Renovam sau plec la mama?

16:59:00 7 Comments A+ a-


Renovarea unui apartament de bloc inseamna cel mai mare act eroic pe care il poate face stalpul familei moderne. Print-o renovare cu succes, el devine un fel de Ulise, un fel de Hercule, ba chiar un erou al familiei! Mai ales daca la final consoarta este multumita si pe deplin satisfacuta. Daca ea spune ca acea culoare de vopsea nu seamana cu aia din poza, poate fi inceputul unei tragedii. Doamne fereste, poate fi chiar motiv de divort. Dar daca isi face rapid un album pe Facebook cu poze din casa si ii da tag eroului consort, asta da inceput de iubire nemarginita. Ea va ramane atasata si de casa, si de eroul ei Mesterica si vor trai fericiti pana la adanci batraneti.

Mai in gluma, mai in serios, treaba asta cu renovat, varuit, schimbat chiuvete, gresie si faianta reprezinta un prag de maxima incercare pentru un cuplu. Stii cum e, altii au trecut de foamete si de razboi si au ajuns la nunta de aur. In ziua de azi, daca vei trece de toate renovarile din viata ta si daca si la nunta de aur vei fi vestit pentru cum ai pus tu blatul ala in bucatarie, ai sanse sa fii pomenit si de nepotii nepotilor tai si pastrat in arhiva de poze a famliei. 

In viata mea, am trecut pana acum cam prin doua renovari majore. In familia noastra mergem pe principiul putin si bun, simplu si util. Avem oroare de zorzoane, culori, usite si cuierase, nu ne plac gresiile cu model, chestiile cu auriu si cu sclipici, nu ne plac baile negre care chipurile sunt noul strigat in materia de design al baii.
In bucatarie, imi place sa fie totul la indemana si sa am blaturi pe care sa fac rapid orice.  Nu imi plac covoarele, asa ca mergem pe ideea de pardoseli libere si care sa ne permita sa le curatam bine.

Pana acum am stiut de clasica sintagma "gresie si faianta" fara de care nu te poti numi maimuta urbana cocotata in apartamentul tau. Alesul si caratul acelor placi greoaie ramane o alta proba de foc a oricarei familii care se respecta. Cate cutii de gresie ai carat la viata ta? Pfff, pai daca nu ai trecut prin asta, degeaba esti cetatean la bloc.

De curand am aflat de cuart. Cuart, da, exact asa. Stiam de ceas cu cuart si alte chestii fandosite, dar sa pun eu pe jos cuart in casa in loc de gresie, nu m-as fi gandit in 1000 de ani. Acum te invit sa citesti treaba de mai jos ca sa intelegi de ce ai putea face ca viitoarea ta renovare sa schimbe destinul familiei tale.


Daca nu a avut stare sa citesti tot, iti zic eu. Materialul asta e mai usor si mai rezistent decat tot ce ai tu prin casa. Arata si mai bine si o sa bagi in incurcatura musafirii. O sa ii gasesti pe la bucatarie pipaindu-ti blatul si o sa ii vezi dand cu mana asa incet sa vada ce e smecheria asta prin casa ta. Pana la urma , or sa te intrebe si tu o sa le spui mandru sau mandra " Este cuart, nene Gica, este cuart".

Ca sa ma dau putin mai "doamna inginer care nu sunt" o sa va mai spun cateva lucruri, direct de la sursa.

Cuartul este un material cu absorbție și porozitate minimă, este antiderapant și ușor de întreținut. Dar nu este ușor de ales, întrucât paleta de culori nelimitată și gama diversificată de dimensiuni, forme și texturi stârnesc imaginația să creeze zeci de combinații potrivite pentru orice fel de spațiu.

În plus este ușor de transportat și instalat oriunde. Astfel, în casă poate fi folosit ca glafuri pentru ferestre, în placări de podele, pereți și trepte sau ca blat de bucătărie, de masă și pentru chiuvete de baie. Datorită calității superioare, certificate ISO, cuarțul este indicat și în magazine, centre comerciale, aeroporturi, stații și muzee.

Tinand cont ca inca putina lume stie de cuartul asta, eu zic sa te reorientezi si ai sansa sa fii primul din bloc, primul din familie, care va avea cuart prin casa si nu amaratele alea de placi de faianta de care banuiesc ca te-ai cam saturat.





7 comments

Write comments
Unknown
AUTHOR
18 decembrie 2017 la 17:30 delete

mi se pare buna chestia asta, chiar daca sa zicem suntem foarte conservatori uneori, de ce sa nu abordam si solutii de acest gen !

Reply
avatar
ioana soglu
AUTHOR
18 decembrie 2017 la 17:54 delete

Multumesc pentru informatii, sunt foarte interesata.

Reply
avatar
violeta
AUTHOR
18 decembrie 2017 la 17:55 delete

eu as folosi un astfel de material. un blat de bucatarie din cuart cred ca o sa ajunga pe wishlist. genul asta de materiale cred ca aduc si a good vibe in casa. am sa studiez treaba asta legata de cuart, imi place.

Reply
avatar
18 decembrie 2017 la 18:26 delete

mie imi pare rau ca nu stiu de mai multa vreme....

Reply
avatar
18 decembrie 2017 la 18:27 delete

Mie niciodata nu mi-a trecut prin cap sa poti pune cuart in casa :))

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
19 decembrie 2017 la 13:50 delete

Buna! Sunt constienta ca de-a lungul timpului oamenii au folosit tot felul de materiale pentru a-si infrumuseta casele. Incepand cu piatra de rau, granit, alabastru si marmura. De curand am vazut o sala de baie placata cu alabastru. Are o vechime de peste 100 de ani dar arata ca din alta lume. :) Ce-i drept, nici mie nu mi-ar fi dat prin cap ca si quartz-ul ar putea fi folosit asa. Este interesant de vazut cum se adapteaza un atare cristal la nevoile casnice ale oamenilor. Chiar imi doresc sa stiu parerile si opiniile celor care il folosesc deja. Multumesc!

Reply
avatar