Chestii misto din toamna asta

12:48:00 0 Comments A+ a-



Dupa articolul cu chestii misto din vara asta, am zis sa ma laud si cu ce am facut in toamna asta.


Am inceput clasa pregatitoare. Folosesc pluralul pentru ca atunci cand copilul incepe scoala, practic toata familia incepe scoala. Si asa a fost si la noi si asa am vazut si la altii din jur. Am ramas insa la principiul simplitatii si am cumparat la capitolul rechizite chestii elementare. Avem noroc si de o doamna invatatoare cu maxim simt al realitatii care ne-a solicitat un minim de lucruri, sub toate estimarile noastre. Am apreciat insa ca a pus accentul pe calitate. Calitate si in ce produse selectam, si la capitolul asteptari reale fata de copil si de scoala. Ma tot gandesc sa scriu un articol si pe teme de scoala, dar mai las sa acumulam experienta sa vin cu ceva inchegat.

Raffaello a trecut de 6 luni pe 1 noiembrie. Este varsta de la care, din punct de vedere stiintific, o pisica poate incepe sa se reproduca. Nu am luat insa in calcul caracteristicile rasei persane. Sunt lenesi, maxim de lenesi. Cu cat mediul in care traiesc este mai bun pentru ei, devin si mai lenesi. Panda asteapta, ea are peste un an si este apta sa aduca pe lume primii ei pui. Numai sa se decida Printul Lenes.



Hamsterul nostru pare a fi fetita si este cel mai sociabil hamster pe care l-am avut pana acum. Este al 3-lea hamster si am aflat si noi cu tristete ca durata lor de viata este de 2-3 ani. Este mancacioasa si recunosc ca nu doar stam de vorba, dar impartim uneori o firimitura de biscuite digestiv cu ciocolata, asa ca fetele care tin la silueta.

Am iesit in natura mai mult, adica la pescuit. Eu am trecut peste frica de apa, adia de stat pe mal si am savurat o liniste unica. Baietii mei au pescuit. Eu am frecat menta la propriu, nu era menta, erau diverse alte frunze. Plus am servit sandwichuri din sacosa.

Am reusit sa finalizam camera celui mic care de acum nu ma este asa mic. Pff, inseamna multa munca si investitii, insa pe el il ajuta sa simta ca treaba se schimba si are si el responsabilitati pe bune.

Trebuie sa va arat ce tort a avut pentru 7 ani, un tort cu Sponge Bob cum nu am mai vazut pe la alte evenimente similare si pe care ni l-a facut cineva care este freelancer pe zona asta. Merita sa ii facem publicitate, nu de alta, dar urmeaza sa ii comandam ceva pentru Craciun, dupa ce am mancat si tort de Halloween si tort de Sponge Bob. Pe domnul George Tudor il gasiti pe Facebook aici si preia comenzi doar pentru Bucuresti, fireste,



Continuam sa mergem la scoala de engleza, la Shakespeare, si uite asa imi dau seama ce bine ar fi fost sa fi facut si eu ceva similar la vremea mea. Este un efort pentru mine si ca timp, un efort financiar pentru bugetul familiei, insa cand se intoarce de acolo spunand diverse chestii si fiind si incantat de cum s-au jucat la engleza, este tot ce ne dorim. Ca idee, Shakespeare school are mai multe sedii prin Bucuresti, au si un site, daca va tenteaza, cautati-i. Un an scolar cu 2 lectii pe saptamana ajunge  la 2800 de lei si se poate plati in rate.

Pentru ca m-ati mai intrebat de treaba asta cu bona, pana la cati ani sa avem asa ceva, cum facem dupa ce incepe scoala, daca e mai bine afterschool etc, eu o sa spun ca cea mai buna solutie pentru noi este tot bona noastra, deja super integrata in familie si fara de care nu ne prea imaginam peisajul de acasa. Aici sunt in abordarea conservatoare, dar realista, daca avem deja cea mai buna optiune, de ce sa caut altceva? Fireste ca as fi optat pentru afterschool daca nu aveam alta optiune, eu zic insa sa privesc mereu la ce este mai bine pentru copil la modul realist. Daca de astazi, de la 7 ani, il obisnuiesc sa stea peste 7 ore la scoala ( afterschool e tot un fel de scoala), cum o fi cand va munci?
Plus ca cine ar pregati asa un mic dejun pentru pustiul nostru la afterschool?


Am inceput sa avem cu cel mic si primele discutii realiste despre bani si cheltuieli. In mintea de copil inca nu exista intelegere de ce unii oameni au jeep si de ce unii nu au. Dupa ce ne-am umflat noi in pene traditionale ca totul se face din munca, el ne-a dat o replica misto, sa ne luam mai multe joburi ca sa avem o casa mai mare si o masina si mai mare. Asa am ajuns la Salonul Auto de anul acesta, el a ales masina si am decis toti 3 ca e multa munca sa o avem prea curand, dar nu imposibil. Intrebare comica: Mami, de ce nu muncesti si noaptea? I-am zis ca mi-ar fi imposibil, m-ar durea capul de atata munca si ne-am vedea foarte rar. Mami de ce nu ai invatat mai mult? Totusi nici dupa Master si cam 20 de ani de munca, i-am zis lui cum va spun si voua, nu am gasit solutia geniala de a face bani mai multi. Si tot lui i-am spus si va spun si voua ca sanatatea si timpul impreuna cu familia nu egaleaza nici macar un parc de masini de lux, doua vile si un depozit de jucarii. In final a fost de acord.


Va urez un final de toamna plin de bucurii adevarate! Bucuriile adevarate se spune ca nu au nevoie sa fie povestite. Totusi am simtit sa impartasesc cu voi, aici pe blog, lucruri care pot sa va dea si voua idei sa creati alte bucurii pentru voi.