Impecabila la 8 ore dupa nastere

16:50:00 0 Comments A+ a-

Sursa poza: Tim Ireland, AP


Frumoasa Kate a nascut din nou si aparitia ei impecabila la 8 ore dupa nastere a starnit iar controverse. Este posibil asa ceva? Cum sa poti sta in picioare si mai ales pe tocuri dupa ce cu 8 ore inainte tocmai nasteai si apoi ai trecut prin tot ce inseamna nastere, care nu e tocmai floare la ureche. Plus ca nu e prima data cand Kate face asta si la prima nastere era la fel de radioasa.


Explicatiile au fost multiple, ca este o femeie foarte sanatoasa, sportiva si atenta la sanatatea ei. As spune ca da, lucrurile acestea conteaza enorm. Conteaza si odihna pe care o persoana ca ea chiar si-o permite. Ca si membra a familiei regale, ca si femeie, datoria ei chiar este sa aduca urmasi si sa ii aduca in cea mai buna forma. Tocmai de asta o armata de oameni ii sunt la dispozitie si ii dedica atentie maxima. Ganditi-va ca Kate cat a fost insarcinata nu a stat la bucatarie sa faca mancare, nu a intins rufe, nu a alergat prin trafic la munca sau cu metroul, nu a stat la coada sa plateasca vreo rata si nici nu a mancat covrigi sau saorma. Dar ea nu este oricine, este consoarta unui om dintr-o familie cu sange albastru.

As vrea ca orice mama care citeste asta, sa isi imagineze ca este gravida si ca are la dispozitie: sofer, guvernanta pentru copii, administrator al casei, bucatar, antrenor de Pilates, maseur personal, stilist si echipa de medici dedicata sa raspunda prezent la orice ora din zi si din noapte. Bineinteles ca tot ai aceleasi dureri si temeri ca si mama, dar va spun sincer ca imi aduc aminte cu putina emotie in special prima parte din sarcina cand incercam sa merg cu masina pana la munca si ma opream de 2 ori pentru ca aveam nevoie la toaleta si cat de greu era sa gasesc si unde sa parchez. Era un efort teribil. Faceam si o ora in trafic pana la munca, iar vezica mea nu rezista. Ce bun ar fi fost un sofer. La munca mi se facea pofta de anumite fructe sau legume, iar cantina avea un meniu.... gen cartofi si friptura. Iar eu abia mancam ceva. Drept pentru care am luat concediu de risc maternal ca sa mananc acasa. Bineinteles ca pentru asta, salariul meu a scazut drastic. E drept ca eu nu reprezint decat un individ parte a unei populatii in dizgratie. Kate este membra a familiei regale britanice, deja o insitutie si care joaca un rol vital in politica mondiala. Ca in final amandoua suntem femei si am nascut e partea a doua.

Oricare dintre noi ar fi aratat asa la 8 ore dupa orice cu atata suport si aparat in spate. Oricare femeie care ar primi aceste conditii similare cu Kate ar fi aratat la fel de bine.

Se spune ca societatea are nevoie de modele. As spune insa de modele reale. Kate a devenit un model pentru femeile din ziua de azi, cu certitudine, dar cred ca e un pic de presiune care se pune, adica acum si cu tot apanajul ei, consider ca e un pic exagerat ca la 8 ore dupa nastere sa iesi cu copilul in brate la poze. Cred ca niste poze discrete din sala de spital erau suficiente. Imi amintesc ca sub presiunea acestor modele, am incercat eu la 15 ore dupa cezariana sa ma duc singura la baie si am lesinat. A fost un lesin banal, adica dupa niste ore de stat la orizontal, dupa o anestezie si o interventie chirurgicala, trebuia sa o iau usor sa nu dau tensiunea peste cap, de aia am lesinat. Dar nu aveam langa mine armata de ajutoare. Si culmea ca am nascut la spital privat, insa in conditii de om normal. Tocuri am purtat abia la vreo 2 luni dupa sarcina, pentru ca am vrut sa nu fortez corpul cu nimic.

Concluzie: evitati comparatiile si evaluati propria realitate. Sunt convinsa ca nici Kate nu ar face fata la ritmul meu si la conditiile mele de viata, probabil ar ceda nervos doar dupa prima incercare sa spele un munte de vase la mana.