Deficit de fier si Feroglobin

12:55:00 0 Comments A+ a-


De cativa ani, iau foarte rar suplimente alimentare. Nu pot uita insa suplimentele de fier pe care mi le recomandau medicii acum vreo 10-15 ani si care aveau un gust oribil. In casa am mereu cate o chestie "efervescenta", just in case pentru perioade mai grele, iar acum recent am primit si Feroglobin, un supliment de fier sub forma de capsule efervescente si cu un gust mai suportabil. In caz ca v-ar interesa, va las informatiile mai jos. Nu uitati totusi ca atunci cand aveti deficit de fier, sa cresteti si cantitatea de legume crude, sfecla, chiar salata verde si multe cruditati.
Te simți mereu obosit? Nu te poți concentra? Răcești des? Cauza ar putea fi lipsa fierului. Pe lângă aceste simptome neplăcute, riscurile unui deficit de fier nu sunt deloc de neglijat. Fierul asigură transportul oxigenului şi al substanţelor nutritive în organele vitale ale corpului, prevenind anemia. 
Având în vedere că în procesul de absorbție al fierului și în formarea globulelor roșii participă multe elemente nutriționale, în cazul unei anemii, suplimentarea doar cu fier are efecte mai mici asupra rezultatului tratamentului, decât dacă ar fi administrate toate elementele implicate în menținerea hemoglobinei la un nivel normal. 
De aceea este important și mai util să se administreze un supliment ce conține o cantitate moderată de fier (fiind astfel bine tolerat gastrointestinal), dar și cu vitamine B, acid folic, zinc, mangan.
Vavian Pharma propune suplimentul alimentar Feroglobin! Cu o formulă unică ce conține fier, dar și vitamine (B6, B12, acid folic) și minerale (zinc, cupru, mangan, iod), Feroglobin contribuie la:

  • formarea normală a globulelor roșii și a hemoglobinei
  • transportul normal al oxigenului în corp 
  • funcționarea normală a sistemului imunitar

NOU! Feroglobin se găsește acum și într-o formulă plăcută, ușor de folosit - Feroglobin FIZZ – capsule efervescente ce se dizolvă în apă și formează o băutură răcoritoare cu gust plăcut de portocale. Capsulele conțin și vitamina C, care ajută la absorbția fierului, dar și la funcționarea normală a sistemului imunitar.
Mai multe informații despre Feroglobin: http://www.magazinvavianpharma.ro/suplimente-nutritive/feroglobin-capsule-256   sau în farmacii.

Sursa info: comunicat de presa