18 ani de La Mama

14:12:00 0 Comments A+ a-


Inainte de povestea completa, va spun povestea mea cu restaurantele La Mama. Stiu doar ca atunci cand s-a deschis primul restaurant, undeva in zona stadionului Dinamo, rezervarile trebuiau facute si cu 3-4 zile inainte. La restaurantul din zona Ateneu, nu am reusit sa gasesc rezervare, undeva prin 2004, timp de doua weekend-uri. Cand s-a deschis La Mama din Carrefour Orhideea, am fost clienta fidela un an de zile si cred ca personalul de acolo ar fi intrat in panica daca nu m-ar fi vazut macar o data la 2-3 zile.
Cand am inceput sa renunt la carne, ma duceam la La Mama si ceream iahnie de fasole, o portie de mamaliga si telemea rasa pe o farfurie, ospatarii deja radeau si spuneau ca vor introduce in meniu "fasole a la Ani". Iar MBS-ul venea uneori cu extra de telemea, stiau ca sunt mare mancatoare de telemea cu mamaliga si ospatarii deja stiau ca cer extra telemea.

Si uite cum au trecut 18 ani. In ultimii ani, am mancat mai rar la La Mama, pentru ca gatesc acasa sau m-am obisnuit sa mananc mai mult acasa. Cu copil mic, nu ne placea sa mergem la restaurant. Insa la petrecerea de 18 ani, am mers chiar in familie, cu cineva foarte drag din familie, cumnata mea, si chiar cu copilul meu, care nu este el foarte monden, dar ii plac locurile unde se simte in largul lui. Ne-am simtit tare bine la La Mama Ateneu si mi-am dat seama ca e momentul sa revin pe la acest restaurant. Atmosfera din acest restaurant are ceva, nu pot sa spun ce, e pur si simplu placut sa merg acolo si sa stau acolo. La party chiar nu am gustat nimic, desi a fost un meniu extrem de apetisant tipic La Mama, dar am stat pur si simplu sa ma bucur de atmosfera, sa mai alerg dupa cel mic si sa povestesc cu oameni dragi. Ajunsa acasa, am desfacut insa borcanul de zacusa La Mama, oferit cadou de organizatori, si am savurat cu mare placere o zacusca gospodareasca. Daca tot terminasem zacusca de la mama mea...



Habar nu am sa va recomand ceva din meniul de la La Mama, insa este mai simplu sa mergeti si sa vedeti. Este imposibil sa nu gasiti ceva sa va placa. Iar daca sunteti vegetarieni si super sensibili ca mine, Slava Domnului exista si preparate de post. Oare or mai fi papanasii aceia impunatori si seducatori?? Daca ma duc si gasesc, promit sa postez o poza pe Facebook.

Cam asta ar fi tot, va las acum cu informatiile oficiale, pentru ca veti vedea ca e vorba de multa munca si multa strategie sa aduci omul intr-un cadru familiar si sa il faci sa simta ca sarmalutele alea ar putea fi facute poate de mama lui. Nu este un business usor, eu le urez insa sa le mearga bine si sa ma invite si cand vor face 40 de ani.

*  *  *

27 februarie 2017 este o zi specială pentru restaurantele “La Mama”, pentru ca înseamnă 18 ani de la deschiderea primului restaurant “La Mama” din BucureÈ™ti. Ce au însemnat cei 18 ani, spune chiar proprietarul lanÅ£ului de restaurante, dl. Cătălin Mahu: “Am inaugurat zece restaurante È™i trei cafenele. Am oferit locuri de muncă pentru mii de oameni È™i am ospătat milioane de clienÅ£i înfometaÅ£i È™i însetaÅ£i. Sunt 18 ani în care noi am rămas pe o piaţă în care restaurantele apar È™i dispar peste noapte È™i, mai mult, ne-am reinventat permanent”. - Cătălin Mahu

Åži, aÈ™a cum la 18 ani adolescenÅ£ii încheie o etapă importantă a existenÅ£ei lor pentru a începe una nouă, a maturităţii, aÈ™a È™i pentru restaurantele “La Mama”, 18 ani este vârsta tuturor posibilităţilor: nu mai trebuie să respecÅ£i regulile ca un copil, dar încă nu ai responsabilităţile unui adult; È™tii că ai crescut în toÅ£i aceÈ™ti ani, dar îţi dai seama că abia acum te dezvolÅ£i cu adevărat: este o vârstă „dulce”. De aceea, sloganul acestei aniversări a fost unul foarte sugestiv: „Sweet 18”. ClienÅ£ii restaurantelor au beneficiat în această zi de un Meniu Special de 18 lei pentru 18 ani. Un meniu ce a cuprins recomandările La Mama din cei 18 ani de bucătărie citadină: preparate româneÈ™ti si cu influenÅ£e ale altor popoare, o parte ce au facut deja istorie de 18 ani, iar pe de altă parte, “new-entry-uri” în meniul restaurantelor. Ziua festivă s-a încheiat cu o petrecere între prieteni, parteneri, colaboratori, bloggeri È™i jurnaliÈ™ti, ce a avut loc la restaurantul La Mama Ateneu, iar dress-code-ul a fost la fel de versatil precum meniul: denim&Ro., pentru că “La Mama” recunoaÈ™te È™i pretuieÈ™te costumul românesc realizat cu măiestrie din materiale naturale, iar ia romanească se va afla întotdeauna la loc de cinste în conceptul de restaurant „La Mama”. Ne-a încântat pe note de jazz, Viorica Pintilie Band.

“La Mama” înseamnă astăzi o bucătărie cu gustul celei “de acasă”, o bucătărie românească È™i internaÅ£ională, dar una citadină, urbană, reinterpretată. Vorbim, practic, despre versatilitate în bucătărie: recunoaÈ™terea È™i preÅ£uirea preparatelor cu tradiÅ£ie dar È™i o deschidere catre tot ceea ce este nou. Preparatele clasice sunt adevărate surse de inspiraÅ£ie pentru bucătăria modernă, citadină, atât cea românească, cât È™i cea internaÅ£ională, de unde restaurantele La Mama au “împrumutat” preparate celebre: escalop sau burger. ClienÅ£ii regăsesc acum în meniurile restaurantelor, midii proaspete din Marea Neagra (în sezon) alături de varză cu ciolan sau deja celebrii papanaÈ™i sau clătitele cu dulceaţă. “Å¢inem pasul cu tendinÅ£ele pietei È™i cerinÅ£ele clientului modern, pentru că totul s-a schimbat: mentalităţile, gusturile, obiceiurile de consum”. – a declarat dl. Mahu.

Partenerii evenimentului au fost: Tuborg, PepsiCo, Crama Histria, Zestrea by Liliana Turoiu, Editura RAO, RADIC Star, Macromex, Conti Grup,  Marathon Distribution, Vinuri de Macin, ALBALACT Horeca Top.
“ÃŽn primul rând, La Mama este un client de care nu ne-am despărÅ£it niciodată. Să susÅ£ii un brand pe termen lung înseamnă muncă continuă. A È™tiut mereu să Å£ină clienÅ£ii aproape, facând produse de calitate în mod permanent, pregătindu-le surprize, făcându-i să se simtă ca acasă.  ÃŽn al doilea rând, am colaborat atât în perioade de prosperitate, cât È™i în perioade mai dificile. Vă mulÅ£umim pentru suportul È™i fidelitatea demonstrată în cei 18 ani È™i vă dorim mult succes în continuare È™i să avem o colaborare bună È™i în următorii 18 ani.” Shachar Shaine, United Romanian Breweries Bereprod (URBB)

Alături de alte 44 de ţări, PepsiCo România face parte din divizia PepsiCo Europe, liderul pe piata de băuturi ÅŸi produse alimentare în Europa, având peste 50 000 de angajaÅ£i. ÃŽn România, PepsiCo deÅ£ine 2 unităţi de producÅ£ie: una pentru băuturi răcoritoare (situată in DragomireÅŸti, judetul Ilfov, inaugurată în 2009) ÅŸi una pentru snacks-uri (în PopeÅŸti-Leordeni, inaugurată în 1995). PepsiCo deÅ£ine un portofoliu bogat de branduri în România, atât pe partea de băuturi răcoritoare, cât ÅŸi de snacks, branduri care constituie simbol al calităţii ÅŸi care au nume binecunoscute ÅŸi respectate — Quaker Oats, Tropicana, Gatorade, Lay’s ÅŸi Pepsi-Cola. 
Crama Histria: o nouă filă în vechile poveÅŸti... povestea care începe încă din zilele în care zidurile cetăţii Histria răsunau de cântec si veselie, de versuri meÅŸtesugite ÅŸi licori magice, toate închinate zeului Dionysos. Povestea nu începe cu crama, ci începe cu o bucată de pămant, cu raze de soare ÅŸi valurile mării, cu mâini bătătorite de trudă, de vreme rea sau bună, de vânt sau ploaie. Crama Histria doar o continuă, adăugând filă cu filă, bob cu bob, picătură cu picătură. Se pregăteÅŸte vinul MIrachi cu atentie, îndemânare ÅŸi răbdare, apoi vinurile, albe, roÅŸii sau rose sunt ambalate ÅŸi livrate cu cea mai mare atenÅ£ie. 

„Zestrea” by Liliana Turoiu este un proiect cultural de promovare a identităţii naÅ£ionale È™i a valorilor autentice româneÈ™ti, cu un puternic caracter educaÅ£ional, încurajând dialogul intercultural, adresat celor preocupaÅ£i de cultură, tradiÅ£ie ÅŸi modă. ÃŽn colecÅ£ia “Zestrea”, fota, ia, brâul sau ilicul sunt surse de inspiraÅ£ie pentru broderii moderne utilizate în creaÅ£ii vestimentare contemporane, îmbinând măiestria materialelor preÅ£ioase, precum dantelă, tul, catifea ÅŸi mătase metalizată ÅŸi a broderiilor elaborate, de inspiraÅ£ie medievală. Proiectul cuprinde atât colecÅ£ia vestimentară modernă, inspirată din costumul tradiÅ£ional românesc, cât ÅŸi un album de artă ÅŸi costum, ale cărui fotografii au fost realizate în Castelul Bran. 

O ieÈ™ire cu familia este cea mai bună ocazie să răsfoieÈ™ti o carte. Editura RAO È™i restaurantele La Mama s-au hotarât să vină în întâmpinarea dorinÈ›elor clientilor È™i au inventat „Biblioteca La Mama” de unde cititorii pot alege cele mai interesante volume în timp ce își savurează cafeaua sau aÈ™teaptă să li se aducă gustarea. Editura RAO are câte o carte pentru fiecare: pentru o mamă cu puÈ›in timp liber dar mereu la modă sau pentru un tată pasionat de thrillere, pentru un baieÈ›el amator de dinozauri sau pentru o fetiță îmbrăcată în prinÈ›esă, pentru un unchi stresat căruia îi place să deseneze sau pentru o vecină care iubeÈ™te gastronomia. Editura RAO. O carte pentru fiecare.

Într-un loc plin de istorie, binecuvântat de Dumnezeu prin bogația roadelor pamântului pe dealurile Stefăneștiului s-a nascut în anul 1993, RADICSTAR. Prin preparatele sale, compania aduce în casele oamenilor bun gust și sănătate, izvorâte atât din calitatea excelentă a materiilor prime și condimentelor folosite precum și din dragostea depusă pentru realizarea produselor marca RADICSTAR.

De peste 20 ani, Macromex este liderul în industria de produse alimentare pe segmentul de produse congelate È™i refrigerate. ExperienÈ›a în domeniu, pasiunea de a fi mereu cu un pas înainte, profesionalismul, calitatea produselor È™i schimbările pieÈ›ei au determinat o evoluÈ›ie constantă si susÈ›inută a companiei. Dintre brandurile aflate în portofoliu fac parte: Edenia, Corso, La Strada, Untul President, Farm Frites, Akadia. 

Încă din anul 2000, anul înființării, Conti Grup și-a propus ca obiectiv să contribuie la dezvoltarea segmentului HoReCa prin distribuirea și acordarea de consultanță și service pentru cele mai performante echipamente și accesorii, de o calitate incontestabilă, menite să deservească ani de zile fără probleme. Rezultatul? Performanță de top calibrată la adevăratele nevoi și o exploatare fără griji.

Marathon Distribution Group este o companie de distribuţie produse alimentare înfiinţată în 1991. Marathon Distribution Group are divizii de retail, HoReCa, panificaţie şi cofetărie, food industry şi frozen food şi operează la nivel naţional, prin cele 13 depozite proprii. Totodată, este principalul distribuitor al brandului Olympia.

Podgoria Sarica Niculitel, cea mai veche podgorie a Dobrogei, reuneşte ca centre viticole: Macin, Niculiţel şi Tulcea. Făcând parte din centrul viticol Macin, domeniul Alcovin se întinde pe 300 de hectare, a luat naştere în 2002, iar din 2011 este furnizor oficial al Casei Regale a României.
ALBALACT HORECA TOP: lactate destinate profesioniştilor. Pentru ALBALACT, calitatea nu este un vis, ci o promisiune. De aceea, compania a lansat o gamă completă de lactate cu ambalaje cu gramaj mare, dedicată exclusiv profesioniştilor din horeca: Albalact Horeca Top. Ingrediente cu experienţă.

Si ceva clip de la eveniment realizat de Antena 1: