Are sens sa fii corect?

17:27:00 2 Comments A+ a-


Are sens sa fii corect? Sau onest? sau etic?

Nu mai am nervii necesari sa spun detalii despre cum sta treaba cu corectitudinea in toate domeniile cu care am legatura.

Pana si in blogging se intampla niste chestii care nu mai au nici o explicatie. Bloguri care isi cumpara trafic si rezolva intr-o zi ce tu muncesti in 3 ani. Sau chiar rezolva mai bine.


Patesti taxe, taxe, taxe si intr-o zi ai nevoie de o ecografie. Si medicul de familie iti spune ca nu mai sunt fonduri sa le faci pe baza taxelor, sa mergi tot la privat sa le faci.

Vrei sa mananci sanatos. Te duci la Mega, dai o tarla de bani pe niste rahaturi bio si afli de fapt ca nu sunt bio. 

Mergi pe o sosea in Romania, zona centrala, Capitala. Si ai super gropi, iti rupi masina si trebuie sa platesti iar.

Platesti 500 de lei pe doua saptamani de cursuri de engleza sa mearga juniorul sa mai invete ceva, pentru ca oricum invatamantul romanesc e preocupat de birocratie si examene stupide de evaluare. 

De ce sa mai fiu corect? Dati-mi un singur motiv, in afara de chestia aia a mea interioara care imi spune sa raman om.


2 comments

Write comments
Unknown
AUTHOR
4 iulie 2017 la 16:44 delete

Motivul meu, personal, nu mi-as permite sa dau sfaturi, sunt putini oameni care au ramas corecti intru sistem corupt, care te ajuta fara sa-ti fie ruda, fara sa te judece, fara sa ceara nimic inapoi. Si... da, mai exista acei oameni, poate sunt putini, dar eu am intalnit cativa din acei oameni si de aceea mi-as dori sa fiu mereu corecta, sa pot face parte din grupul alcela mic care poate face diferenta!

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
5 iulie 2017 la 15:50 delete

Eu zic ca nu merita. Intr-adevar, mediul te face sa te transformi, dupa toate palmele pe care ti le iei de fiecare data cand ai contact cu el. Dar trebuie antrenament pentru a te transforma, pentru cei care nu sunt nascuti sa se potriveasca!

Reply
avatar