Libris.ro alaturi de Salvati Copiii a ajuns la a 7-a dotare a unei maternitati

17:04:00 0 Comments A+ a-



Libris.ro, cea mai mare librarie online din Romania, este alaturi de Salvati Copiii Romania la dotarea maternitatii din Spitalul Judetean de Urgenta din Alba Iulia, singura maternitate de nivel 2 din regiune. Salvaţi Copiii va dota secţia de neonatologie cu aparatura medicala performanta, absolut necesara actului medical, in valoare totala de 20.766 de euro, suma ce provine integral din donatiile realizate prin intermediul Libris.ro de catre clientii librariei.



Astfel, maternitatea din Alba Iulia va putea sa asigure o intervenţie medicala imediata şi adecvata in cazurile de prematuritate, avand la dispoziţie o masa radianta Baby Therm Draeger, in valoare de 7.500 euro, un analizor de gaze sangvine Opti Medical, a carui valoare se ridica la 6.366 de euro si un incubator terapie intensiva - Atom Rabee Incu Dutchmed, in valoare de 6.900 euro.
In maternitatea Alba Iulia se nasc anual in jur de 1.200 de copii, dintre care cca. 10% prematuri, cu nevoi speciale de ingrijire din primul minut de viata.
Libris.ro s-a alaturat programului de reducere a mortalitatii infantile al organizatiei Salvati Copiii in decembrie 2014, metoda pusa la dispozitia utilizatorilor fiind una foarte simpla. La fiecare comanda plasata pe Libris.ro, acestora li se ofera optiunea de a dona pentru Salvati Copiii. 230.000 de clienti au donat pana acum, iar valoarea medie a unei donatii este de 3,8 de lei.
“Ne bucuram sa vedem ca procentul clientilor care aleg sa faca si o donatie atunci cand comanda prin intermediul Libris.ro este de 23%, o valoare aliniata la media europeana. Clientii au posibilitatea de a adauga o suma la comanda lor, 1 leu, 3 lei, 5 lei sau o alta suma pe care o completeaza ei. Valoarea medie a unei donatii este sub 1 euro, ceea ce ne arata o data in plus ca din putin putem face mult bine. Sumele donate de clienti sunt folosite integral pentru dotarea maternitatilor in proiectul cu Salvati Copiii” –declara Loredana Tudor, Director de Marketing Libris.ro.
Pana acum, sumele donate, in valoare totala de peste 200.000 de euro, au fost folosite pentru echiparea Spitalului de Copii Sfanta Maria Iasi, Spitalului de Obstetrica Ginecologie „Ioan Sbarcea” Brasov, Spitalului Judetean de Urgenta pentru Copii Brasov, Maternitatii Filantropia si Maternitatii Polizu din Bucuresti si Maternitatii „Dominic Stanca” Cluj-Napoca si, din 26 februarie, Maternitatea Spitalului Judetean Alba Iulia.
“Sta si in puterea noastra sa modelam lumea in care traim, sa facem bine, sa daruim speranta. Peste 230.000 de clienti Libris au rezonat cu acest proiect. Lor le multumim astazi pentru ca am ajuns la Alba-Iulia, la a saptea dotare impreuna cu Salvati Copiii si pentru ca am atins pragul de 200.000 de euro donati cu sprijinul librariei online Libris.ro –adauga Loredana Tudor.
Desi mortalitatea perinatala ajunge la 90% daca un prematur precoce nu se naÅŸte in spitalul adecvat echipat, in prezent, in Romania exista doar 23 de unitati de nivel III de terapie intensiva nou-nascuti, dintre care noua in Bucuresti.
“Este deja a ÅŸaptea dotare pe care SalvaÅ£i Copiii o face impreuna cu Libris.ro. Dincolo de faptul ca sectiile pentru copii primesc aparatura medicala vitala pentru salvarea bebeluÅŸilor, o reusita a acestui demers este responsabilizarea atat a publicului larg, cat ÅŸi a companiilor. Pentru noi, un partener ca Libris.ro este un semnal pozitiv pentru intreaga societate, este un exemplu de colaborare intre sectorul ONG ÅŸi sectorul privat cu impact major in vieÅ£ile copiilor. Speram ca aceste acÅ£iuni sa fie un exemplu pentru cat mai multe companii" , a declarat Gabriela Alexandrescu, PreÅŸedinte executiv SalvaÅ£i Copiii.
Echipamentele medicale insuficiente raman o problema frecventa in Romania, conform datelor din analiza Salvati Copiii privind situatia maternitatilor din Romania. 13% dintre maternitatile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-nascutii prematuri, 56% dintre maternitatile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator si 14% dintre maternitatile de nivel III au o singura masa de reanimare pentru copii.



Despre Libris.ro
Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.
Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alaturat Organizatiei "Salvati Copiii" in proiectul de reducere a mortalitatii infantile in Romania.

Sursa: comunicat de presa