Ce e mai bun ca painea calda?

19:57:00 0 Comments A+ a-
 

Ce  e mai bun ca painea calda? Va spun eu, faina care si functioneaza. De cand eram copil auzeam la bunica mea ca daca nu e faina buna, nu creste aluatul. Bineinteles contau si multe altele, gen framantatul, drojdia, cuptorul si chiar buna credinta a gospodinei. 


Pentru cozonac era clar, faina sa fie cat mai alba si cu atentie cernuta. Mi-e dor de acele zile, insa astazi totul e mai simplu. Gasesti la supermarket faina buna, ambalata si mai trebuie doar sa iti dai tu timp si rabdare sa plamadesti o paine.

Și, preocupați ca totul să iasă perfect, mulți dintre noi ne întrebăm care este cea mai bună faină pentru cozonaci și pâine. Maeștrii patiseri și cofetari ne dezvăluie secretul și recomandă făina 000 pentru prepararea unui cozonac reușit și a unei pâini delicioase.

Ce este, de fapt, făina 000?  


Este o făina extra rafinată, prelucrată mult, ideală pentru aluaturi fine, aerate, așa cum este cel de cozonac sau de pâine. Are un conținut mare de gluten, iar din ea se obțin aluaturi fine, elastice, nelipicioase, care înglobează aer mult. Rezultatul? Preparate extrem de pufoase! 


Făina de calitate, timpul de dospire, timpul de coacere şi modalitatea de frământare sunt secretele unei pâini speciale sau ale unui cozonac de nota 10, perfect făcut din ingrediente absolut obişnuite. În plus, așa după cum susțin gospodinele pricepute, o doză de bună dispoziție, un strop de iubire și încredere cât cuprinde că nu vei da greș completează rețeta cozonacului perfect și a unei pâini de casă senzaționale.


Pentru a avea siguranța ingredientelor de cea mai bună calitate de fiecare dată când prepari cozonacul delicios, iubit de toți cei dragi și pâinea pufoasă cea de toate zilele, Băneasa s-a asigurat că îți oferă o făină cu care vei obține întotdeauna preparatul perfect - Făina de grâu albă superioară 000 Băneasa.


Pofte gourmet și poftă bună!