Food Revolution Day a ajuns la a 7-a ediţie

15:04:00 0 Comments A+ a-


Începând cu luna martie, ȋn cadrul zilelor Școala Altfel anunţăm lansarea in premiera a primului program de educaţie alimentară practică "ȘCOALA DE NUTRIȚIE ȘI STIL DE VIAȚǍ SǍNǍTOS" și ȋn şcolile de stat, cu avizul MENS, program susţinut de Selgros Romania şi “Sănătatea ȋn farfurie”, ȋn parteneriat cu Food Revolution Romania, campanie iniţiată la nivel global de Jamie Oliver. Programul este dedicat copiilor de 6-12 ani din invăţământul preuniversitar, pentru a-i invăţa principii de baza pentru o alimentaţie sănătoasă, pentru a deprinde gustul legumelor și fructelor proaspete și a afla informaţii de bază despre provenienţa acestora, pentru a deprinde obiceiuri sănătoase de gătit acasă, ȋn familie şi a ȋnvaţa să-şi pregătească singuri micul dejun sau pacheţelul pentru şcoală.


Pe 19 mai, ȋn toată România și ȋn toată lumea se va sărbători Food Revolution Day ȋn școli, acasă, ȋn familie sau cu prietenii, un proiect global conceput de Jamie Oliver, care iși propune educarea zi de zi pentru o alimentaţie sănătoasă şi introducerea lecţiilor de educaţie alimentară şi gătit ca disciplină obligatorie ȋn toate şcolile de pe glob. “Food Revolution Day is everyday. Cook it, Share it, Live it.”

Sâmbătă şi duminică, 20 si 21 mai, vă aşteptăm la Grădina Verona ȋncepând cu orele 11:00-14:00 pentru o conferinţă de presă cu tema #RăsfăţulResturilor despre Junk food & Risipa alimentară, temă globală a Food Revolution Day de anul acesta. De asemenea, vom găti ȋmpreunăcopii, părinţi, profesori, bloggeri, chefi de renume şi voluntari Food Revolution și nu numai.
Ȋmpreună, parinţi și copii, vom ȋnvăţa despre importanţa legumelor și fructelor ȋn alimentaţia zilnică, de asemenea vom avea activări şi concursuri tematice susţinute de partenerii evenimentului.
 #NoJunk și #NuRisipeiAlimentare sunt hashtagurile campaniei Food Revolution de anul acesta.

Înscrierea ȋn programul Școala de Nutriţie și stil de viaţă sănătos  ȋn perioada Școala Altfel şi la evenimentul Food Revolution Day Grădina Verona Cărtureşti sunt GRATUITE, ȋn limita locurilor disponibile,  pentru copii de 6+ani ȋnsoţiţi de părinţi pe baza de ȋnscriere la email foodrevolutionromania@gmail.com cu susţinerea partenerului nostru principal Selgros Romania, a partenerilor și producătorilor locali precum Sloop, Delaco, Aqua Carpatica, Cărtureşti, cu sprijinul Smartbrand Consulting, Asociaţia Bucătarilor şi Cofetarilor Profesionişti Top Hospitality, Băcănia Verde, Legume de ţara, Canah Green Living, Calif, Topoloveni, și partenerilor media, cărora le mulţumim cu această ocazie.

La nivel global sunt peste 41 mil. de copii obezi sau supraponderali și peste 161 mil. de copii subnutriţi care nu primesc o alimentatie echilibrată şi sănătoasă necesară pentru dezvoltarea lor fizică şi mentală. De vină sunt lipsa educaţiei alimentare din şcoli şi de acasă şi industria care ȋncurajează şi recomandă produse cu foarte mult zahăr, alimentaţia preponderent junk food, procesată, cu mulţi aditivi, lipsită de legume şi fructe proaspete.

De aceea Food Revolution va lansa anul acesta o petiţie #healthynothungry pentru eliminarea alimentelor tip junk food din alimentaţia copiilor şi susţinerea educatiei alimentare. 
 Conform surselor OMS, România se situează pe locul 2 in UE ȋn ce privește obezitatea infantilă (fata de locul 3 in 2013). Aceasta este o situaţie alarmantă, iar măsurile educaţionale privind introducerea educaţiei alimentare ȋn şcoli, prin intermediul instituţiilor de ȋnvăţământ nu mai sunt doar o necesitate, ci o prioritate pentru a avea o generaţie viitoare sănătoasă.
De aceea Food Revolution va lansa anul acesta o petiţie #healthynothungry pentru eliminarea alimentelor tip junk food din alimentaţia copiilor şi susţinerea educatiei alimentare. Astfel vom ȋnvăţa să respectăm mâncarea, ingredientele, să ne bucurăm de o mâncare gătită acasă, ȋmpreună cu familiași să nu facem risipă de alimente.

Susţinem astfel mesajul lui Jamie Oliver: "Dorinţa mea este de a crea o mișcare puternică, durabilă, de a educa fiecare copil despre obiceiurile alimentare sănătoase, de a inspira familiile să gătească din nou şi de a ȋncuraja oamenii de pretutindeni să lupte ȋmpotriva obezitătii."


Food Revolution ȋn Romania şi ȋn lume. 

Prin lansarea campaniei şi in şcolile de stat dorim să implicăm cca. 18.000 de copii şi părinţi, acasă, ȋn atelierele de gătit pe care le vom organiza ȋn urmatoarea perioadă.

Food Revolution Day este ziua ȋn care se sărbătoreşte un proiect global unic de educaţie şi implicare condus de Jamie Oliver, adresat copiilor, adulţilor, companiilor, şcolilor, restaurantelor, şcolilor de gătit, chefilor, nutriţioniştilor, doctorilor, platformelor educaţionale sau simplilor foodies de zi cu zi.Oricine este invitat să organizeze un eveniment- fie şi o simplă cină cu prietenii.

Food Revolution Day a fost organizat prima oară ȋn 2012, pe 19 mai, de pasinonaţi ai alimentaţiei sănătoase din peste 80 de ţări, printre care Brazilia, Australia, Japonia, Canada, UK, Mexic şi Qatar. Sărbătoarea a prilejuit peste 1000 de evenimente locale şi dinner parties.

#RasfatulResturilor #LeftoversFeast
#foodrevolution  #Scoaladenutritie #NoJunk #NuRisipeiAlimentare

Sursa: comunicat de presa