Recuperarea dupa Paste

14:15:00 4 Comments A+ a-


Pentru ca si sarbatoarea de Paste este un nou prilej de mancat in exces, de gatit in exces, de spalat vase in exces, cred ca e nevoie de un pic de recuperare dupa. Si cum chiar acum si eu ma aflu intr-o stare de recuperare dupa cele 2 zile de Paste, va recomand si voua cateva lucruri. Si unele recomandari sunt si un pic de fun. Ma uit in pozele frumoase de pe net cu masa de Paste, decorata asa romantic, si ma gandesc cum arata de fapt masa de Paste... mai ales dupa ce mancam.



  • Ceai de galbenele, ceai de sunatoare, ceai de ce ai... de ce mai vreti voi, dar nu ceai verde sau ceai negru. Nu imi sariti in cap cu ceaiul verde, insa oricat de laudat este, creste diureza intr-un mod fortat, adica ne obliga sa mergem sa facem pipi aiurea de 100 de ori, ceea ce nu e tocmai foarte sanatos.
  • Creme de maini in exces, masti de maini, chestiile alea de la Sephora sunt magici dupa ce ai spalat oalele de friptura, castronul de maioneza, zecile de pahare de suc/apa/vin dupa ce au venit musafirii.
  • Mers pe jos, pe langa bloc, urcat scari, etc, orice sa va miscati in aer, nu in jurul frigiderului;
  • Pe finalul celei de a treia zi de Paste, aruncati tot ce mai e super dulce si super caloric din frigider, stiu ca nu e ok, nu e nici ecologic, dar mai dati o sansa ficatului vostru. Oricum nu v-a mai ramas mare lucru si nu e sanatos sa stergeti si ultimele urme de salata boeuf de pe fundul castronului. Poate data viitoare in sfarsit vom intelege ca salata boeuf si friptura nu trebuie sa asigure hrana unui batalion. Acum serios, invatati sa gatiti in vase mici si renuntati la oalele alea de 7-8 litri.
  • Nu va uitati in jos spre covoare. Da, stiu ca in saptamana dinainte de Paste le-ati frecat, aspirat, batut, spumat etc si acum arata horror si firimiturile de cozonac amestecate cu piese de Lego formeaza un al doilea covor. Just relax, be zen, covorul este dedesubt si se odihneste, luati-l de model.
  • Nu va urcati pe cantar!!! Nu, nu, nu. V-ati urcat???? Treceti la prima recomandare si adaugati si tei in ceai, sa va calmeze.
  • Aveti dreptul sa intarziati in prima zi de munca de dupa Paste, asa ca mai dormiti ora, nu de alta, dar veti adormi la birou si .... intre o intarziere de dupa vacanta si intre momentul ala in care te trezeste colegul ca trebuie sa intrati in sedinta, cred ca mai bine alegeti prima varianta.
Sper sa va reveniti repede si sa retineti pana la Craciun ce ati patit de Paste ca sa nu mai repetati....

4 comments

Write comments
hapi
AUTHOR
20 aprilie 2017 la 17:56 delete

Bune sfaturi. N-am prea facut exces de dulce, mai multe fructe, așa ca pe mine m-a apucat gatitul la 3 zile dupa paste si am copt o cheesecake grozava!
Ceaiul verde nu-mi place, prefer menta.

Reply
avatar
20 aprilie 2017 la 20:15 delete

Cheesecake intentionam sa fac si eu de Paste, dar au fost prea multe :).

Reply
avatar
ANELY
AUTHOR
21 aprilie 2017 la 00:15 delete

Daa, CORECT! Am ascuns cantar pentru o saptamana.Prajiturile - astea imi fac cu ochiul mai abitir decat sotul......Mai in gluma , mai in serios , e nevoie de masuri DRASTICE!Primavara minunata -cred ca de luni isi reintra in drepturi.

Reply
avatar
ANELY
AUTHOR
21 aprilie 2017 la 00:16 delete

Scuze, cantarul am vrut sa scriu.....Numai bine.

Reply
avatar