Femeia la cratita sau Baba Yaga

18:47:00 0 Comments A+ a-

 



Sunt moldoveanca si stiu sa fac de mancare. Asa am fost educata. Am curatat cartofi si invartit sarmale inainte sa stiu sa ma dau cu ruj si rimel. Am prins spalatul cu tix, economisirea de ulei la prajire, ba a chiar a gazului de butelie si am invatat sa fac salata de boeuf si cu parizer ieftin dosit intr-o maioneza frecata pana la exasperare.

Treptat mi s-a luat de bucatarie. V-o spun direct. Prefer sa muncesc sa fac bani cu care sa imi comand ce mancare vreau eu. Asta nu reduce insa maiestria mea de a face un ,,MBS" , adica mamaliga cu branza si smantana - in timp record. Atentie, fac mamaliga fara tel si alte artificii, direct la mana, apa, sare si faina de malai. Atat. Unii se mira inca cum o nimeresc. 

Cand am comandat prima data la Baba Yaga in mintea mea era ceva, sigur e o moldoveanca ascunsa acolo in bucatarie. De ce? Pentru ca mancarea asta are gust, pana si salata cu acele dressingurise transforma. Iar pastele si placintele iti aduc aminte de ce traiesti un pic si pentru a te bucura de mancare.

Eu nu am fost niciodata fan mancare. Gen niciodata nu am fost genul sa mananc tot, sa vreau musai sa mananc acel lucru sau nu, sa am pofte, nici macar in sarcina. Da, la oboseala am uneori acea pofta de dulce sau sarat care ma tine scurt, adica jumatate de ecler sau o punga de pufuleti. 

Am avut bafta sa ajung si la Baba Yaga in bucatarie prin prisma jobului si acolo intelegi ca treaba cu mancarea e serioasa. Nu se face nimic dupa ureche. Nu se curata cartofii oriunde si nu mai punem un pic de sare ca asa avem chef.

Bun, acum vine treaba aia asteptata de noi, femeile, in general si de noi, moldovencele, in particular. Ok, zi de zi putem comanda Baba Yaga pa fasoane si calorii. Dar de Paste poti comanda o masa serioasa si demna de o moldoveanca serioasa. Oamenii au sarmale facute cu varza murata de ei, deci gospodarie serioasa. Asa ca scapi de bataie de cap, miros in bucatarie si tu lesinata in prima zi de Paste. Daca iti spun ca se face si salata boeuf asa cum se face.... adica taiata frumos. Da, daca folosesti si codul meu ana5 ai 5% reducere si arati ca tii si cu bugetul casei.

Hai, fa comanda si zi-mi daca salata boeuf nu iti aduce aminte de salata facuta cu mama ta. Dupa Paste treci la meniul de 1200 de calorii, stim noi de ce.