Cum spalam hainele bebelusilor, CONCURS

21:32:00 39 Comments A+ a-

Acum scriu cu relaxare despre acest subiect. Acum vreo 7 ani eram crizata. Crizata si panicata. Cum spal hainele de bebe, le spal separat? Cu ce detergent? Cumpar alta masina de spalat pentru el? O, da, sentimentele materne devin uneori foarte intense si genereaza si chestii confuze. Inainte sa nasc am cumparat vreo 3 feluri de detergent de bebelusi, bio, ne-bio, dezinfectanti de rufe. Citisem prea multe si aveam senzatia ca sigur o sa ratez ceva, o sa fac ceva gresit si ce o sa se intample cu cel mic daca eu nu spal bluzita lui cu ce trebuie. Aveam senzatia ca un detergent pentru haine de bebe trebuie sa fie super scump ca sa imi garanteze calitatea. Am cheltuit aiurea pe niste detergenti comandati in afara Romaniei, in fine, nu va mai spun mai multe. Am un feeling ca va regasiti si voi in ce spun aici.


Primele 3 luni am fost super crizata, sa spal tot super atent, sa calc de 3 ori o bluza. Spre 6 luni reveneam la normal si cand Mihai pe la 8 luni deja alerga in 4 labe prin toata casa, prin toate colturile si il schimbam si de 7 ori pe zi ca sa fie impecabil, am realizat ca trebuie sa ma normalizez si eu la cap. Nu am mai spalat totul la 90 de grade, am incercat detergenti normali de supermarket. De bani aveam nevoie sa iau chestii mult mai importante decat sa cumpar cei mai bio si organici detergenti. In primele doua luni inteleg atentia, insa daca un bebelus are pielea sanatoasa si hainele sunt spalate la un program cu un ciclu lung de clatire, e ok si un detergent din supermarket gandit special pentru haine de bebelusi. De fapt, clatirea se poate repeta cu orice masina de spalat de cate ori vrem.

Si asa am dat peste Sano. Pe forumurile de mamici tot auzeam de Sano. Si am si cumparat intr-o zi. Sunt o persoana care evaluez chestiile dupa miros, inclusiv mancarea, si cu Sano a fost la fel. Era ceva in mirosul lui ce imi inspira ca treaba e buna. Ca atare si azi, cand cel mic deja nu mai e asa mic, tot la raftul cu Sano ajung destul de des. Si azi, cand el are 6 ani, eu tot separat ii tin saculetul lui de haine murdare si tot separat le spal. Pentru noi, adultii, si pentru textilele de casa cumpar tot felul de detergenti, stiti cum e curiozitatea, pentru el inca prefer Sano Maxima, detergent lichid. Ce imi place este ca si rufele raman moi si mirosul este super discret. Am incercat odata si pe viteza sa spal ceva cu el la mana si se clateste bine si la spalat de mana, se dizolva bine. Si acum o sa va mai spun ceva, cand pisica noastra Minnie a fatat primii pui, paturicile pe care dormeau ei, tot cu Sano Maxima am spalat. Deci crizata am ramas si acum in calitate de "bunica".



Si m-am gandit ca daca tot va povestesc atatea, sa dau ocazia la 5 dintre voi sa castigati un detergent lichid Sano Maxima Gel, 2 l. Un asemenea detergent va ajunge lejer pentru 2-3 luni, noi cel putin cam asa luam si pentru copil se intampla sa spalam si de doua ori pe saptamana. Se aduna, stiti cum e, nu va mai povestesc.

Pentru ca stiu ca printre voi sunt si gospodine carora le plac detergentii pudra sau balsamul de rufe, va las mai jos si niste informatii utile despre tot felul de produse Sano dedicate spalarii hainelor de bebelusi.


Sano Maxima Sensitive – Este un detergent de rufe foarte concentrat, delicat parfumat, bazat pe o formula fara enzime si inalbitori, este ideal pentru tesaturile bebelusilor, copiilor si ale persoanelor cu piele sensibila; Se poate utiliza pentru toate tipurile de fibre si la orice temperatura, detergent rufe de calitate superioara professional ce protejeaza si masina de spalat.

Detergent rufe pudra Sano Maxima Baby 3.25 Kg - 90 spalari
Detergent pudra,este dedicat hainelor de bebelusi si a persoanelor cu piele sensibila; este economic si efficient prin concentratia sa deosebita 3.25kg = 90 de spalari; inlatura petele dificile de ciocolata, sosuri, mancare bebelusi, fructe; nu contine inalbitori, clor si este hipoalergenic.

Balsam de rufe Sano Super Concentrat Baby 1L - 40 spalari.
Sano Balsam Super Concentrat de rufe catifeleaza, protejeaza, parfumeaza, previne electrizarea si usureaza calcatul tesaturilor.
Contine extract de Musetel, cu efect de parfumare, dar si de catifelare al hainelor.

Solutie indepartare pete Sano Oxygen Baby 3L- 60 spalari
Pielea delicată a copilului are nevoie de protecție maximă și atingere fina cu răsfăț . Sano a facut toate eforturile pentru a crea o linie de produse dedicata rufelor copiilor. Ce le curata în mod eficient, in timp ce protejează pielea delicată a copilului lui.
Toate produsele rufe Sano pentru copii sunt hipoalergenice, testate dermatologic și este potrivit pentru persoanele cu pielea sensibilă.
Produsul: este fara inalbitori! Fara clor! Hipoalergenic!

Produsele Sano se gasesc in majoritatea supermarketurilor, exista si magazine partener, iar daca aveti nelamuriri, le puteti scrie pe pagina de Facebook Sano Romania, sunt prompti.

Mecanism concurs:
Lasa-mi un comentariu la acest articol in care sa vii cu idei utile pentru intretinerea si curatarea hainutelor de bebelusi. Poate tu stii de ceva secret de la bunica, poate le calci intr-un anumit fel, habar nu am. Sau daca ai experiente interesante cu produse Sano, de asemenea poti intra in concurs si cu o asemenea poveste. In comentariu lasa-mi si numele de user cu care ai dat Like paginii Sano Romania si link-ul de share public al acestui concurs pe profilul tau. Toate conditiile mentionate sunt obligatorii, asa ca si daca esti priceputa la compuneri, nu uita de treburile tehnice cu Like si Share.

Voi premia cele mai interesante 5 comentarii, chiar vreau ca premiile sa ajunga la niste mamici la fel de preocupate sau chiar mai preocupate decat mine de curatenia hainutelor celor mici.

Data limita: 14 februarie 2017
Anunt pe cele 5 castigatoare ( sau castigatori, pot participa si tatici!) cel tarziu pe 16 februarie dimineata. Cei 5 castigatori vor trebui sa imi trimita un mesaj privat pe pagina mea de Facebook pana cel tarziu 20 februarie.
Premiile se vor expedia prin curier de catre Sano Romania doar pe teritoriul Romaniei.

Inspiratie maxima cu Sano Maxima va urez!

39 comments

Write comments
ada
AUTHOR
10 februarie 2017 la 22:07 delete

Buna Ana si eu am fost la inceput la fel ca tine am cautat cel mai bun detergent bio care sa fie delicat cu pilea bebelusului, le calcam cred ca de 3-4 ori numai ca sa nu ramana nici urma de microbi ,cu cat a crescut bebelusul nu am mai fost atat de exigenta cu calcatul hainurelor insa mi-am pastrat acelasi detergent de rufe Sano Sensutive si mi-am pastrat si obixeiul de a i le spal separat de rufele noastre.

Reply
avatar
sanditza
AUTHOR
10 februarie 2017 la 22:08 delete

Ah, cred ca stii ca atunci cand vad cosul de rufe se zburleste pielea pe mine, eu spal in multe reprize, am bebe de 9 luni,toodler de 3.9 ani si sotul cu hainele de la job, hainele mele si ce.i prin casa.Cu alte cuvinte daca fac media, nu e zi sa nu spal!Si de la Sano am incercat acum 3 ani si ceva, balsamul , sincer m.a atras imaginea lui bebe, serios, am cumparat datorita imaginii, eiii si cand l.am deschis, am gasit miros de bebelus delicat ♡ . Trucuri,pentru hainute, nu am , la prima fetita era ca o rugaciune spalatul hainutelor, acum recunosc , nu mai sunt atat de stresata, nu reusesc sa le mai calc, le asez frumos la intins si apoi in dulap si astfel devin "purtabile". :)

Reply
avatar
sanditza
AUTHOR
10 februarie 2017 la 22:09 delete

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1433486276682029&id=100000620124127

Anton Sandita
Scuzeeeee

Reply
avatar
ada
AUTHOR
10 februarie 2017 la 22:11 delete

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1374238522617770&id=100000949056487
Fb Dan si adriana

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
10 februarie 2017 la 22:21 delete

Una dintre neplacerile pe care le intampini in viata de zi cu zi o reprezinta petele.Cateva trucuri la care poti apela pentru a rezolva aceasta problema:Petele de ciocolata pot fi indepartate daca torni apa rece pe pata, dupa ce, in prealabil, ai indepartat ciocolata uscata de pe material;Poti scapa de petele de grasime de pe haine daca, inainte de a pune bluza la spalat, aplici putina sare de bucatarie sau pudra de talc, pe suprafata patata;Pentru petele de cafea si ceai se pot folosi apa rece si sapunul. In aceasta situatie, evita pe cat posibil apa calda, pentru ca ajuta pata sa se fixeze mai bine;Otetul este foarte bun pentru a indeparta urmele de antiperspirant de pe haine;In cazul petelor de noroi, curata haina cat de bine poti si apoi las-o la inmuiat, in apa. Daca petele sunt mai dificile, curata un cartof, taie-l in doua si apoi freaca zona patata;Pentru indepartarea petelor de morcov, cea mai eficienta este apa rece;Petele lasate de sucul de fructe pot fi eliminate cu zeama de lamaie.
Acum, ce sa zic, eu sunt mai putin panicoasa si stricta, motiv pentru care e posibil sa nu fiti tocmai de acord cu toate sugestiile mele.Pana la implinirea varstei de 3 luni am spalat hainele copiilor la masina de spalat, separat de ale noastre, la temperatura de 60 de grade cu optiunea de clatire suplimentara.Le-am uscat, pe cat posibil, afara, la aer, apoi le-am calcat. De la 3 la 4 luni am mai calcat doar rufele care aveau contact direct cu pielea – body, pantalonasi, sosete, caciuli. Am redus temperatura de spalare la 40 de grade, dar am pastrat optiunea de clatire suplimentara.Dupa patru luni si pana la 1 an, spal in continuare rufele copilului separat de ale noastre si cu detergent special, la 40 de grade si clatire suplimentara.Am incercat sa respect normele de igiena fara sa exagerez si fara sa ii inchid pe copiii intr-un balon steril. Sa fim seriosi, prima data cand ai iesit cu puiutul tau din casa a luat contact cu majoritatea bacteriilor si germenilor, de pe carucior, din masina, din atmosfera. Cand incepe sa se tarasca sau sa merga deja gama de microbi, bacterii si alti “inamici” invizibili se largeste considerabil. O igiena normala si corecta a mainilor si evitarea contactului acestora cu gura atunci cand suntem afara poate preveni imbolnavirea copilului.
Este foarte greu să găseşti un detergent bun care să poată curăţa petele murdare de pe hăinuţe, dar să şi protejeze pielea sensibilă şi fină a copilaşului, care necesită o îngrijire foarte amănunţită.Produsele SANO sunt de calitate.

Reply
avatar
10 februarie 2017 la 22:22 delete

Nu stiu daca e un secret sau nu, dar eu cand spal hainutele Elizei mele pun si o lingurita de bicarbonat in compartimentul detergentului. Recunosc ca si eu eram disperata in primele luni cu calcatul,dar de cand am aflat treaba asta cu bicarbonatul nu mai calc decat pentru partea estetica hainutele si nici nu a avut vreo alergie pe piele. Bine, are si 9 luni,asa ca sunt putin mai calma cu dezinfectarea. A, si dupa programul de spalare, le mai pun o data la programul de clatire.
Share: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1212202865528514&id=100002164357726&ref=bookmarks
Am dat like cu numele Catalina Mariana.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
10 februarie 2017 la 22:30 delete

nume facebook : Marinica Ciubotaru link: https://www.facebook.com/marinica.ciubotaru/posts/1299830220104657?pnref=story

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
11 februarie 2017 la 00:53 delete

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1066277570185700&id=100004104011421&ref=bookmarks Irina Stoichita
Nici nu stiu cum sa incep pentru ca imi doresc sa fiu cat mai explicita. Viata mea de cand sunt mama, de 1 an si 2 luni mai exact s-a schimbat total insa schimbarile s-au inmultit in fiecare luna iar in luna a 6 -a cu diversificarea a fost un booom.Nu stiam ce sa fac, ce metoda sa adopt Blw sau diversificare clasica!?..pana la urma a fost un mix si totul a fost ok cu bebe insa ce era dupa masa...zicea-i ca esti pe un camp de lupta ..unde armele erau rosiile, brocolii..GREU! Pana a venit mama(bunica ) la noi si mi-a zis asa:
Daca vrei ca rufele sa fie moi si placute la atingere le clatesti in otet, pentru rufele albe pui coji de lamaie intr-un saculet si speli normal.Petele! Cele de suc de fructe daca au apucat sa se usuce trebuie aplicat putina glicerina lasat la inmuiat 1-2 ore iar apoi se pun cateva picaturi cu otet si se clateste foarte bine. Un alt off e cu petele de grasime care pot fi inlaturate cu zeama de la o lamaie..Sunt multe sfaturi " babesti" insa eficiente care au functionat! Stiu ca am scris poate prea mult insa acum ma opresc in ideea ca ora tarzie ma facut sa fiu cat de cat explicita si ma cuibaresc langa puiul meu al carui miros il ador.va pupam !

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
11 februarie 2017 la 00:58 delete

Cand spal hainutele copiilor (de 2 si 6 ani) pun si o lingurita de bicarbonat de sodiu in cuva. Mai nou folosesc detergent lichid si nu mai sunt atat de stresata sa le mai calc pe toate ,le intind bine cand le pun la uscat....si arata binisor :) uscate. De la Sano folosesc doar solutia de indepartat petele Sano Oxygen Gel 3l si e foarte buna...mai ales la petele de mancare.
Nume Alina Turcoianu
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=489334914787504&id=100011329987668

Reply
avatar
Dani Dragomir
AUTHOR
11 februarie 2017 la 07:28 delete Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avatar
Dani Dragomir
AUTHOR
11 februarie 2017 la 07:38 delete

https://www.facebook.com/daniela.dragomir.984/posts/1845427562394469?pnref=story link share , fb.Dani Dragomir. Buna Ana , si eu am fost foarte preocupata tot timpul de modul de spalare al hainelor bebelusei mele.Sa folosesc detergent ecologic , sa le clatesc de mai multe ori , sa le calc sa elimin microbii. O superstitie de care stiu ar fi sa nu le usuc afara pt ca se umplu de impuritati . Alta ar fi sa le calc pe dos , sa pun otet la limpezire.Intre timp m am mai linistit Am folosit detergent Sano Sensitive si am fost foarte multumita,lasa rufele parfumate ,moi si pufoase.Imi place sa stiu ca rufele bebelusei mele de 10 luni sunt mereu in perfecta stare.Am dat like paginii Sano cu numele Dani Dragomir, si te citesc si te urmaresc cu drag :)

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
11 februarie 2017 la 11:47 delete

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1130000517110996&id=100003031741958 Alina Draganoiu . De un an sunt fericita mămica a unei fetite. De cand am aflat ca sunt însărcinată am inceput sa ma ingrijorez pentru produsele ce doream sa le folosesc pentru o cat mai buna dezinfectare,era si normal, doar trebuia sa mi protejez cel mai de pret sufletel ce avea sa vina pe lume. Pe langa detergenți pun in aplicare si câteva secrete de la bunica mea. Pentru o dezinfectare cat mai buna a hainutelor folosesc bicarbonatul care face minuni atat hainelor cat si masinii de spalat, iar pentru multitudinea de pete, întotdeauna le am îndepărtat cu sare amestecată cu putina apa calduta,lăsat sa acționeze in timp ce inventez jocuri noi cu minunea mea.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
11 februarie 2017 la 12:02 delete

https://www.facebook.com/Oana.Mihaela.Chisnenco/posts/1201902386583292
Numele facebook Oana Mihaela Chisnenco
Nu am folosit pana acum produse Sano pentru hainutele fetitelor mele,am auzit de aceasta marca si imi doresc sa le incerc
Am 2 fetite,cea mare de 5 anisori si cea mica de 1 an jumatate,hainutele lor le spal cu un detergent lichid si balsam.le intind si cand se usuca le calc.

Reply
avatar
Andreea Sirba
AUTHOR
11 februarie 2017 la 14:39 delete

Fetita mea are un an si jumatate si murdareste haine pe banda rulanta. Nu am gasit un truc pentru scoaterea petelor, insa eu procedez in felul urmator: hainele albe le spal cu un detergent pentru bebelusi, la 90 de grade. Le pun la uscat pe umeras, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa le calc pe toate. In caz de pete persistente, folosesc clor, apoi le spal. Pe cele colorate le las in apa calduta cu detergent, apoi le mai bag o runda si la masina de spalat. De fiecare data le clatesc de doua ori, sa iasa bine detergentul din ele, pentru va fetita mea are o predispozitie la dermatita atopica si trebuie sa fiu foarte atenta la produsele care ajung in contact cu pielea ei. In primele luni calcam munti de hainute, acum mai calc doar ce e sifonat, chiar nu mai am timp sa calc tot!
FB: Andreea Sirba
Am dat share public, insa nu pot lasa link-ul se pe telefon. Am sa revin cu el.

Reply
avatar
11 februarie 2017 la 20:02 delete

In primul rand trebuie sa alegem detergentul ideal eu am ales Sano Maxima Baby, altfel la bebelusi se pot dezvolta alergii sau pot sa apara iritatii la nivelul pielii.Cu doua saptamani inainte de nastere am realizat ca trebuie sa spal hainutele noi ale micutei mele si tare grijulie eram ca nu aveam detergent special.O proaspata mamica mi-a recomandat Sano Maxima Baby si am fost super multumita de rezultat deoarece nu cotine clor,inalbitori,este hipoalergenic dedicat hainelor de bebelusi si a persoanelor cu piele sensibila si are un miros adorabil de bebelus! In primele saptamani este indicat ca hainutele micutilor sa fie spalate de mana, cu trecerea timpului insa putem apela la masina de spalat,dar sa optam pentru un program suplimentar de clatire.Inainte de a spala hainele,trebuie sa verificam eticheta acestora, astfel veti sti care este temperatura ideala pentru spalare. Oricum, hainele de bumbac trebuie curatate in apa usor calduta.Daca este posibil, nu uscati hainele copilasilor in aer liber, deoarece o sa fie in contact cu praful si insectele se pot ascunde in hainute.Dupa ce hainele copilasilor s-au uscat, ar trebuie sa le calcati. Calcarea este importanta deoarece prin aceasta procedura cu siguranta vor fi distrusi microbii 100%.La calcare insa nu uitati sa puneti hainele pe dos, pentru a nu distruge aspectul hainutelor, mai ales daca acestea au imprimeuri.Foarte important este ca nu doar hainele din dulap trebuie spalate si intretinute, ci si hainele noi.Fb: Mihaela Florentina Miha share:https://www.facebook.com/apostoiu.mihaelaflorentina/posts/1390961960955930

Reply
avatar
Daniela Dodoi
AUTHOR
13 februarie 2017 la 08:56 delete

Pentru a avea copii sănătoși, plecam de la premiza ca ce e scump e și bun.Nu.Sunt de ceva vreme mămică de copilași ,în pritmul rand ne uitam la eticheta hainutelor (am lucrat intr-o fabrica de tricotaje),hainele sa fie de culoare deschisa (cele colorate sunt vopsite cu chimicale)sa fir bumbac 100%,sa fie de calitate și sa nu-le deranjeze pe bebe.Spălatul devine o problema "majora"printre mămici și cred ca cu o mașină de spălat mai buna cu program de spălat delicat hainele pot fi la fel de noi ca în prima zi.Detergentul în compoziția lui ,nu ar trebui sa fie dur,și sa-l alegem pe cel ce l-am testat,cel ce curata mai nou nu întinde hăinuța.Balsamul și el are un rol important,sa "catifeleze"hăinuțele în asa fel sa-încât fie confortabil și sa nu atace pielea copilașului. Călcatul hainutelor e "viral" în sănătatea lor și având o piele delicata calcand hăinuțele ele sunt și "dezinfectate "și arătoase. Sa aveți grija mămici ce cumpărați, de unde și ce fel de detergenți folosiți pentru a preveni bolile,alergiile pielii.
Fb Daniela Dodoi
http://www.facebook.com/danieladodoi1/posts/145355320006

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
13 februarie 2017 la 10:28 delete

https://www.facebook.com/gabriela.rosu1
Blondutza Gabriela
Am fost testat Sa o Maxima baby foarte buna si pret normal. Mai curat si haine fara toxice. Special pentru copii mici sau piele sensibilă pt adulți. Contează. Va multumesc pentru particip!

Reply
avatar
NADIA CANDREA
AUTHOR
13 februarie 2017 la 10:42 delete

https://www.facebook.com/nadiaalina.candrea/posts/1453857711300900?pnref=story
fb: nadia alina candrea
Cand era Olivia bebelus, nu am avut norocul sa folosesc produsele de la Sano, ne-ar fi fost de real ajutor!
Din nefericire, multe hainute au ramas cu pete, amintind de diversificarea de la acea vreme: spanac cu galbenus, pireuri de fructe si alte "delicatese". Acum, ca suntem mai maricei :) am descoperit un ajutor pentru toate rufele noastre, albe sau colorate; este sapunul pentru pete , disponibil la DM, varianta lichida este absolut fantastica!!! Asa ca, aplicam sapun pe pata, lasam sa actioneze, apoi punem la spalat!!! Sano mai lipseste pentru o curatenie perfecta!!!

Reply
avatar
Andreea Sirba
AUTHOR
13 februarie 2017 la 12:09 delete

https://www.facebook.com/andreeasirba/posts/933000790169532?pnref=story

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
13 februarie 2017 la 21:38 delete

Cred ca toate ne :crizam: cand e vorba de bebelusul nostru ,de starea de bine ,mai ales atunci cand este vorba de sanatatea lui.Si eu am avut o perioada ,la nasterea fetitei,in primele luni fierbeam toate rufele ,normal ca le spalam separat.In primele doua luni dupa nastere ,masina de spalat fiind stricata ,spalam tot la mana.dar eu eram o fericita ca puteam spala :bine"hainutele bebelinei.Asa ma gandeam eu ,dar mainile erau pline de rani de la apa fiarta,si tona de detergent pusa in apa ,asa credeam ca este bine.Nu foloseam clor pentru albit ,pentru ca nu as fi vrut in nici un caz sa-i irit pielea bebelinei,dar am inceput sa folosesc aspirina sfaramata in apa unde lasam la muiat rufel ,iar petele se duceau mai usor.Am reusit sa imi i-au alta masina de spalat ,dupa doua luni de chin ,iar otetul l-am folosit des pentru dezinfectat ,nici la aspirina nu am renunta ,pentru ca este efeciente ,lasata in apa cu rufele la muiat si apoi puse in masina.Nu folosesc un detergent scump ,iar rufele sunt foarte curate.Nu am folosit produse de la Sano ,dar cu siguranta sunt dispusa sa incerc,mai ales ca am auzit doar lucruri de bine.Cu inalbitorul nu prea sunt de acord ,mai ales la bebelusi ,care si asa sunt firavi ,nu trebuie sa-i intoxicam de mici.
share: https://www.facebook.com/lupu.nicoleta.98/posts/620725594780619
fb:Lupu Nicoleta Nicoleta

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
13 februarie 2017 la 23:33 delete

Si eu am fost preocupata de modul de spalare al hainutelor La inceput foloseam detergenti hipoalergenici , apoi am renuntat la sfatul medicului.Trucuri speciale nu am , doar spalat , fara balsam, le clatesc de 2 ori uscate la soare, vant, ger, apoi le calc .
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=686972338157499&id=100005342163092

Reply
avatar
coryalecs
AUTHOR
14 februarie 2017 la 09:34 delete

https://www.facebook.com/alexandrescu.corina/posts/1309369522442094?pnref=story
Like: Alexandrescu Corina
Avem un copilas, timpul se scurge mult mai repede, viata isi urmeaza cursul normal: gospodarie, treburi casnice, piata, curatenie, servici, parinti, copilul. Si totusi, aceleasi bucurii obisnuite de peste zi mi le doresc si acum: o plimbare in parc cu pitica, o cina in oras, un film, o piesa de teatru, un spectacol, etc. Fie ca mergem la piata, in oras, sau ne facem de lucru prin casa, ziua se termina aproape la fel, cu cina in familie sau cu preietenii. Ce poate fi mai placut? Dar nu de putine ori nu savuram totul asa cum trebuie de grijile care-mi umbreau linistea: hainute de spalat, multe si in fiecare zi, detergentii pe care sa-i aleg, solutii de curatat petele, calcatul rufelor micutei, sa spal sau nu rufele in masina?, de cate ori sa dezinfectez masina?; sa le spal de mana intr-un vas de plastic doar al ei? ; cum sa fac sa nu ii afecteze nimic pielea?; dar sa o feresc de microbi...etc. Trebuie sa ma linistesc si sa castig timp pretios pentru mine si pentru cei dragi. Mi-am spus intr-o zi. Nu trebuie sa mai renunt la seri pretioase, iesiri in parc sau momente dragi de joaca cu copilul pentru a ma da peste cap din cauza rufelor. Am mers intr-un market, am ales un detergent mai putin agresiv pentru piele, am inceput sa-i bag rufele la masina de spalat( cumparata de curand), le limpezesc de mai multe ori. Iar pentru pete minunea a venit neasteptat din partea unei prietene. Mi-a recomandat sprayul prespalare pentru pete de la Amway, se comanda direct de pe internet. Inainte de spalare aplic un puf direct pe pata( fie ea de ciocolata, fructe, legume sau grasime) las un timp de actionare de 15 minute apoi bag rufele la masina de spalat. Usor de utilizat, practic, cu parfum fin, nu este alergen. Am scapat astfel de chinul incercarilor de a scoate pete cu otet, apa minerala, cuburi de gheata, suc de lamaie, bicarbonat sau pudra de talc. Mai am cateva trucuri pentru haine mostenite de la bunica mea: lavanda ca odorizant printre haine, dar alunga si moliile, hainele colorate le spal pe dos pentru a-si pastra mai mult timp culorile, hainele tricotate le usuc intinse pe un prosop, aleg haine din fibre naturale, care rezista mai bine la temperaturi mari.
Timpul e unul dintre putinele lucruri pe care nu le poti pastra, timpul nu-l poti conserva, nu-l poti folosi mai tarziu dupa ce-l pastrezi o perioada, nu-l poti inchide intr-o sticla pe care s-o deschizi mai apoi, cand e nevoie. M-am hotarat ca daca nu-l pot pastra, macar sa-l traiesc alaturi de cei dragi, nu in lumi separate, alaturi de sotul si copilul meu...

Reply
avatar
Flory
AUTHOR
14 februarie 2017 la 10:11 delete

Buna dimi! Happy Valentine's Day!
Despre Sano eu stiu de cativa ani, am aflat de la mama, ea nu stiu de unde sau de la cine a aflat, probabil de la prietenele ei si mi-a spus intr-o zi despre ce produse minunate a descoperit ea! Suntem multumite si folosim in continuare! Noroc cu mama, ma bazez mereu pe ea desi sunt adult, la casa mea!

Hainutele copiilor eu le spal intodeauna separat, la temperaturi inalte, de multe ori la 90 grade, am descoperit chiar si un dezinfectant pentru hainute (Sanytol) si o data la cateva spalari il folosesc sa le dezinfectez hainele. Hainutele le limpezesc de doua ori, dupa ce masina a terminat de spalat, o mai pun o data pe limpezire. De calcat le calc si pe fata si pe dos, una dintre fetitele mele are o alergie si pot fi usor paranoica :-))
Nu stiu daca exista vreun secret cred mai de graba ca fiecare dintre noi trebuie sa aiba incredere in instinctul de mamica si sa actioneze cum stie ca este mai bine pentru copilasul ei!

Share aici https://www.facebook.com/flory.matei.71/posts/1806074949654436?pnref=story
id Facebook Flory Matei

O zi minunata!

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
14 februarie 2017 la 10:33 delete

Ohhh...foarte intersant topic....eram de a dreptul paranoica la primul bebe...spalam hainutele la 90 de grade le limpezeam de 2 ori si le calcam frenetic... acum la al 3 lea copil instinctul de mamica si experienta de mamica isi spun cuvantul...spal hainutele seaparat cu detergenti speciali pentru copii la temperatura inalta

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
14 februarie 2017 la 10:35 delete

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1713998612245337&id=100009056439648 like paginii Sano Comanescu Angela Cristina

Reply
avatar
14 februarie 2017 la 11:08 delete

Sa stii Ana Maria, ca citint articolul tau, nu eram sigura daca citeam despre tine sau despre mine. pe 23.06.2015 a aparut minunea in viata noastra. Pentru ca nu am vrut sa imi cumpar prea multe lucruri inainte de nasterea fetitei, nu mi-am luat decat strictul necesar.( detergentul pt hainutele fetitei inca nu luasem). Iti dai seama ca in momentul in care am ajuns acasa, era panica mare. Auzisem multe discutii in 3 zile de stat in spital, despre importanta detergentului, despre cat si cum trebuie sa fie apa..ce sa mai..o adevarata nebunie. Cand am ajuns acasa, i-am facut sotului o lista cu ce detergent vreau, ce culoare sa aiba, ce miros, sa fie bio si nu mai stiu cum..era saracu zapacit. Fusese prin 3 magazine si nu gasise pe vroiam eu si i-am zis sa nu se intoarca acasa fara el. Iti dai seama ca nu a gasit, ca doar mie mi-l recomandase cineva, dar nu mi-a zis daca il gasesc si in Romania. Pana la urma, a luat un detergent pentru copii si gata. Pana la varsta de 6 luni toate hainutele le-am spalat la mana,le clateam in cel putin 2, 3 ape, le calcam foarte foarte bine si aveam grija sa le depozitez in sertare mai etanse, ca sa fie cat mai mult ferite de praf ( ca sa vezi ce minte aveam ). De multe ori imi zicea sotul ca exagerez, ca noi cand eram mici stateam in mijlocul curtii plini de praf si nu am mai patit nimic, dar iti dai seama ca nici nu vroiam sa aud asa ceva ( turcu e turc). Pe la varsta de 6 luni si un pic, in urma unui control dermatologic, am descoperit ca fetita mea are dermatita atopica..era inca la inceput, dar trebuia sa avem grija. Iti dai seama ca am inceput sa ma invinovatesc, ca din cauza mea, ba de la detergent..asta pana cand am avut o discutie mai elaborata cu medicul si mi-a explicat ce inseamna si ca nu avea nicio legatura cu ingrijorarile mele. Fiind o discutie mai deschisa, doamna doctor mi-a povestit si faptul ca si fetita ei a avut aceeasi problema cand a fost mica si in cateva luni i-a disparut. Pe langa faptul ca mi-a recomandat alt sampon, alt gel de dus si alt ulei de masaj, fata de cele pe care le aveam eu, mi-a recomandat sa folosesc pt spalarea hainelor fetitei detergentii si balsamurile de haine de la Sano. ( mi-a zis de la inceput ca nu are nici o legatura hainutele spalate cu alti detergenti, in problema pielii fetitei mele, doar ca aceste produse de la Sano i-a oferit mai multa incredere datorita ingredientelor din compozitia sa). In urma acelei discutii am inceput sa fiu si eu o mamica mai normala, i-am spalat hainutele la masina de spalat, si am inceput sa folosesc produsele Sano. Acum iubesc produsele Sano, chiar si pentru mine mi-am cumparat Caraline Deo Roll On si Careline BB cream..sunt niste produse in care am incredere si pe care le recomand cu drag.In ceea ce priveste petele, unele pete le scoteam punand intr-un lighean, niste apa calduta si otet..dar iti dai seama in cate ape trebuia sa le spal hainutele pt a scoate mirosul de otet. Acum, fetita are deja 1 an si 7 luni, iar solutia pt indepartarea petelor de la Sano ma ajuta intotdeauna. Pentru mine rolul de mama a fost o adevarata provocare, abia acum imi dau seama ca am exagerat in multe, dar cred ca orice mama la inceput are aceasta "calitate".
Nicolae Claudia

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
14 februarie 2017 la 11:08 delete

Link share: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1447109208655636&id=100000697135736
Nume de utilizator facebook: Georgiana Nuță
Am un bebe de 2 luni si ii spăl hainutele separat de ale noastre cu Sano sensitive la 60 grade, le clatesc de 2 ori si le calc.Până acum vad ca ii prieste deoarece nu s'a iritat deloc

Reply
avatar
14 februarie 2017 la 11:12 delete

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=478466255874372&id=100011330043429 share

Reply
avatar
ungureanu gabriela
AUTHOR
14 februarie 2017 la 12:33 delete

Vai, îmi amintesc când eram mică È™i venea week-endul mă bucuram aÈ™a mult crezând că în sfârÈ™it o să aibe ai mei timp mai mult să stea cu mine. Dar cel mai des realitatea era cu totul alta: mama întindea două pături pe masa din sufragerie È™i se apuca de călcat munÈ›i de rufe. Tata se închidea în dormitorul lor sau în bucătărie să fumeze. Eu dădeam ture în jurul mamei, mă agățam de hainele ei, iar ea se ruga de mine să o las în pace, că „din cauza mea are de muncit atât, că hainele lor sunt doar câteva È™i restul sunt doar ale mele”. Până la urmă îmi căram câteva jucării de la mine din cameră È™i mă aÈ™ezam resemnată cu ele pe covor lângă mama , măcar să mă joc aproape de ea, dacă nu cu ea.
ÃŽmi amintesc că odată, mai măricică fiind, chiar i-am zis „mama, dar pe ale mele poÈ›i să nu le mai calci, am mai mare nevoie de tine decât de haine călcate!!!”. Concluzia a fost că eu eram un copil imposibil, că nu poate să facă nimic liniÈ™tită din cauza mea, că nu înÈ›eleg nici de vorbă bună nici de bătaie È™i că ei nu È™tiu ce să se mai facă cu mine.
ÃŽmi amintesc cum stăteam uneori la mine în cameră È™i plângeam. Cum la 4-5 ani credeam că o să mor, aÈ™a de tare mă durea. Cum mă rugam să È›in minte ce simteam, să nu fac niciodată aÈ™a copiilor mei! Ei, părinÈ›ii mei, nu păreau să își dea seama cât de mult sufeam. Atunci îmi era ruÈ™ine să vorbesc despre asta cu cineva È™i chiar simteam că eu eram de vină. Acum mă chinui să „mă repar” înainte să dau naÈ™tere unui copil. Cum stiu că am ceva de reparat? Pentru că din subiectul „călcatul rufelor ” eu am ajuns la cum sufeream când eram copil. https://www.facebook.com/gabriela.ungureanu.35/posts/1551600131521652
fb ungureanu gabriela

Reply
avatar
adrianaL
AUTHOR
14 februarie 2017 la 12:43 delete

Urasc sa calc! Dar nu asaaa…urasc din tot sufletul. Adevarul e ca nici nu ma pricep(calc intr-o parte, se sifoneaza in alta) si colac-peste-pupaza deseori ma ating de fierul incins, asa ca am decis ca eu nu voi calca haine…aproape niciodata 🙂 M-am asigurat ca asa va fi si cu sotu’:i-am comunicat ferm ca e singurul lucru pe care nu-l voi face pentru el 🙂 [da, stiu, eram naiva si indragostita lulea] Mi-am adaptat si garderoba in asa fel:90% sunt haine necalcabile 🙂
…si viata a mers mai departe…si am 2 fete (nu le-am calcat nici lor hainele)…si acum 1 an, la una din fetele mele i s-a pus diagnosticul de astm cauzat de acarieni(stiti voi:fiintele alea microscopice de traiesc in praf si mor daca au parte de temperaturi ridicate)…asa ca m-am apucat de calcat…si calc, calc intr-una …dar tot urasc calcatul 🙂
PS: cam asta ar fi unul din motivele pt. care hainele se calca!
https://www.facebook.com/adriana.lautarescu/posts/1175862525870291
fb adriana lautarescu

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
14 februarie 2017 la 18:12 delete

Spăl hăinuțele fetițelor mele cu multa grija adaug o lingurița de bicarbonat de sodiu pt a se spală mai bine si a se dezinfecta iar dacă e nevoie adaug otet pt a elimina mirosurile neplăcute!

Reply
avatar
Suta Maricica
AUTHOR
14 februarie 2017 la 20:31 delete

Eu nu am descoperit trucuri, tot ce pot sa spun e ca le spăl separat de celelalte haine, cu un detergent special, fara parfum. Optez de fiecare data pentru un program suplimentar de clătire si nu usuc hainele în aer liber, deoarece ar intra în contact cu praful și insectele.
Facebook Maricica Suta
share: https://www.facebook.com/maricica12/posts/977590925704404

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
14 februarie 2017 la 22:30 delete

De-a lungul timpului le-am incercat (aproape) pe toate: detergenti lichizi, pudre, pentru bebei, pt piele sensibila, cu miroase, fara miroase... Unele au fost mai bune, altele mai bune pentru altii. Am descoperit ca daca scap o toala rosie intre hainele albe ma aleg cu toale roz, ca daca scutur bine rufele si trag de ele cat sunt ude, apoi le intind de doua colturi, le iau de acolo netezite gata, am descoperit ca daca si ingheata pe sarma nu mai trebuie calcate, am descoperit ca daca pun in 500 ml de apa o picatura de balsam si pulverizez pe tesatura se calca mai bine, am descoperit ca nu ii cade capul copilului daca ii spal hainele la un loc cu ale mele (jur ca asa am crezut vreme de 6 ani, timp in care am spalat hainele separat), am descoperit ca [refer detergentul pentru bebe celorlalti detergenti. Desi fac cercetari amanuntite, inca nu am descoperit unde dispar sosetele din masina de spalat! Asta imi da cu virgula de fiecare data! :)

Pe facebook ma gasesti la: https://www.facebook.com/adrianacenescu

iar share-ul poate fi verificat aici: https://www.facebook.com/adrianacenescu/posts/1873895982887577?pnref=story


P.S.: Rareori ma dau batuta! ;)

Reply
avatar
15 februarie 2017 la 08:49 delete

Felicitari, ai castigat, vezi detalii pe pagina de Facebook!

Reply
avatar
15 februarie 2017 la 08:49 delete

Felicitari, ai castigat, vezi detalii pe pagina de Facebook! :)

Reply
avatar
15 februarie 2017 la 08:49 delete

Felicitari, ai castigat, vezi detalii pe pagina de Facebook!

Reply
avatar
15 februarie 2017 la 08:50 delete

Felicitari, ai castigat, vezi detalii pe pagina de Facebook!

Reply
avatar
15 februarie 2017 la 08:50 delete

Felicitari, ai castigat, vezi detalii pe pagina de Facebook! :)

Reply
avatar