Soarele favorizeaza sau nu acneea?

13:42:00 0 Comments A+ a-



Poate ai auzit ca soarele usuca pielea, ceea ce face cosurile sa dispara. Deseori, cand mergi la mare si petreci mult timp in soare, vei fi tentata sa crezi ca soarele e aliatul tau in lupta cu acneea. De fapt, procesul este mai complex si, pe termen lung, vei vedea ca efectele sunt de nedorit. 


Un prieten de moment

O zi, un weekend sau o saptamana la soare pot face intr-adevar o diferenta temporara la nivelul pielii, dar nu din motivele aparente. Daca te bronzezi, pielea ta va deveni mai inchisa la culoare decat in mod obisnuit, asa ca vor fi mai putin vizibile cosurile rosii. Faptul ca esti mai putin stresat in vacanta are efecte benefice din toate punctele de vedere, inclusiv pentru acnee. Studiile stiintifice au aratat ca stresul este si el un factor agravant. Asa ca vei fi tentata sa crezi ca soarele este un aliat. De fapt, cand ne expunem mai mult timp la soare, pielea se usuca, iar glandele sebacee incep sa produca sebum in exces pentru a compensa deshidratarea. Porii se infunda, iar factorii precum caldura si umiditatea crescuta contribuie la aparitia transpiratiei, ceea ce poate favoriza aparitia acneei. Poate nu imediat, dar dupa ce vacanta se incheie, multe persoane se confrunta cu o agravare a acneei. In plus, expunerea la razele UV fara nicio protectie duce la un risc crescut de hiperpigmentare, asa ca petele cauzate de acnee vor deveni mai vizibile. 


Folosesti creme in texturi nepotrivite?

Pe langa actiunea caldurii, razelor UV si transpiratiei, cremele pe care le folosesti pot contribui si ele la aparitia acneei. Produsele aplicate in strat gros, cremele grase si uleiurile pot astupa porii, iar in amestec cu transpiratia, praful si sebumul pielii formeaza terenul ideal pentru dezvoltarea acneei.

In primul rand, iti recomandam sa privesti acneea cu toleranta si cu blandete. E important sa intelegi mai bine ce presupune, sa te informezi si apoi sa stapanesti mai bine fenomenul si sa il tratezi corect. Iti recomandam o rutina riguroasa, simpla, dar eficienta cu produse Acnemy, o gama speciala pentru tenul acneic. Da, stim: sa convietuiesti cu acneea poate fi complicat, dar exista solutii. 


Solutii la indemana

Incepe cu o igiena pe masura. Demachierea si curatarea pielii seara si dimineata sunt o conditie de baza pentru mentinerea sanatatii ei, iar vara trebuie sa fim mult mai constiincioase. Spala-ti fata si corpul si peste zi daca transpiri, atunci cand vii de la plaja, de la o plimbare prelungita sau de la o sesiune de sport. Acnemy ofera solutii blande pentru curatarea tenului care contin acid salicilic si alte ingrediente dovedite cu un efect de tratare a acneei, fara sa irite pielea. In plus, texturile usoare ale tuturor produselor din gama permit absorbtie rapida si nu astupa porii. Produsele din portofoliul Acnemy au formule mai putin agresive, cu acizi eficienti. Acest fapt se datoreaza tehnologiei Nichosome® si iti aduce la indemana o gama de produse pentru tenul cu tendinta acneica, ce asigura toti pasii necesari ingrijirii zilnice a pielii.


Inovatia Acnemy

Iata cum actioneaza sistemul Nichosome® pe care il inglobeaza produsele Acnemy. Acesta este alcatuit din fosfolipide si ceramide care balanseaza actiunea acizilor alfa-hidroxi (AHA) si beta-hidroxi (BHA), regenerand astfel bariera pielii. Datorita acestei capsulari exclusive a ingredientelor, care nu permite iritarea pielii, produsele Acnemy au rezultate vizibile, pentru ca tu sa fii bine in pielea ta. In plus, sistemul Nichosome permite transportarea ingredientelor active de 12 ori mai eficienta in zonele-target, imbunatatind livrarea solutiei la problema.

Acidul salicilic este un exfoliant care ajuta tratarea leziunilor si la prevenirea aparitiei altora noi. Zincul este mineralul care calmeaza inflamatia pielii si controleaza productia de sebum. Niacinamida (vitamina B3 sau niacina ori acidul nicotinic) este un element esential care sustine multe procese celulare, dar ajuta si la prevenirea si reducerea problemelor pielii, inclusiv porilor dilatati, texturii neuniforme si acneei. 



Un trio necesar

Pentru o rutina corecta vara, iti recomandam sa iti speli tenul cu gelul de curatare purifiant Zitclean cu acid salicilic, un exfoliant ce ajuta la deblocarea porilor, si azeloglicina (acid azelaic si glicina), cu proprietati calmante si de control al sebumului. Pentru corp, foloseste gelul de dus purifiant Zitbody, formulat cu un amestec de acizi AHA (6% acid glicolic si 2% acid mandelic) si BHA (2% acid salicilic incapsulat) care actioneaza atat la suprafata, cat si in interiorul porilor pentru a curata in profunzime, a regla productia de sebum si a reduce diferitele semne ale eruptiilor. Crema-tratament Zitcontrol cu SPF 50 este un tratament ce ofera protectie cu spectru larg UVA/UVB, dar care contine si acid salicilic, care previne si trateaza eruptia cutanata, zinc PCA, cu proprietati calmante si de control al sebumului pe piele, Quora NoniPRCF, care protejeaza si reechilibreaza microbiomul pielii, si niacinamide, cu proprietati de refacere a pielii si de estompare a petelor, si care ajuta la prevenirea aparitiei altor leziuni, avand in acelasi timp si actiune matifianta.

Produsele Acnemy sunt disponibile atat online pe www.bilenegre.ro, cat si fizic in Farmaciile Tei, Bebetei, Sensiblu, hiper farmaciile Dr.Max, AXA Farm.


Sursa: comunicat de presa