Weekend de lux la tara

12:46:00 1 Comments A+ a-


Weekend de lux la tara inseamna de fapt luxul de a mai merge la tara, asa cum este mersul la tara, dar in conditii in care sa iti fie drag sa revii. Am vazut si vaca si porc, dar am stat si intr-un living elegant si am mancat rata cu sos de portocale.
Pe blogul Florinei Badea am citit despre Ferma Club si am zis hai sa mergem si noi. Am facut rezervare, am platit un avans si ne-am urcat in masina cu destinatia stiuta. Am fost putin sceptici, plus ca ne gandeam ca inca in tara noastra este greu spre imposibil sa faci turism civilizat.Nu doar din cauza conditiilor fiscale, care oricum te pun jos, ci si din cauza mentalitatii. Si daca vrei sa faci ceva bun, tot va fi cineva sa vina sa strice munca ta. Fara suparare, stim sa cerem conditii, dar nu le respectam.

Pensiunea aceasta este gandita pentru oameni care doresc sa se odihneasca, sa iasa la tara undeva si sa se bucure de ce inseamna linistea aceea de la sat. Totodata este un loc bun de mers cu copii, toata incinta este inchisa, bine organizata, copiii nu au pe unde sa cada sau sa iasa in strada.

Zona de curte de langa grajdurile animalelor

Cladirea pensiunii, intrarea din fata


Exita un teren de joaca generos, unde se poate juca cu mingea orice, poti sa te dai cu tricicleta sau cu bicicleta. Sunt si ceva lucruri in jur, gen o trambulina si din ce am vazut urmeaza sa se mai instaleze si alte lucruri.
Piscina interioara este buna de savurat la orice ora, indiferent de vremea de afara. Noi ne uitam prin peretii de sticla cum ploua afara si noi ne balaceam in pisicina. Pentru doritori exista si sauna si am inteles ca urmeaza sa se deschida curand un cabinet de masaj.

Va spun sincer ca placerea nr. 1 a fost ferma in sine,  accesul permanent la purcei, vaci, caluti, la curtea cu animale. Zona asta e bine organizata, astfel incat nu trebuie sa va puneti cizme de cauciuc, pana si purceii au apartamente civilizate si curatenia este cat se poate de mare in cazul unui grajd. 3 pisici lenese si alintate va iau in primire si pana nu le mangaiati nu se lasa. Tinand cont starea uneia dintre pisici, data viitoare cand vom merge, cu siguranta numarul lor va fi mai mare. Idem la purcei, unde 3 scroafe aveau burtile mari si pline de purcei ce urmeaza sa se nasca in zilele ce urmeaza. Acolo viata se schimba in mod natural si normal, asa ca nu va asteptati la chestii fixe in peisaj. Si va spun foarte deschis ca ador mirosul de balegar curat decat de rahat mizerabil din Bucuresti si din zona noastra urbana atat de murdara, unde nu stim sa ne aruncam gunoiul sau sa ne culegem rahatii de caine. Ca sa nu mai zic de acel rahat ipocrit pe care il inghitim zilnic. Oamenii de la tara, cei adevarati, nu prea au timp de asta, ei dau cu coasa, sapa si daca se supara, se duc si mai taie niste lemne.

Ce este fix si stabil este nivelul de confort. Si da, putem vorbi de lux. Pentru ca e vorba de o curte inchisa, de camere mari si spatioase, de spatiu mochetat peste tot, de o sala de mese de unde nu pleci cu aroma mancarii in haine si in par. De lenjerii de pat impecabile, prosoape curate, lucruri ce par banale, insa lipsa lor pe mine ma face foarte iritabila. Baile sunt mari. Noi am avut o cabina de dus uriasa in care te poti spala linistit fara sa te temi ca uzi toata baia. Merita mentionat ca si vasurile de WC sunt de fist class, daca tot vorbim de confort, stim toti cat de mult conteaza ca tronul nostru de toate zilele sa fie prietenos, mai ales cand plecam de acasa.

Toata mancarea, inclusiv painea si deserturile, se fac acolo si din ingrediente din curte sau din alte curti, adica totul provine din lucruri din zona. Oul este ou si veti fi socati de cum miroase laptele natural. Daca aveti nevoi speciale, anuntati din timp, practic la fiecare masa spuneti cam ce doriti la urmatoarea ca sa nu aveti surprize. Personalul este foarte receptiv si anticipativ si o sa va intrebe la fiecare masa ce veti alege pentru masa urmatoare ca sa nu fie probleme.

Cam asa arata un mic dejun de copil,  sunt si briose de casa alaturi de laptic, pastrama este tot de casa

Platou de aperitive de seara

Cel mai bun humus mancat in ultimii ani, atat de proaspat, am mancat tot, platoul traditional a fost pentru baieti


O sa va spun si ce e posibil sa nu va placa. 
Tinand cont ca totul se intampla in acea curte, unii se vor simti plictisiti, e foarte posibil.
Piscina poate deveni prea mica daca vrem sa mergem toti din pensiune si daca uitam sa mai iesim. Ca idee, pensiunea are 11 camere, in fecare camera incap minim 2 persoane, asa ca 22 de oameni toti la piscina e cam mult. Dar, e bine sa invatam sa fim si civilizati si sa mai iesim din pisicina daca tot ne-am facut moftul.
Mancarea este traditionala spre tipic romaneasca, totul se face acolo. Asa ca daca vreti fructe de mare sau pizza, nu o sa fiti satisfacuti.
Nu manele, nu manele, nu manele, deci daca vrei sa mergi sa il asculti pe Salam, inchide-te in masina si asculta singur.
Nu se fumeaza in camere, dar ai o terasa mare afara unde poti polua aerul curat de tara.
Pernele sunt cam mari si cam grasane, mie personal mi-a fost cam greu sa dorm pe ele, noroc ca existau doua tipuri de perne in camera si le-am ales pe cele mai mici.
As fi preferat in zona de fitness, pe langa banda de alergat, sa mai fie o bicicleta si eventual un stepper ceva, da, sunt pretentioasa pentru ca am cu cine.
Televizorul din camera sta cam prost la capitolul semnal, insa nu prea am resimtit nevoia de a il deschide, era mai mult de trezire dimineata.

Una peste alta, un sejur de 2 nopti, 2 adulti si un copil de aproape 7 ani ne-a costat cu tot cu bauturi in plus aproximativ 1500 de lei. In banii astia am avut camera mare, cu doua paturi duble, toate mesele incluse ( daca voiam portii in plus sau gustari intre mese, se putea cere, insa nu mai aveam loc in stomac), apa plata si minerala,  lapte, cafea dimineata, acces la piscina, plimbare cu poneiul si tot ce era in jur. Practic am mai platit motorina, pentru ca altceva nu am mai avut ce. Nu, nu este ieftin, asta discutam si cu cei care ne-au mai intrebat, insa confortul costa, ma refer la confortul adevarat. Daca puneam cap la cap, daca mergeam in alta parte poate cheltuiam mai putin, dar nu aveam atatea lucruri. Si am mancat un humus atat de bun si choux a la creme ca la mama acasa, asa ca doar asta a facut toti banii. Ca sa nu mai zic ca baietelul meu a exersat partea de inot de atatea ori fara sa fiu nevoita sa ies macar din pensiune. Ca sa nu mai zic ca a hranit prima data in viata lui cai si vitei.

Ca idee, o data la cateva luni, merita sa va rasfatati intr-un loc frumos. Cautati si am auzit ca in tara au mai aparut pensiuni in acelasi stil. Eu zic sa incurajam acestei intreprinzatori, sa lasam curat in urma noastra, sa nu plecam cu veioza dupa noi, chiar daca ne-a placut mult, si sa le multumim sincer cand plecam.

Seara, la piscina

Dimineata, hranim vitelul 



Date de contact Ferma Club:

Telefon: 0735.854.955

Email: rezervari@fermaclub.ro

Facebook: https://www.facebook.com/FermaClub/

1 comments:

Write comments
26 mai 2017 la 12:14 delete

Ce frumos, Ani!.. :) Stiu despre ce spui, anul trecut exact ca voi am preferat sa mergem intr-o pensiune din Apuseni la fel de confortabila si faina. Seara ne-au lasat sa facem foc de tabara, mamaliga la un ditamai ceaun pregatit frumos in curte si tot acolo ne-au invatat sa facem langosi unguresti cu branza telemea de la ei. O minune sa petreci astfel cateva zile pentru noi care stam in orase mari.

Reply
avatar