18 ani de La Mama

14:12:00 0 Comments A+ a-


Inainte de povestea completa, va spun povestea mea cu restaurantele La Mama. Stiu doar ca atunci cand s-a deschis primul restaurant, undeva in zona stadionului Dinamo, rezervarile trebuiau facute si cu 3-4 zile inainte. La restaurantul din zona Ateneu, nu am reusit sa gasesc rezervare, undeva prin 2004, timp de doua weekend-uri. Cand s-a deschis La Mama din Carrefour Orhideea, am fost clienta fidela un an de zile si cred ca personalul de acolo ar fi intrat in panica daca nu m-ar fi vazut macar o data la 2-3 zile.
Cand am inceput sa renunt la carne, ma duceam la La Mama si ceream iahnie de fasole, o portie de mamaliga si telemea rasa pe o farfurie, ospatarii deja radeau si spuneau ca vor introduce in meniu "fasole a la Ani". Iar MBS-ul venea uneori cu extra de telemea, stiau ca sunt mare mancatoare de telemea cu mamaliga si ospatarii deja stiau ca cer extra telemea.

Si uite cum au trecut 18 ani. In ultimii ani, am mancat mai rar la La Mama, pentru ca gatesc acasa sau m-am obisnuit sa mananc mai mult acasa. Cu copil mic, nu ne placea sa mergem la restaurant. Insa la petrecerea de 18 ani, am mers chiar in familie, cu cineva foarte drag din familie, cumnata mea, si chiar cu copilul meu, care nu este el foarte monden, dar ii plac locurile unde se simte in largul lui. Ne-am simtit tare bine la La Mama Ateneu si mi-am dat seama ca e momentul sa revin pe la acest restaurant. Atmosfera din acest restaurant are ceva, nu pot sa spun ce, e pur si simplu placut sa merg acolo si sa stau acolo. La party chiar nu am gustat nimic, desi a fost un meniu extrem de apetisant tipic La Mama, dar am stat pur si simplu sa ma bucur de atmosfera, sa mai alerg dupa cel mic si sa povestesc cu oameni dragi. Ajunsa acasa, am desfacut insa borcanul de zacusa La Mama, oferit cadou de organizatori, si am savurat cu mare placere o zacusca gospodareasca. Daca tot terminasem zacusca de la mama mea...Habar nu am sa va recomand ceva din meniul de la La Mama, insa este mai simplu sa mergeti si sa vedeti. Este imposibil sa nu gasiti ceva sa va placa. Iar daca sunteti vegetarieni si super sensibili ca mine, Slava Domnului exista si preparate de post. Oare or mai fi papanasii aceia impunatori si seducatori?? Daca ma duc si gasesc, promit sa postez o poza pe Facebook.

Cam asta ar fi tot, va las acum cu informatiile oficiale, pentru ca veti vedea ca e vorba de multa munca si multa strategie sa aduci omul intr-un cadru familiar si sa il faci sa simta ca sarmalutele alea ar putea fi facute poate de mama lui. Nu este un business usor, eu le urez insa sa le mearga bine si sa ma invite si cand vor face 40 de ani.

*  *  *

27 februarie 2017 este o zi specială pentru restaurantele “La Mama”, pentru ca înseamnă 18 ani de la deschiderea primului restaurant “La Mama” din București. Ce au însemnat cei 18 ani, spune chiar proprietarul lanţului de restaurante, dl. Cătălin Mahu: “Am inaugurat zece restaurante și trei cafenele. Am oferit locuri de muncă pentru mii de oameni și am ospătat milioane de clienţi înfometaţi și însetaţi. Sunt 18 ani în care noi am rămas pe o piaţă în care restaurantele apar și dispar peste noapte și, mai mult, ne-am reinventat permanent”. - Cătălin Mahu

Şi, așa cum la 18 ani adolescenţii încheie o etapă importantă a existenţei lor pentru a începe una nouă, a maturităţii, așa și pentru restaurantele “La Mama”, 18 ani este vârsta tuturor posibilităţilor: nu mai trebuie să respecţi regulile ca un copil, dar încă nu ai responsabilităţile unui adult; știi că ai crescut în toţi acești ani, dar îţi dai seama că abia acum te dezvolţi cu adevărat: este o vârstă „dulce”. De aceea, sloganul acestei aniversări a fost unul foarte sugestiv: „Sweet 18”. Clienţii restaurantelor au beneficiat în această zi de un Meniu Special de 18 lei pentru 18 ani. Un meniu ce a cuprins recomandările La Mama din cei 18 ani de bucătărie citadină: preparate românești si cu influenţe ale altor popoare, o parte ce au facut deja istorie de 18 ani, iar pe de altă parte, “new-entry-uri” în meniul restaurantelor. Ziua festivă s-a încheiat cu o petrecere între prieteni, parteneri, colaboratori, bloggeri și jurnaliști, ce a avut loc la restaurantul La Mama Ateneu, iar dress-code-ul a fost la fel de versatil precum meniul: denim&Ro., pentru că “La Mama” recunoaște și pretuiește costumul românesc realizat cu măiestrie din materiale naturale, iar ia romanească se va afla întotdeauna la loc de cinste în conceptul de restaurant „La Mama”. Ne-a încântat pe note de jazz, Viorica Pintilie Band.

“La Mama” înseamnă astăzi o bucătărie cu gustul celei “de acasă”, o bucătărie românească și internaţională, dar una citadină, urbană, reinterpretată. Vorbim, practic, despre versatilitate în bucătărie: recunoașterea și preţuirea preparatelor cu tradiţie dar și o deschidere catre tot ceea ce este nou. Preparatele clasice sunt adevărate surse de inspiraţie pentru bucătăria modernă, citadină, atât cea românească, cât și cea internaţională, de unde restaurantele La Mama au “împrumutat” preparate celebre: escalop sau burger. Clienţii regăsesc acum în meniurile restaurantelor, midii proaspete din Marea Neagra (în sezon) alături de varză cu ciolan sau deja celebrii papanași sau clătitele cu dulceaţă. “Ţinem pasul cu tendinţele pietei și cerinţele clientului modern, pentru că totul s-a schimbat: mentalităţile, gusturile, obiceiurile de consum”. – a declarat dl. Mahu.

Partenerii evenimentului au fost: Tuborg, PepsiCo, Crama Histria, Zestrea by Liliana Turoiu, Editura RAO, RADIC Star, Macromex, Conti Grup,  Marathon Distribution, Vinuri de Macin, ALBALACT Horeca Top.
“În primul rând, La Mama este un client de care nu ne-am despărţit niciodată. Să susţii un brand pe termen lung înseamnă muncă continuă. A știut mereu să ţină clienţii aproape, facând produse de calitate în mod permanent, pregătindu-le surprize, făcându-i să se simtă ca acasă.  În al doilea rând, am colaborat atât în perioade de prosperitate, cât și în perioade mai dificile. Vă mulţumim pentru suportul și fidelitatea demonstrată în cei 18 ani și vă dorim mult succes în continuare și să avem o colaborare bună și în următorii 18 ani.” Shachar Shaine, United Romanian Breweries Bereprod (URBB)

Alături de alte 44 de ţări, PepsiCo România face parte din divizia PepsiCo Europe, liderul pe piata de băuturi şi produse alimentare în Europa, având peste 50 000 de angajaţi. În România, PepsiCo deţine 2 unităţi de producţie: una pentru băuturi răcoritoare (situată in Dragomireşti, judetul Ilfov, inaugurată în 2009) şi una pentru snacks-uri (în Popeşti-Leordeni, inaugurată în 1995). PepsiCo deţine un portofoliu bogat de branduri în România, atât pe partea de băuturi răcoritoare, cât şi de snacks, branduri care constituie simbol al calităţii şi care au nume binecunoscute şi respectate — Quaker Oats, Tropicana, Gatorade, Lay’s şi Pepsi-Cola. 
Crama Histria: o nouă filă în vechile poveşti... povestea care începe încă din zilele în care zidurile cetăţii Histria răsunau de cântec si veselie, de versuri meştesugite şi licori magice, toate închinate zeului Dionysos. Povestea nu începe cu crama, ci începe cu o bucată de pămant, cu raze de soare şi valurile mării, cu mâini bătătorite de trudă, de vreme rea sau bună, de vânt sau ploaie. Crama Histria doar o continuă, adăugând filă cu filă, bob cu bob, picătură cu picătură. Se pregăteşte vinul MIrachi cu atentie, îndemânare şi răbdare, apoi vinurile, albe, roşii sau rose sunt ambalate şi livrate cu cea mai mare atenţie. 

„Zestrea” by Liliana Turoiu este un proiect cultural de promovare a identităţii naţionale și a valorilor autentice românești, cu un puternic caracter educaţional, încurajând dialogul intercultural, adresat celor preocupaţi de cultură, tradiţie şi modă. În colecţia “Zestrea”, fota, ia, brâul sau ilicul sunt surse de inspiraţie pentru broderii moderne utilizate în creaţii vestimentare contemporane, îmbinând măiestria materialelor preţioase, precum dantelă, tul, catifea şi mătase metalizată şi a broderiilor elaborate, de inspiraţie medievală. Proiectul cuprinde atât colecţia vestimentară modernă, inspirată din costumul tradiţional românesc, cât şi un album de artă şi costum, ale cărui fotografii au fost realizate în Castelul Bran. 

O ieșire cu familia este cea mai bună ocazie să răsfoiești o carte. Editura RAO și restaurantele La Mama s-au hotarât să vină în întâmpinarea dorințelor clientilor și au inventat „Biblioteca La Mama” de unde cititorii pot alege cele mai interesante volume în timp ce își savurează cafeaua sau așteaptă să li se aducă gustarea. Editura RAO are câte o carte pentru fiecare: pentru o mamă cu puțin timp liber dar mereu la modă sau pentru un tată pasionat de thrillere, pentru un baiețel amator de dinozauri sau pentru o fetiță îmbrăcată în prințesă, pentru un unchi stresat căruia îi place să deseneze sau pentru o vecină care iubește gastronomia. Editura RAO. O carte pentru fiecare.

Într-un loc plin de istorie, binecuvântat de Dumnezeu prin bogația roadelor pamântului pe dealurile Stefăneștiului s-a nascut în anul 1993, RADICSTAR. Prin preparatele sale, compania aduce în casele oamenilor bun gust și sănătate, izvorâte atât din calitatea excelentă a materiilor prime și condimentelor folosite precum și din dragostea depusă pentru realizarea produselor marca RADICSTAR.

De peste 20 ani, Macromex este liderul în industria de produse alimentare pe segmentul de produse congelate și refrigerate. Experiența în domeniu, pasiunea de a fi mereu cu un pas înainte, profesionalismul, calitatea produselor și schimbările pieței au determinat o evoluție constantă si susținută a companiei. Dintre brandurile aflate în portofoliu fac parte: Edenia, Corso, La Strada, Untul President, Farm Frites, Akadia. 

Încă din anul 2000, anul înființării, Conti Grup și-a propus ca obiectiv să contribuie la dezvoltarea segmentului HoReCa prin distribuirea și acordarea de consultanță și service pentru cele mai performante echipamente și accesorii, de o calitate incontestabilă, menite să deservească ani de zile fără probleme. Rezultatul? Performanță de top calibrată la adevăratele nevoi și o exploatare fără griji.

Marathon Distribution Group este o companie de distribuţie produse alimentare înfiinţată în 1991. Marathon Distribution Group are divizii de retail, HoReCa, panificaţie şi cofetărie, food industry şi frozen food şi operează la nivel naţional, prin cele 13 depozite proprii. Totodată, este principalul distribuitor al brandului Olympia.

Podgoria Sarica Niculitel, cea mai veche podgorie a Dobrogei, reuneşte ca centre viticole: Macin, Niculiţel şi Tulcea. Făcând parte din centrul viticol Macin, domeniul Alcovin se întinde pe 300 de hectare, a luat naştere în 2002, iar din 2011 este furnizor oficial al Casei Regale a României.
ALBALACT HORECA TOP: lactate destinate profesioniştilor. Pentru ALBALACT, calitatea nu este un vis, ci o promisiune. De aceea, compania a lansat o gamă completă de lactate cu ambalaje cu gramaj mare, dedicată exclusiv profesioniştilor din horeca: Albalact Horeca Top. Ingrediente cu experienţă.

Si ceva clip de la eveniment realizat de Antena 1: