt produsele de firmă cele mai bune?” ÅŸi „Ruj, pudră, parfum ÅŸi...gata?”. A câştigat tema a doua, însă am primit idei ÅŸi sugestii cărora vreau să le dau curs în articolul acesta. AÅŸadar o să fie un articol mixat ÅŸi sper eu interactiv, pe care să-l citească ÅŸi ea ÅŸi el, ÅŸi care să vă aducă multe informaÅ£ii utile ÅŸi rapid de aplicat.


Măştile de faţă – măcar o dată la două săptămâni simÅ£im nevoia unui tratament cosmetic facial. Putem să ne facem ÅŸi tratamente acasă fără să mergem la un salon sau să apelăm la produse mai scumpe. Cum ne pregătim? Recomand să aveÅ£i un castronel din porÅ£elan sau ceramică pe care să îl folosiÅ£i numai pentru aceste tratamente ÅŸi o lingură de lemn mai subÅ£ire, chiar beÅ£iÅŸor, sau folosiÅ£i doar mânerul lingurii. La capitolul conÅ£inutului măştii-tratament trebuie să ÅŸtiÅ£i doar că la bază stă argila, pe care o găsiÅ£i la pliculeÅ£e, în magazine de tip Plafar, de exemplu cele de la Aslavital sunt deja dozate exact cu cât ai nevoie la o folosire. Dupa argilă, puneÅ£i ce doriÅ£i; e bine să aveÅ£i apă de trandafir ca să înmuiaÅ£i argila să se facă ca o pastă, apoi adăugaÅ£i ulei de măsline extravirgin, diverse uleiuri faciale pe care le găsiÅ£i tot prin magazinele de tip Plafar, miere de albine. Dacă vreÅ£i să faceti un scrub facial, puneÅ£i tărâţe sau chiar făină de mălai. Se lasă pe faţă în jur de 10 minute orice tratament ÅŸi apoi se dă jos prin miÅŸcari circulare ale degetelor cu apă călduţă până la curăţare completă. Pentru domni, ÅŸtiu că e un subiect aparent complet în afara intereselor dumnealor, însă aplicaÅ£i-vă măcar o mască cu argilă pe nas ÅŸi frunte sau o bandă specială pentru punctele negre de pe nas care se Å£ine 10 minute ÅŸi ... gata (se găseÅŸte în orice supermarket la raionul de cosmetice).



Manichiura ÅŸi pedichiura la domiciliu – e simplu ÅŸi mai ales sigur din punct de vedere al sănătăţii, deÅŸi toate saloanele sunt obligate acum să folosească noile metode de sterilizare. Cu toate acestea, ca să faci aceleaÅŸi operaÅ£iuni acasă, nu e dificil deloc. Ca ÅŸi kit de bază: un lighean mic în care să îţi înmoi picioarele ÅŸi mâinile în apă, o cremă scrub pentru picioare, o piatră de frecat călcâiele (există acum ÅŸi sub forme de spatulă cu mâner de plastic uÅŸor de utilizat), beÅ£iÅŸoare de bambus pentru cuticule, un scrub pentru mâini, un ulei de cuticule, unghieră sau foarfecă pentru tăiat unghiile, pile pentru unghii nemetalice (există în supermarketuri multe forme cu preÅ£uri de la 4 lei la 20 de lei). Pentru partea de decorare, lacurile de unghii există în toate culorile ÅŸi formele. E bine să mai aveÅ£i în trusă lac transparent care să fie ÅŸi tratament pentru unghii. InvestiÅ£ia iniÅ£ială poate ajunge undeva la 100 de lei, dar din acest kit de bază vă ajunge câteva luni ÅŸi apoi reînnoiÅ£i mai des doar scrubul pentru picioare. Despre ce aveÅ£i de făcut cu fiecare e simplu: după ce staÅ£i cu picioarele în apă călduţă (în care puteÅ£i pune un pic de sare de baie, ulei de baie, gel de dus, pastile efervescente de baie) aplicaÅ£i un scrub pentru picioare (îl recomand pe cel pe baza de lavandă de la Yves Rocher, aproximativ 10 lei) pe călcâie ÅŸi pe toată laba piciorului, automat pentru că sunteÅ£i cu mânuÅ£ele la treabă, scrubul o să lucreze ÅŸi pe degetele de la mâini. In orice caz, dacă e nevoie de mai mult, pentru călcâie folosiÅ£i piatra specială, iar pentru mâini, scrubul pentru cuticule – am descoperit unul foarte bun care se ÅŸi încalzeÅŸte singur la Avon, costă maxim 15 lei, sau un ulei de cuticule – la Body Shop este unul super bun, costă vreo 50 de lei; mai găsiÅ£i ÅŸi o varianta mai ieftină la Sephora la jumătate de preÅ£. După operaÅ£iunea aceasta va fi uÅŸor să vă îndepărtaÅ£i cuticulele ÅŸi alte lucruri neplăcute cu beÅ£iÅŸoarele de bambus sau chiar ÅŸi cu o forfecuţă. La partea de aplicare a lacului de unghii, măiestria o veÅ£i obÅ£ine pe parcurs, începeÅ£i cu lacuri transparente sau în culori naturale până reuÅŸiÅ£i să le aplicaÅ£i cu precizie.
Scrubul pentru mâini îl recomand fără nici o reţinere şi domnilor: vă asigură mâini frumoase şi catifelate, mai ales că ei, în mod obisnuit, nu prea folosesc creme de mâini. Insă, o dată pe săptămână, cu un scrub aplicat şi cu o cremă de mâini după, rezultatul va fi plăcut şi apreciat.

Bărbieritul poate să fie ÅŸi un ritual de infrumuseÅ£are, simt deja câţiva domni cititori strâmbând din nas, însă cred că dacă v-aÅ£i uita cu atenÅ£ie în oglindă, nu vi s-ar părea „prea mult”. Dupa bărbierit, e clar....aplicăm un after shave ÅŸi gata. Åži mai ieÅŸim ÅŸi direct în trafic sau la un grătar. Åži vă miraÅ£i dragi domni că începeÅ£i să aveÅ£i riduri sau alte chestii care vă fac la un moment dat să vă lăsaÅ£i barbă sau mustată. După bărbierit pielea e lăsată vulnerabilă, la fel ca după un scrub, ba chiar mai rău. In acelaÅŸi timp, e ÅŸi o ocazie super bună să punem acolo ceva care să ne facă bine, adică o cremă sau un ser de faţă pentru că porii sunt deschiÅŸi, epiderma abia aÅŸteaptă un desert. Si puteÅ£i să folosiÅ£i ÅŸi crema prietenei sau soÅ£iei..... însă ÅŸtiu că o să spuneÅ£i că nu doriÅ£i să mirosiÅ£i ca o floricică după această operaÅ£iune. Vă înÅ£eleg perfect ÅŸi nici o doamnă nu ar dori să simtă miros de flori ÅŸi vanilie pe faÅ£a iubitului. Si atunci vă rog să apelaÅ£i la multiplele ÅŸi foarte bine Å£intitele cosmetice masculine.
Vă recomand câteva produse pe care le-am testat şi care am văzut că sunt plăcute de domni:
- un ser de faţă de la Avon care are la baza principiul vinoterapiei, da, vinul e bun şi la frumuseţe, din gama Avon Spa, în jur de 25 de lei;
- gama Caudalie, care se găseşte în farmacii şi are la baza tot principiul vinoterapiei, are un ser care costă aproximativ 150 de lei, uşor de aplicat şi nu e lipicios, nici gras.


- La Yves Rocher şi la Sephora există o gamă întreagă de cosmetice pentru bărbaţi la preţuri de bun simţ, iar gamele sunt clar construite; e suficient să citiţi ce scrie pe ambalaj pentru a şti ce e si ce face;
- Pentru pretenÅ£ioÅŸi, recomand after shave-urile sub formă de cremă (fără alcool sau cu puÅ£in alcool), din gamele de parfumuri preferate – foarte bun este Very irresistible de la Givenchy, iar pe Strawberrynet.com îl găsiÅ£i la 140 de lei.
- Game speciale pentru bărbaÅ£i au toate mărcile renumite de cosmetice, vi le recomand pe cele de la Chanel, Clinique, Clarins, Biotherm, l’Occitane. O gamă cu adevărat de gentleman este The Art of Shaving care are ÅŸi niste seturi de produse superbe, accesorii utile pentru bărbierit ÅŸi care sigur o să vă placă. PreÅ£urile sunt într-adevăr pe măsură, însă....merită o mică investiÅ£ie. De la The Art of Shaving vă recomand un set de încercare, costă 100 de lei pe strawberrynet.com. ConÅ£ine ÅŸi clasica pensulă de bărbierit.






Dragele mele şi dragii mei, aceasta a fost cam tot pentru acest articol, să aveţi o vară frumoasă, să suportaţi cu bine căldurile şi ploile.
Aştept în continuare comentariile şi sugestiile voastre.

Să fiţi frumoşi şi frumoase!

Ana-Maria Tãtucu